Evli üniversite öğrencisinin kredi bursları silinsin

A -
A +
"Gazetenizin okuruyum. Yazılarınızı da takip ediyorum. 2010'da üniversiteye başladım. Üniversite 2. sınıfta evlendim. 2010'da başvurduğum KYK'dan geri dönüşümlü burs yani kredi çıktı. 2013 yılında da Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, evli öğrencilerin okuduğu dönem ve geçmişe dönük kredi borçlarının silineceği haberleri yayınlandı. Biz evli öğrenciler, haberle yakından ilgilendik. Bir zaman sonra doğruluğunu teyit için aradığımda bakanlıklar da KYK da "Bize bilgi gelmedi" dediler. Bu konuda yapılan açıklamalar doğru değil miydi? Zaten yapılması gereken bir işti bu. Hükmen, evlendiğim zaman ailemden düşüyorum. Üzerime bir mal varlığı olmamasından ötürü gözüken kredimin burs olarak dönüştürülmesi gerekirdi. 
Okumaya önem verilen bir ülke statüsüne girmemiz isteniyor. Evlilik ve üç çocuk politikasına önem veren bir Cumhurbaşkanımız var. Fakat evli bir kişi olarak okulumun devamı için zorlanırken bir de kredi ödeme mecburiyeti beni ve benim gibi üç bine yakın evli öğrenciyi zorlamaktadır. Bu haber dedi kodu olsa bile aslında olması gerekenin dillendirilmesidir. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Lütfen biz evli öğrencilerin bu durumunu dile getirin Feridun Ağabey."
         Burak Kaya


Sayın Faruk Çelik Bakanıma arzımdır

Feridun Ağabey, bu şikâyetimi yayınlarsanız memnun olurum.
Sayın bakanım, en geç 28 günde emeklilik işlemlerinin tamamlandığı söylenirken babamın emeklilik işlemi 4 aydır gerçekleşemiyor. Babam, ... T.C. nolu, Selahattin İşcanlı 16.07.2014 tarihinde Samsun SGK İl Müdürlüğüne emekli dilekçesini verdi. Oradaki memur arkadaş evrakları kontrol edip "hayırlı olsun" bile demiş. Ama aradan geçen 98 günlük zaman içerisinde hâlâ işlemler tamamlanıp da emekli olamadı.
Sebep neymiş biliyor musunuz? Bir Kastamonu'dan bir de İstanbul Eminönü Unkapanı'ndan evrak bekleniyormuş. Bu zamanda 3.5 ayda evrak beklenmesi normal bir şey midir?
Bu şikâyetimi, vatandaş cephesinden Eski Türkiye, Yeni Türkiye karşılaştırmasını yapabilmeniz için yazıyorum. En geç 28 günde işlemler tamamlanıyor denilen ülkemizde maalesef Bakanlığınızın iyi niyetlerine karşı bürokrasi hâlâ direniyor. Konuyu Sayın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın dikkatlerine sunuyorum. İletişim bilgilerimi de gönderdim. Bilgilerinize arz ederim."
           Hasan İşcanlı-Samsun


Haksız faturadan icraya verildim

"Efendim ben Konya'da öğretmenim. Maalesef insanların haksız yere itham edilmesinin sıkıntısını yaşıyorum. Hatasını kabul eden firma bir türlü düzeltmiyor. İşte başıma gelenler... Bir online firmasının 1058371 nolu abonesi iken aboneliğimi 20.08.2014 tarihinde sonlandırdım. Aboneliğimi sonlandırdıktan sonra tarafıma taahhütten cayma bedeli 122 lira yansıtıldı. Müşteri hizmetlerini arayıp taahhüdümün 14.7.2013 tarihinde bitmiş olduğunu bildirdim. Haklı olduğumu söylediler. Faturayı iptal edeceklerini bildirdiler. Ayrıca son faturamı 1058371 No'lu hesap yerine yanlışlıkla 1058381 no'lu hesaba ......... Bankası ATM'sine yatırdım. Düzeltme talebim yerine getirilmediğinden tekrar Eylül ayı içerisinde bir kez daha yatırdım.
Fakat tarafıma hukuk bürosunca telefon açılarak 16.10.2014 tarihinde icra dosyası açıldığı bildirildi. Kurumun hizmet merkezine telefon açarak borcum olmadığını cayma bedelini iptal edeceklerini söylediklerini bildirdim.
"Araştıralım size döneriz" denildi ve 22.10.2014 tarihinde saat 12.02 de ..... nolu telefondan arayıp yanlışlık yapıldığı, benim hiç borcum olmadığı ve hesabımın kapalı olduğu, ayrıca gerekli hukuk bürosuna bilgi verip icra dosyasının kapatılacağını söylediler.
Hukuk bürosunu aradığımda ise öyle söylenip de Temmuz ayından beri kapatılmayan hesapların olduğunu onlara pek güvenmemem gerektiğini bildirdiler. Firmanın müşteri hizmetlerinden belge istememe rağmen gönderilmemektedir. Olayı artık Tüketici Hakem Heyetine taşıdım. Sözleşmeyle birlikte tüm belgelerimi sundum. Benim durumumda olan birçok kişinin olduğunu öğrendim. Bu durumda olan arkadaşlar da işlerini takip etsinler. Eğer icra dosyası açılmış ise ileride mutlaka işlem yapıyorlar."
             Ebuzer Uğuz-Konya
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.