Bu hatayı E-Devlet'ten kim çıkartacak?

A -
A +
"Saygıdeğer Feridun Ağabeyciğim, 15.04. 2010 günü gelen bir tebligatla dünyam yıkıldı sanki. Bir özel bankadan gelen tebligata göre benimle hiç ilgisi olmayan H. D. isimli bir şahısla kayınbiraderim T. S. isimli bir şahıs para alışverişi gerçekleştirmiş. Daha sonra bunu ödememişler. Daha sonra bu iki kişiye ulaşamadıkları için T. S. diye beni bulup İzmir 7. İcra Müdürlüğü yeni dosya No: 2006/8669 olan eski dosya No: 1999/10959 olan ve alacaklının tasfiye halindeki söz konusu banka olup vekili avukat N.Ö. isimli ve adresli bir belge adresime tebligat olarak gönderilmiştir.
Hemen İcra Müdürlüğü'ne 15.04.2010 tarihinde ilamsız takibe itiraz ettim. 2010/1188 Muh. Sayılı ile Gölcük İcra Dairesi kanalıyla İzmir 7. İcra dairesine kayınbiraderim T. S.ye ait itiraz dilekçesi "7. İcra Dairesinin 2009/10959 sayılı dosyasına ait olmadığından yazınız geri iade edilmiştir 27/04/2010 M. İ. İcra Md. Yardımcısı" imzasıyla 27.4.2010'da gönderildi. Tekrar 2010/1451 Muh. Gölcük İcra D. Kanalı ile İzmir 7. İcra dairesine 1999/10959 Esas sayılı dosya, 8 Eski numarası 2006/8669 esas sayılı borçlu T. S. itiraz dilekçesi gönderilmiştir.
Neticede İzmir İcradan bir daha bilgi vs. gelmemiştir. Fakat E-Devlet bilgilerinde borçlu gözükmem beni perişan etmektedir. Bu hatayı E-Devletten kaldırmadılar. Bu konuyla ilgili yardımlarınızı bekliyorum."
Safa Şener/Maşukiye-İzmit

Haksız kesintileri ödeyecek olan bahane üretmez

Senelerdir kaçak elektrik tüketimi adı altında faturalara yansıtılan haksız ve yersiz kesintilerin iadesine dair çıkan haberlerde fatura istenilmektedir. Halbuki hangi tarihten itibaren hangi aboneden ne kadar kesinti yapıldığı idarenin elinde mevcuttur ve buna göre edeme yapılması da bir zorunluluktur.
Abonelerin % 80'inin şu anda eski faturalarının elinde mevcut olmadığını hesaba katacak olursak eğer, bu uygulamanın adaletsiz ve yanlış bir tutum olduğu ortada değil mi? Eğer adaletli bir ödeme yapılacaksa, daha doğrusu gerçekten ödeme yapılmak isteniyorsa bahanelere sığınılmayıp abonelere bu hakları iade edilmelidir.
Mustafa Cemal Bayındır-Fatih/İstanbul

Saygıdeğer müdürüm, veliler kantin istiyor

"Hükümetimiz ve MEB okullarda para alınmamasını söylüyorlar. Ama yine de öğretmenler para istiyor. İlkokul 3. Sınıfa giden öğrencimden 20 TL yazılı yoklama için para istiyorlar. Sınav olacağı 5 dersi var. On sınav birinci dönem on sınav ikinci dönem olmak üzere 20 sınav yapsalar, fotokopi ücreti 25 kuruştan 5 TL yapar. 15 TL ne için toplanıyor? Üstelik toplu fotokopi ücreti 15 krş...
İkinci derdimiz okullar açılalı neredeyse iki ay oldu okulda kantin faaliyeti yok. Şimdi gittikleri okul geçen sene lise idi. Öğrenci çokluğundan dolayı ilk okulu ortaokuldan ayırdılar. Önceki yıllarda bu okulda kantin işletiliyordu. Bu öğrenciler acil kırtasiye ihtiyaçlarını ve acıktıklarında yiyeceklerini nereden temin edecekler? Söz konusu okul Zeki Karakız İlkokuluna bir kantin istiyoruz. İlginize şimdiden teşekkürler."
İdris Gökçe-Onikişubat/Kahramanmaraş

Osman Amca yardım istiyor

61 yaşındaki Osman Amca, hayır sahiplerinden yardım bekleyerek diyor ki: "Değerli Feridun Bey, ben 61 yaşında hiçbir sosyal güvencesi olmayan, çevremin yardımları ile SYD Vakfının 2-3 ayda bir yaptığı yardımlarla hayatımı idame etmeye (sürdürmeye) çalışıyorum.
İkisi üniversitede olmak üzere üç çocuğumun masraflarını karşılamakta çok zorlanıyorum. Hayır sahibi insanlarımızın yardımları olursa çok makbule geçecektir. Saygılarımla."
Osman Çakmakçı-Denizli
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.