Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden bilgilendirme

A -
A +
Pazartesi günkü köşemizde yer verdiğimiz Ankara'dan Mevlüt Büyükbaş'ın derdiyle ilgili olarak Ankara Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Selim Çelenk Beyefendi, aynı gün bizzat telefonla arayıp bilgilendirme hassasiyetini ve ilgisini göstermiş ayrıca konuyla ilgili siz değerli okuyucularımızı bilgilendirici şu açıklamayı göndermiştir:
"10.11.2014 tarihinde Türkiye gazetesindeki Bir Derdim Var Anlat Derdini Feridun Ağabeye köşenizdeki Mevlüt Büyükbaş'ın haberi ile ilgili gerekli sosyal inceleme yapılmıştır. Yapılan sosyal incelemede Mevlüt Büyükbaş'ın engelli oğlu Şerafettin Büyükbaş'ın annesi tarafından bakıldığı, bu nedenle Engelli Evde Bakım Ücretinden yararlandırıldığı, çocukların MERNİS sorgulamalarında ve Anne Meral Şengönül ile yapılan görüşmede Mamak ilçesinde anneleri ile birlikte ikamet ettikleri, annesi çocukların tüm ihtiyaçlarını giderdiği ve ekonomik yardım talebinde bulunmadığını belirtmiştir. Ayrıca Mevlüt Büyükbaş'ın ikamet adresinde tek kaldığı ve yardım talebi için Sincan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığına başvurması gerektiği ile ilgili yönlendirme yapılmıştır."
Saygıdeğer Müdürümüze, şahsında tüm kurum çalışanlarımıza ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.

13 yıla karşılık 34 lira ikramiye mi olur?

Feridun Ağabey derdimi size yazmadan önce, Başbakanlığa, Milli Savunma Bakanlığına, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına müracaatlarım oldu  fakat bir netice alamadım. Son çare olarak sizin vasıtanızla sesimi duyurmaya çalışıyorum:
Ağabey, ben 11-04-1980 tarihinde Hava Kuvvetlerinden (Astsb. Kd. Üstçvş.) istifa ederek ayrıldım. (sicil no. 1969/51) Emekli Sandığında hizmetlerimizi bloke edip emekliliğimizde kullanacağımız bildirildi. (13 sene 9 ay 7 gün) 01-10-1992 tarihinde  SSK'dan emekli olmak için müracaat ettim. Emekli sandığındaki hizmetlerimizi de birleştirerek Ekim 1992'de emekli oldum (SSK SİCİL NO: 4835978)  22.06.2010'da kıdem tazminatı için vekilim olan avukatlarım aracılığıyla dava açtık. Neticede 11-03-2013'te 16760878/49486030 Sayı No. ile HKK/Ankara başlıklı yazı ile tarafıma emekli ikramiyesi verilmesi hususu bildirildi.
Bu tarihte T.C. Halk Bankası Tavşanlı/Kütahya şubesine 1909179 ve 1909181 no'lu İkramiye ödeme/İkramiye ödeme faizi makbuzu ile 34.48 (otuz dört lira kırk sekiz kuruş) ve  4.87 (dört lira seksen yedi kuruş) gönderilmiştir. Tarafıma 13 sene 9 ay 7 günlük hizmet için layık görülen ikramiye 34,48 (Otuz dört lira kırk sekiz kuruş...)
Hava Kuvvetlerine soruyorum:
A- Astsubay Kd. Üstçavuş 2,75 (iki lira yetmiş beş kuruş) aylıkla mı çalışıyor?
B- Bu ikramiye ödemesi neden 23 sene sonra yapılıyor?
C- Bendeniz kaçıncı sınıf vatandaşım? Suçum kanuni hakkım olan istifa etmek mi?
D- Ordudan atılanlar bütün haklarını geri aldı! Biz de ordudan atılmayı mı bekleseydik?
Ahir ömrümde eğer hakkım ise yasal olarak tescillenmiş olan hakkımı alabilmek için  yetkili mercilere ulaştırmak için gazetemizde yayınlamanızı istirham ediyorum.
Ali Bal 

İptal edilen doğalgaz aboneliğini istiyorlar

"Sayın Cumhurbaşkanım biz Gaziantepli garaj tapulu daire mağdurlarıyız. 5 yıl önce verilen sonra da haksız yere kesilen doğalgaz aboneliğimizin tekrar verilmesini istiyoruz. Geçen kışı soğukta geçirdik. Bu kışı da soğukta geçirmek istemiyoruz. Biz kimseyi sorgulamıyoruz. Kimseden hesap sorulsun istemiyoruz ama bu daireleri biz yapmadık. Bu daireler 20-25 yıldır yapılıyor ve satılıyor. Biz de yuvamız olsun diye aldık. Dairelerimizin elektrik su ve  2013 yılına kadar doğalgazı vardı. Doğalgaz aboneliğimiz iptal edildi. Ne için iptal edildiğini bilmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanım yıllardır kullandığımız doğalgaz aboneliğimizin tekrar verilmesi için yardımınızı bekliyoruz. Ne olur sesimize sorunumuza bir an önce çare olun. Ne olur çocuklarımızın üşümesine izin vermeyin. Çocuklarımız üşümesin diye elektrikli ısıtıcılar kullanıyoruz ama bir yangın çıkmasından ve bir aile faciasından korkuyoruz. Çocuklarımıza bir şey olursa biz ne yaparız? Saygılarımızla..."
Nedim Kurt-Gaziantep
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.