Teşekkürler Bahçelievler Belediyesi

A -
A +
Köşemizde 8 Ekim 2014 tarihinde yayınlanan "Mahalleyi bu hurda araçtan kim kurtaracak?" başlıklı şikâyet konusuyla ilgili Bahçelievler Belediye Başkanlığımızdan bir açıklama geldi. Basın Danışmanı değerli meslektaşımız Sayın Mustafa Holoğlu imzasıyla gelen yazılı açıklamada şu bilgilere yer verildi:
Vatandaşımızın söz konusu isteği, Belediye Başkanımız Sayın Osman Develioğlu tarafından incelenmiştir. Gerekli açıklama aşağıdaki gibidir:
"Gazetenizin uyarısı üzerine söz konusu sokakta bulunan hurda araç ve çevresi temizlik müdürlüğümüz tarafından temizlenmiş ve bahse konu olan olumsuzluk giderilmiştir. Ancak, araç sahipli olduğundan yerinden kaldırılması belediyemizin yetki alanı dışındadır. Belediye zabıtamız, söz konusu hurda araçla ilgili olarak daha önce yapılan şikâyetler doğrultusunda ilgili emniyet birimiyle daha önce yazışma yapmış olmakla beraber gazetenizde tekrarlanan şikâyetle birlikte bu talep belediyemizce emniyet birimlerine tekrar iletilmiştir. Gazetenizin uyarısına ve vatandaşımızın duyarlılığına teşekkür ediyor, saygılar sunuyoruz."

Bağlama almak zorunda mıyız?

Feridun Ağabey, kardeşim Zeytinburnu'nda meşhur uluslararası bir kargo firmasının reklamı olan Anadolu Lisesinde okuyor. Müzik öğretmenleri sınıfa mini anket yapmış:
"Derste hangi çalgıyı çalalım?" diye.
Sınıf da gitar ve bağlama arasında kalmışlar flüt seçeneği kalmamış. Şu an bağlamada karar kılınmış. Dolayısıyla En az 200 TL değerinde bir bağlama isteniyor. Biz geleneklerimize göre böyle bir çalgı aletini hiç almadık da çalmadık da. Müzik dersi denildiğinde haydi dersin hatırına 3-5 liraya bir flüt alıyorduk. Derse giderken de gelirken de evde de bir kenara kaldırması kondurması kolay oluyordu. Ama bir öğrencinin derste müzik dersi var diye o kocaman bağlamayla çocuğumuzun okula gidip gelmesini kabullenemiyoruz. Ne olur bu konuyu İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğüne duyurun, çocuklara bu uygulamayı dayatmaktan vazgeçsinler.
Ayrıca ders kitapları bedava dağıtılmasına rağmen aynı okulda İngilizce öğretmeni 100-150 TL değerinde ek kitap alınmasını talep etmiş. Dersleri oradan okutacak olduğu için de onu da almak zorunda kalıyoruz. Peki verdiği kitap okutulmayacaksa devlet ne diye dağıtıyor? Bu öğretmenlere veya okula bir hatırlatma yapacak yetkili yok mu?"
Cüneyt Bıçakçı-İstanbul

Kaldırımlarımız yap-boza döndü

"İkamet ettiğimiz Esenler Tuna Mahallesi 699. Sokak kaldırımları ekteki gibidir. Esenler Belediyesini sürekli arıyoruz, ricalarda bulunuyoruz, sonuç alamıyoruz. Sokaklarımızda yürünmüyor. Her yer patates tarlası gibi oldu. Dalgın birisi geçerken ayağı araya sıkışsa kırılabilir bile. Bayramda kaldırım çökmüştü ve içi çöp dolu idi. Mahallemize gelen misafirlerden utanıyor insan. Çağdaş Belediyecilik beklemeye hakkımız yok mu? Tamam Belediye ekipleri gelip tamir ediyor ama iki gün sonra yine çöküyor. Neden böyle oluyor bilemiyorum ama bildiğim bir şey varsa Esenler'de kaldırımlar yap-boz tahtasına döndü.
U.D.-Esenler/İstanbul

Bu teşekkür gazetemize

"Çok Değerli Feridun Ağabeyim. Öncelikle Kurban Bayramınızı tebrik eder, size ve şahsınızda aile efradınıza en kalbi selam ve dualarımı iletirim. Objektif yayın anlayışınız için müteşekkirim. Yazılarınızı ilgi ile okuyor ve takip ediyorum. Adı güzel olduğu kadar da tüm Türkiye gazetesi çalışanlarına teşekkürü bir borç bilirim. Millete ses ve duygulara isteklere taleplere tercüman olan Türkiye gazetesi, milletin sesi nefesi ve soluğudur. Neticesi ne olursa olsun bizlere ve derdimize ayırdığınız zaman ve yer için sonsuz teşekkürlerimi arz ederim. Allah sizlerden razı olsun."
Bekir İnci-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.