Polis memurları seslerini duyurmak istiyor

A -
A +

Polis memurlarının özlük hakları ile ilgili düzenleme yapılacağı medyada ve bakanlarımız tarafından defalarca açıklandı. 6 yıl önce Sayın Başbakanımız 2007 seçiminden sonra yapacağı ilk işin; polis memurlarının özlük hakları ile ilgili sorunlarını halletmek olduğunu belirtmişti ama şimdiye kadar henüz özlük haklarımızda ilgili hiçbir düzenleme yapılmadı.
İzmir'de bir meslektaşımız intihar etmeden önce sosyal paylaşım sitesinde "Umarım sesimiz duyulur, siz geride kalan meslektaşlarım hak ettiği özlük haklarına ve insan hakları ile insani çalışma şartlarına kavuşursunuz" diye yazmıştı. Maalesef intihar eden polisin sesini de duyan olmadı.
Aynı işi yapan, astsubayların, 1994 yılında yapılan düzenleme ile ek göstergeleri 2200'den 3600'e çıkarılmıştır. "Eşit işe eşit ücret" prensibiyle 19 yıllık mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu kadar ağır şartlar altında çalışan polis memurlarının, talebi; astsubaylara uygulanan ek gösterge rakamlarının aynı şekilde polis memurlarına da uygulanmasıdır.
Bu ek gösterge farklılıklarından dolayı, bilhassa emeklilikte ciddi bir farklılık olması bizleri derinden üzmektedir.
Sonuç olarak bizler 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 1 sayılı ek gösterge cetvelinde belirtilen, polis memurlarının 2200 olan ek göstergesinin 3600 olarak düzeltilmesini, polis memurlarının, bu mağduriyetini yetkililere duyurmasında aracı ve yardımcı olmanızı saygılarımızla rica ederiz.
           Polis Memurları
Doğum borçlanmasındaki haksızlığı giderin
Öncelikle Merhaba. Doğum borçlanmasıyla ilgili bir yasa çıktı fakat bu yasa neden bütün doğum yapan kadınları kapsamıyor bunu anlamış değilim.
Erkekler SGK girişinden önce askerlik yapmış olsalar bile borçlanabiliyorlar ama kadınlarda aynı durum söz konusu değil. Yani SGK girişinden önce doğum yapmış kadını yasalar yok sayıyor. Yani onlar yıpranmamış oluyor. İşçi bir kadın olarak bu ne kadar adil acaba, soruyorum ilgililere?
Ve bu konuda bir an önce bir düzenleme yapılmasını, aynı durumdan muzdarip tüm kadınlar adına istiyorum.
           Fatma Şahintürk-Mersin
Kargodaki valizim çalında THY cevap vermiyor
Merhaba. 25.02.2014 tarihinde Katar Doha'dan THY Katar Doha'dan İstanbul'a döndüm. Katar Doha'da Kargoya verdiğim valizimden Appel Phone 5s 16 GB çalındı. Ben bunu belki yazılı ve sözlü en az 30 defa THY personeline bildirdim ve onlar bana bir defa bile tenezzül edip geri dönüş yapmadılar. THY'den çok iyi bir hava yolu olarak bu imajına uygun bir tavır ve beklenti içindeyim. Oysa en azından bir özür bile dilemediler.
            Erkan Yıldırım-İstanbul
Kadınlara özel metrobüs olmaz mı?
Merhaba. Ben her gün metrobüsle gidip geliyorum. Metrobüsün ilk duraklarında çok izdiham oluyor. Kadınlar ve çocuklu aileler perişan oluyor. Kadınlar için ayrı bir otobüs konulsa çok iyi olurdu. Hem kadınlar bu sıkıntıdan kurtulmuş olur. Hem de bütün yol boyu teşhir ürünü olmaktan kurtulmuş olurlardı.
Eğer böyle bir hizmet yapılırsa çok iyi olurdu. Ayrıca metrobüs otobüslerine "maşallah", "Allah korusun" gibi yazılar yazılırsa çok daha güzel olurdu. Son ve en önemli isteğimse mertobüs metro gibi yerlerde kadınların iç çamaşır ve benzeri reklamlarının yapılmaması.
Şu hale bakın, Fatih Sultan Mehmet Han'ın bize hediye ettiği Sevgili Peygamberimizin methettiği âlimler diyarı İstanbul ne hale geldi? İnsanın içi acıyor.
           İsimsiz-İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.