Milli Eğitim Bakanlığına (Acil)

A -
A +
"Velisi olduğum kızım Ayça Yaren Ş. için Kamudan Özel okula geçiş devlet katkı ve desteği müracaatım kabul edildi.
SORUNUM: Yaren'i kaydettireceğim Cumhuriyet Koleji (Hamidiye Mah. Anadolu Cad. No: 50, Kâğıthane/ İstanbul) lise bölümü resmi olarak 15 Eylül 2014 tarihinde açılacağından MEB tarafından yardım alacak okullar listesine alınmamış.
Sistemden Cumhuriyet Kolejini seçemediğimiz için Devlet Katkı ve Desteğini alamayacağız.  Bu okula ve bu durumda varsa diğer okullara kayıt yaptıracak tüm velilerin mağduriyetinin giderilmesi için, Okulun Listeye alınması için, acilen haber yapılabilirse  mutlu oluruz. Saygılarımla.
Ömer Sıddık Şahin- İstanbul

Esnaf odasındaki yanlışlık yüzünden emekli olamıyorum
"Feridun Bey, 2003 yılında BAĞ-KUR'dan emekli olmak için müracaat ettim. Borcum hesaplandı. 10.000 TL borcum olduğunu ve istersem 475 TL taksitlerle ödeyebileceğimi, nakit ödersem hemen emekli olacağımı taksitle ödersem taksit bitince emekli olacağımı söylediler.
Hiç param yoktu. Yaşlı olduğum için de kimse iş vermiyordu, çalışamıyordum. Bu sebeple ödeyemeyeceğimi söyledim. BAĞ-KUR memuru bana bir evrak verdi: "Bu evrakı kayıtlı olduğun taksiciler esnaf odasına götür, BAĞ-KUR'a olan borcunu dondursunlar, borcun sabit kalır üzerine faiz işlemez" dedi.
Evrakı götürdüğümde Taksiciler Esnaf Odası benden 500 TL aidat aldı ve evrakı doldurup geri verdiler. Ben de o evrakı alıp tekrar BAĞ-KUR'a götürüp teslim ettim.
Bir müddet sonra BAĞ-KUR prim borcu olanlara ödeme kolaylığı çıktı. Bu kolaylıktan yararlanmak için BAĞ-KUR'a gidip dilekçe verdim. Verdikleri cevap beni şoke etti:
"Terk edilmiş sigortalısın" diyorlardı. Meğer Şoförler Odası, o gittiğimde sigortamı donduracağı yerde iptal etmiş.
Esnaf odası "biz iptal etmedik, siz iptalini istemişsiniz" diyordu. Oysa bakın yıllar önce prim borcunu ödemeyenlerin mallarını haczediyorlardı, hapislik olanlar bile vardı. Ben sigortamı o zaman iptal ettirmedim. Kaldı ki bu kadar kolaylıklar varken şimdi neden iptal ettireyim?
Bir ayrıntıya dikkatinizi çekmek istiyorum. Esnaf odasına dondurma işlemi için gittiğim gün 4. Levent'teki bir yabancı banka bombalanmıştı. "Acaba diyorum evraklar işleme alınırken o telaşede dondurma kaydı yapacakları yerde iptal kaydı mı yaptılar?"
Yıllarca prim ödedim. Şu anda çok mağdur durumdayım.. Eşimle beraber evlat eline bakıyoruz. Lütfen mağduriyetimi giderin. Bu hatayı düzeltin. Devletimiz hiçbir hakkı olmayan vatandaşa dahi maaş bağlıyor. Kaldı ki bu haksızlığa asla göz yummaz. İsteyen merciye iletilmesi için de bütün evraklarımın bir fotokopisini gönderiyorum. Başkasının yaptığı yanlışlığın cezasını çekmek istemiyorum. Dosyam SGK Kurumu Şişli Şubesinde. Yetkililerden gazetenizin avukatlarından veya bu yazıyı okuyan bu işlerden anlayan vicdan sahibi insanlardan yardım bekliyorum."
Rıfkı Çimen-Kartal/İstanbul 

Altı ay önce kaybolan kız bulunamadı
Asma köyünde ikamet eden M. Y. kaybolan kızı F. Y.'yi (17) her yerde arıyor. Kızının sağ mı ya da ölü mü olduğunu bilmediğini söyleyen baba M. Y. Olayın olduğu geceyi şöyle anlatıyor:
"Geceleri, yatalak hasta olan babamın yanında kalıyorum. 4 Mart 2014 tarihinde gece yorgun olduğum için, eşimden, yatalak olan babamın bulunduğu evde bizimle birlikte kalıp bana yardımcı olmasını istedim. Sabah kendi evime gittiğimde kızımın evde olmadığını fark ettim. Hemen köyümüzün muhtarına kızımın evde olmadığını söyledim. Durumu Bozdoğan İlçe Jandarma Komutanlığı'na ilettik. Jandarma gerekenin yapılacağını belirtti. Ancak 6 ay geçmesine rağmen kızım bulunamadı. Jandarma ile her görüşmemizde arama çalışmalarının devam ettiğini ifade ediyorlar. Eşim, kızının kaybolmasından bu yana hasta oldu. 6 aydır kızımızı ne gördük ne de sesini duyduk. Kızım 1 Ağustos tarihinde 17 yaşına girdi. Kızım çocuk denilecek yaşta. Bence kendi isteği ile evden ayrılmadı, zorla kaçırıldı. Olay bu kadar net iken ve bize gelen bilgilere göre, bazen yer değişikliği olsa da kızım Yakaköy'de bir evde zorla alıkonuluyor. Son günlerde aldığımız haberlere göre nikâh için hazırlıklar yapılıyormuş. Kanunlar karşısında reşit olmayan bir kız çocuğu; anne ve babasının izni olmadan ve diğer hususlar araştırılıp karara bağlanmadan evlenemeyeceği ortadayken, kim, hangi merci iznimiz olmadan kızımızın nikâhını kıyabilir? Biz, zorla alıkonulan kızımızın bize teslim edilmesini istiyoruz. İlgililerden bu konuda daha duyarlı olmalarını bekliyoruz. Kızımızı kim ya da kimler kaçırdıysa şikâyetçiyiz."
Babası adına Mehmet Şekerci-Asma Köyü/Bozdoğan Aydın

DERDİNİ ANLAT YAYINLANSIN
- Adres: Türkiye Gazetesi, İhlas Plaza 29 Ekim Caddesi 
    No: 23 34197 Yenibosna/İSTANBUL 
- Faks:  0212 454 31 00
- Email: birderdimvar@tg.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.