Tüm Optisyen-Gözlükçüler Derneğinden açıklama

A -
A +

24.09.2014 tarihli köşenizde Erol Kara ismiyle gönderilen yazıda 7.000 optisyen-gözlükçü meslektaşımız ve derneklerimiz asılsız itham ve gerçek dışı bilgilerle zan altında bırakılmıştır.
Optisyen-Gözlükçüler 5193 sayılı Optisyenlik Hakkında Kanun ve aynı kanunun 16. maddesine dayanılarak çıkartılan 28886 sayılı Resmî Gazete'de Yayımlanan Yönetmelik kapsamında faaliyetlerini sürdürmektedir. Yasaya bağlı 28886 sayılı yönetmelik doğrultusunda mesleklerini icra etmektedirler.

SGK'ya bağlı çalışan, emekli, BAĞ-KUR ve bunların bakmak ile yükümlü eş ve çocuklarının tedavi giderlerini karşılaması ise her yıl yayımlanan Sağlık Uygulama Tebliği hükümleri ile düzenlenmektedir. (Bkz. 18.03.2014 tarihli tebliğ)
Gözlük cam ve çerçeve bedelinin hangi şartlarda ödeneceği tebliğ ile belirlenmekte, bu esaslara göre hazırlanmış sözleşmeler optisyen- gözlükçü müesseseleri ile imzalanmaktadır. Taraflar bu sözleşme şartlarına bağlı olup, SGK, sigortalılarına bu esaslar altında gözlük cam ve çerçeve satışı yapılmaktadır.

Köşenizde gönderilen yazı hiçbir araştırmaya dayanmadığı, mevzuatın bilinmemesinden kaynaklanan asılsız ithamlardır ve meslektaşlarımız açısından üzüntü kaynağı olmuştur.  
SGK tarafından cam ve çerçeve bedeli ödemelerinde 2005 yılından bu yana artış yapılmamış olması nedeniyle hak sahiplerinin yanında Optisyen-gözlükçü meslektaşlarımız da mağdur edilmekte, sigortalı ile meslektaşlarımız karşı karşıya getirilmektedir.
Hak sahipleri idarenin verdiği çerçeve bedeli karşılığı kadar fiyata gözlük çerçevesi almayı talep etmekte, çerçeve ücretinin düşük belirlenmesi nedeniyle de bu tür talepleri karşılamak üzere ucuz çerçeve üretilerek hak sahiplerine önerilmektedir. Bu öneri meslektaşlarımızın tercihi olmayıp katkı payının düşük olması ve hak sahibinin ilave ücret ödememek istememesinin sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. İlave ücret ödenmesi halinde hak sahibinin dilediği çerçeveyi satın alması önünde hiçbir engel bulunmamaktadır.
Yayımlanan yazıda belirtilen şikâyet konusu gözlükçü meslektaşlarımızın çözümleyebileceği bir sorun olmayıp tamamen idarenin satın alma politikası ile ilgilidir.
Ayrıca TBMM'de bekleyen ve bir türlü yasalaşamayan oda ve birlik yasasının çıkartılması ile birlikte bu tür şikâyet ve uygulamalarda daha etkin bir denetimin sağlanacağı da bir gerçektir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
       Mahmut Yetim
Tüm Optisyen-Gözlükçüler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı-Ankara

Bizi konuşturacak bir televizyon yok mu?

Dürüstlere, vatan millet sevenlere arz olunur. AK Partide büyük bir değişim oldu ve bu değişim milletin huzur ve güvenine, istikrarına uygun bir şekilde yaşandı ve yaşanıyor.
Bu yeni hükümetimizden herkesin bir beklentisi olduğu gibi bizim gibi orman kadastro kanunları sebebiyle mağdur olan binlerce vatandaşın da beklentisi var. Mağduriyetini giderecek adil kanunların çıkartılmasını da ihmal etmesinler.
Eğer arzu ettiğimiz değişim ve düzenlemeler bir an önce yapılmazsa üzüntümüz ve sıkıntımız büyüyerek devam edecektir. Bu kurumlar ve benzerleri ülkeye milletimize ve mevcut kanuni sisteme uymamaktadır. Bu millet bürokrasiden çok çekmiştir. Bürokrasi bizi yarım asra yakındır süründürmektedir.
Sayın Başbakanımızın acilen bu konuya da yönelmesini ve yarım asra yakındır beklenti içinde olan biz orman kadastro kanunu mağdurlarının derdine çare bulmasını arzu ediyoruz...
Diğer yandan biz Gaziosmanpaşa'da 35 sene emlakçılık yapmış biriyiz. Bu konuda bizi televizyona çıkartıp açık oturumlarda enine boyuna anlattıracak televizyonlar ve televizyoncular yok mudur?
       İsmail Hacı Halil Ağaoğlu-Araklı/Trabzon

Mahallemiz önceden sakindi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli birimlerde görevli 15 bin polis, kent genelinde geniş çaplı bir huzur operasyonu başlattı. Bu tür operasyonların devamını ve daha detaylı yapılmasını arzu ediyoruz.
Önceden Bağcılar Fatih Mahallesi sakindi. Ama sonra buraya insanlar için yürüyüş yolu yaptılar. Sonra mahalle değil âdeta torbacıların mahallesi oldu. Diyorum ki nerede belediye nerede devlet? Onca genç arkadaşım hep kötü işlerle uğraşıyor. Saygılarımla...
         T. Aracı-İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.