ÖSYM bu engellemeyi niçin yapıyor?

A -
A +
Hayırlı günler efendim. Ben lisans mezunu bir mühendisim. Halen de bir ön lisans programı öğrencisiyim. 2016 KPSS'ye hazırlanıyorum. Lisans diplomamdan edindiğim kanuni hakkımla 2016 lisans sınavına, alacağım ön lisans diplomamla da 2016 ön lisans sınavına girmek istiyorum.
Ancak "KPSS Başvuru Kılavuzu Başvuru Koşulları" diye başlayıp "Bir adayın hem 2014-KPSS Lisans'a hem de 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans'a katılması mümkün değildir. 2014-KPSS Lisans'a başvurmuş adayların 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans'a da başvuru yapmaları mümkün olmayacak, bu adayların 2014-KPSS Ortaöğretim/Ön Lisans'a başvuru yapmaları sistem tarafından engellenecektir" şeklinde bir madde vardır.
Bu madde sebebiyle aynı yıl içinde iki ayrı sınava girmem mümkün değil. Ya birini ya ötekini tercih etmem gerekli. Neden böyle bir engel vardır? Bu konuda acaba bir yetkili açıklamada bulunur mu?
Hanife Özonur (19267667116)  Beylikdüzü/İstanbul

İİBF mezunları da atama bekliyor!

Memur atamalarında 400.000 İİBF mezunu dikkate alınmıyor, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF)'nin mağduriyetini anlatan bir manşet atabilir misiniz?
Sizin gibi değerli büyüklerimizden 400.000 mağdur İİBF mezununa destek istiyoruz. Bir yazınızda İİBF sorununa değinir misiniz?
İİBF mezunlarının atama problemleri görmezden geliniyor. Sesimizi kimse duymuyor. Bu zorlu yolda bize destek olur musunuz?

KPSS'ye giren 1.1 milyon kişiden 400.000 İİBF'li kamuya ait 2 yılda % 0.8'i istihdam edildi. Son atama oranımız ise % 0.87. Hakkımız olan kadroları istiyoruz. Bu adaletsizliğin bitmesini istiyoruz. Eğitimin boş kadro oranı % 6, idarenin ise % 41. Eğitime 40.000 kadro İİBF'ye 374. Adalet mi bu? Öğretmenlere tek atamada verilen 40.000 kadro İİBF'ye 12 atamada bile verilmiyor. Adalet istiyoruz.
İsimsiz

Sokak kokusuna bir çare yok mu?

İyi çalışmalar Feridun Bey. Bir derdimiz var üstadım. Ben Türkiye Gazetesi abonesiyim. Çobançeşme Mahallesi Çalışlar 1 Sokakta iş yerimiz var. Çalışlar 1 Sokak'ta kokudan durulmuyor. Sokağın başından sonuna yemek kokuları mı dersiniz, yanık lastik kokuları mı dersiniz... Artık ne çalışacak hâlimiz kaldı ne huzurumuz kaldı. Kimseye derdimizi anlatamadık. Bari size arz edelim, belki bir yetkili okur da derdimize çare bulur. Esenlikler dilerim.
Mehmet Büyük-Bahçelievler/İstanbul

Emekli adayının 'Torba Yasa'dan beklentisi var

13.01.1970 doğumluyum. 03.08.1988 tarihinde sigortalı oldum. Prim günü ve yıl şartlarını tamamlamış ancak yaşı bekleyen emekle adaylarındanım. Yaş bana 7 yıl vurdu. 7 yıl SSK'lı çalışırsak her yıl 30 lira kesilecekmiş. Biz de SSK'lı çalışmazsak sağlık alanından yararlanamıyoruz. Torba Yasa'dan bizimle ilgili bir yasa bir türlü çıkmadı. Daha önceden ekranlarda duyulan düşük maaşla erken emeklilik konusuna epey sevinmiştim ancak sanırım hâlâ net bir karar yok. Suriyeli kardeşlerimize gelir kapısını açtınız. Biz de devletimizi ve hükümetimizi seviyoruz. Ben 3 çocuk okutuyorum ve asgari ücretle ihtiyaçlara zar zor yetişiyorum. Sizden ricamız bize de kalbinizi açmanız ve ısrarlarımıza iyi bir cevap vermenizdir.
Onurcan Karagöz
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.