İETT Müdürümüzün haberi var mı?

A -
A +

"KM11" hattı için onca yazışmalar sonucunda nihayet bir hat konuldu. Yepyeni İETT araçları ile seyahat yaparken şehrimizle de belediyemizle de gurur duyduk. İETT'ye bu bakımdan gerçekten çok teşekkür ediyoruz.

Lakin nazar mı değdi ne oldu, çok geçmeden bu hatta gelen o klimalı, yepyeni konforlu otobüsler sırra kadem bastı!.. Hattımıza nerede eski, halk tabiriyle "külüstür" denilen halk otobüsleri varsa onlar gelmeye başladı. Klimayı falan bırakın araçlarda koltuklara oturmaya içiniz varmaz. Kamyondan bozma olup da yollarda yanan eski otobüslere benziyor çoğu.
Yeniden İETT'ye beyaz masaya dilekçe yazdık: "Bize yeni otobüsler geliyordu. Ne oldu da birdenbire bu eski otobüsleri bize reva gördünüz? Vatandaş bir kabahat mi işledi?" dedik.
Bize verilen cevaplar hiç de tatmin edici değildi. "Hatlara ilave otobüsler konulduğundan, yenileme çalışmaları sürmekte" gibi ucu açık ama sonuç çıkmayan söylemlerle cevap verildi. Bir şoför, arkadaşıyla konuşurken dinledim. "Bazı hatlarda fazla para kazanamıyoruz" diyordu. Bu sözden yola çıkarak soruyorum: "Yoksa bu hattın yolcusu fazla olduğu için 'fazla para bırakır' diyerek bazı halk otobüsleri fazla yolcu için burayı istedi de bilmediğimiz bazı kademedeki yetkililer de Belediyemizin bize tahsis ettiği o güzelim otobüsleri buradan onun için mi alıverdiler? Sayın İETT Genel Müdürümüzün ve Belediye Başkanımızın bu hatta kim ne yapıyor bilgisi var mı?" Saygılarımızla...
         Murat Dirlik-İstanbul

Roche İlaç Müstahzarları A.Ş.'den
Sayın Feridun Ağabey,
Türkiye gazetesinin 19 Eylül 2014 tarihli sayısında yer alan bir hasta yakınına ait okur mektubunda Vesanoid adlı ilacın Roche tarafından imal edilmekte olduğu belirtilerek, ilacın Türkiye'de bulunmadığı ifade edilmiştir.
Şirketimiz, Vesanoid 10 mg yumuşak jelatin kapsül isimli ürünü 18 Temmuz 2014 tarih ve 2014/556 sayılı ruhsatname ile bir başka firmaya devretmiş bulunmaktadır. Devir işlemine bağlı olarak şirketimizin bu ilacın ithalatı ile bir ilişkisi kalmamıştır.
Vesanoid, 8 Ağustos 2014 tarihinde güncellenen yurt dışından getirtilebilecek ilaç listesine eklenmiş olup ?Türk Eczacılar Birliği (?TEB?)? aracılığı ile getirtilebilmektedir.
Söz konusu ilaca ihtiyaç duyan hastalarımızın doğru bir şekilde bilgilenebilmesi açısından açıklamamıza köşenizde yer vermenizden memnuniyet duyacağız. Saygılarımızla...
          Roche İlaç Müstahzarları A.Ş./Kurumsal İletişim Direktörlüğü

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.