Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımıza güvenimiz tamdır

A -
A +
"Çok değerli Feridun Ağabey.  Ben özel bir bankada hizmet görevlisi olarak çalışıyorum. 4 çocuk annesiyim. Oğlum üniversiteyi bitirdi. Nereye başvurduysa "biz size haber veririz" diyorlar ama hiçbir yerden umut yok. Belediye yetkilileriyle de görüştü CV bırakmasını söylediler, henüz bir cevap gelmedi. Kızım ise iki yıllık muhasebe mezunu, o da CV bırakıyor ancak ne arayan var ne soran. Elimizden tutanımız yok. Eşim sinir hastası, sadece benim kazancımla geçinmeye çalışıyoruz. Sizden ricam çocuklarıma iş imkânı konusunda bize yardımcı olmanız. İnanın artık gücüm kalmadı. Hipertansiyon hastası oldum" diyen Zehra İnan Hanımefendiye:
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon halkının refahı için gayret eden, Trabzon'a güzel hizmetler getiren saygıdeğer bir Başkanımız. Sizin çaresizliğinizi ve naçar durumunuzu değerlendirip oğlunuzun CV'si konusunda yetkili birimlerin en kısa zamanda sonuca ulaştırmasını sağlayacağına, derdinizle ilgileneceğine yürekten inanıyor ve kendilerine güveniyoruz.

Bir beyefendi elimden tutabilir mi?
"Feridun Ağabey. Ben derdimin hangisini anlatsam bilemiyorum. Şu kadarını söyleyelim ki maddi manevi zor günler geçiriyorum. Tahsil durumum İmam Hatip Lisesi Orta kısım mezunuyum. İnancı itikadı olan birisiyim. Her şeye rağmen "Rabbime şükürler olsun" diyen birisiyim. Elli üç yaşındayım ve emekliyim. Lakin hiçbir şeyim olmadığı gibi çok çok zor şartlarda hayatımı sürdürmeye çalışıyorum. İnanın bazen yiyecek ekmek bulmakta zorlandığım günler oluyor. Hiçbir kötü alışkanlığım, hiçbir kötü huyum yok. Ben anlamıyorum, bazen kendi kendime de kızıyorum. Çok da ağırıma gidiyor bu halim. Size öylesine derdimi anlatıyorum. Duygu sömürüsü yapmak istemiyorum. Sizin aracılığınızla hali vakti yerinde bir beyefendiden ilçemde bir seyyar tezgâh açıp çalışacak kadar bir sermaye yardımı istiyorum. Saygılarımla..."
Davut V.-Aydın

6331 Sayılı İş Sağlığı ve Sahadaki Gerçekler
"Feridun Ağabey; ben A Sınıfı İş Güvenlik Uzmanıyım. Hükümetimizin çıkartmış olduğu 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanununun sahadaki uygulanmasında karşılaşılan en önemli aksaklıklardan biri olan bizzat çalışanların Kişisel Koruyucu ve Donanım Kullanmamakta ısrar etmeleri ile ilgili bir yazıyı ekte gönderiyorum. Ölümlü Kazaların  en fazla yaşandığı İnşaat Sektöründe çalışanların kendilerinin ve çoluk çocuklarının geleceği için çıkartılan bu güzel kanuna sahip çıkmamaları, gerek işveren ve gerekse biz İş  Güvenlik Uzmanlarını Kanun karşısında zor durumda bırakmaktadır. Bu nedenle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın dikkatine sunulmak üzere İnşaat Sektöründe çalışanların bu Kanuna uyumu ile ilgili alınması gereken ilave  tedbirlerle ilgili yazımızı yayımlarsanız, kronik bir toplumsal yara olan iş kazası ve meslek hastalıklarının minimize edilmesi veya sıfırlanması çalışmalarında büyük bir hizmetiniz olacağı kanaatindeyiz. Bu vesile ile saygılarımı sunar bu güzel gazetede bu güzel köşede yürütmüş olduğunuz hizmetinizde başarılarınızın devamını dilerim" diyen değerli okuyucumuz Sıddık Aktaşçı'nın ilgili açıklamasını yerimiz olmadığı için yayınlayamıyoruz ama ilgilenen kamu kurum ve kuruluşlara mail olarak gönderebiliriz.

Güveniniz için teşekkür ediyoruz
İstanbul'dan faks gönderen ve uzun zamandan beri mağdur edildiğini söyleyen değerli okuyucumuz Hamza Yalçınkaya Beyefendi, "belki yazacak çok şey var ama sesimizi duyan olur mu? Bir de sizin kanalınızla derdimi duyurayım, dediğinizi belirtiyorsunuz. Öncelikle derdinizi yine bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederiz. Samimiyetimize güveniniz için ayrıca teşekkür ediyoruz. Bu güveninizin neticesini en kısa zamanda alacağınızı müjdeliyor gösterdiğiniz anlayış ve sabır için gerçekten çok ama çok teşekkür ediyoruz. İyi ki varsınız."

DERDİNİ ANLAT YAYINLANSIN
- Adres: Türkiye Gazetesi, İhlas Plaza 29 Ekim Caddesi 
    No: 23 34197 Yenibosna/İSTANBUL 
- Faks:  0212 454 31 00
- Email: birderdimvar@tg.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.