Müşterinin parasının hiç mi garantisi yok?

A -
A +

"Daha önce iki kez BİMER'e şikâyette bulunduğum bir kez 'şikâyet var'a başvurduğum ve sorun yaşadığım bankaya defalarca müracaat ettiğim hâlde 16.10.2014 Perşembe günü öğleden sonra, ismi bende mahfuz bankanın ismi bende saklı şubesinden eşim adına, Fransa'ya 5000 Euro'yu 217 Euro da gönderme parası ödeyerek havale yaptım. Havalem karşı taraftan alınmadı. Bunun üzerine paramı nasıl olsa garanti geri alacağım düşüncesiyle söz konusu özel bankanın şubesinden iadesini istedim. Ama bankanın o şubesi paramı iade etmemekte ısrar ediyor. Başvuruda bulunalı bir aydan fazla zaman geçti. Yaklaşık iki hafta önce söz konusu bankanın genel müdürlüğü bana "En fazla 7 iş günü içerisinde başvurunuzu cevaplayacağız ve sonuca bağlayacağız" dedi ama bu konuşmanın üzerinden iki hafta geçtiği hâlde ve halen bir sonuç alamadım.
Biraz daha bekleyin diye âdeta dalga geçiyorlar! Ben bu parayı (15.000+583 TL) alın terimle kazandım, avans+kredi çekerek bankaya yatırdım ve havale ettim. Bunun bir de faizi var ve bir aydan fazladır evimde huzursuz ve uykusuz geceler yaşanıyor. Ruhen yıpranmışlığımız var ama bankanın umurunda bile değil. Kendisi 1 lira bile alacağı olsa haciz kaldırıyor ve insanın neyi var neyi yok alıyor. Onun parası garanti de biz müşterilerin parası niye değil? Bu mudur müşteriye verilen değer? Benim 15.000 küsur ve 583 lira param orada duruyor ve banka benim parama ilgisiz kalıyor. Hatta bence üstüne yatıyor. Bu bankacılık hukukuna aykırı değil midir? Bu suç değil midir? Sizden ricam haksızlığa uğramış bir vatandaş olarak bana yardımcı olmanız. Bu arada üzülerek ifade edeyim ki 'kuş deyimli' bir haber ajansını arayıp da derdimi anlatmak istediğimde 'biz vatandaşın sorunuyla ilgilenmiyoruz' diyerek telefonu yüzüme kapattılar. İşte vatandaşa verdikleri değer..."
Ünal Altaş-İstanbul

Sincan'daki mahkûmlar sizden kitap bekliyor

"Bu faksı Sincan T-Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğünde bulunan tutuklu ve hükümlüler adına yazıyorum.
Kendim de A-19 koğuşta hükümlüyüm. Ben ve arkadaşlarım bu cezaevinin ilk mahkûmlarıyız. Yani dört aylık bir kurum. Başka cezaevlerinden gelen ve uzun yıllardır cezaevlerinde yatan arkadaşlarım da var. Kurum yeni açıldı. Bizler şanslı mıyız, şanssız mı bilemiyorum ama bu durumun avantajı da var dezavantajı da var. Örneğin kütüphanemiz yeni olduğu için birçok kitabımız noksan. Gerçi kurum elinden geldiğince ihtiyaçları giderme konusunda çaba sarf ediyor ama biz mahkûmların da çorbada tuzumuz bulunması amacıyla katkıda bulunmak istiyoruz. Dışarıdan ailemizin, yakınlarımızın gönderdiği kitapları okuduktan sonra kurum kütüphanesine bağışlıyoruz.
Sizlerden Allah rızası olsun. Koğuşumuza gelen Türkiye Gazetesi'ni her gün takip ediyor ve okuyoruz ama Türkiye Gazetesi'nin kitap konusunda da destek olmasını istiyoruz. Çünkü Türkiye Gazetesi yayınlarının bizlere hitap edecek tarzda olduğunu biliyoruz. Yine gazetenizin 'Derdini Anlat' köşesinde bu konuya değinebilirseniz sesimizi tüm Türkiye'ye duyurmuş olacağız.
Şimdiden göstereceğiniz ilgi ve desteğe, her gün koğuşumuza kadar gelen gazetenizden dolayı gazete çalışanlarına ve yöneticilerine tüm arkadaşlarım adına teşekkür eder, sevgi ve saygı hislerimi sunarım.
Kargo adresimiz: T. Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu A.19 Koğuş, Sincan-Ankara
Tayfun Demirhan-Ankara

Vatandaştan TOKİ idaresine üç soru

Feridun Ağabey, hayırlı günler dilerim. Ben Ağrı ilinde ikamet etmekteyim. Evli ve bir çocuk babasıyım. Allah razı olsun, tüm Türkiye'de olduğu gibi hükümetimizin burada da alt gelir grubuna yönelik sosyal konut yapımı var. Ben de asgari ücretli ve kirada oturan biri olarak bu konutlar için başvurdum. Bana Sosyal Yardımlaşma Vakfından, asgari ücretli ve sigortalı olduğum için başvurumu kabul edemeyeceklerini söylediler. Buradan o yetkililere üç sorum var.
1- Sigortalı olmak ve kayıt dışı çalışmamak suç mudur?
2- Asgari ücret alt gelir grubu değil mi?
3- Kirada ve asgari ücretli olarak Sosyal konut yapımında ev sahibi olabilmemiz için ne yapmamız lazım?
Buradan TOKİ ve Başbakanlığa Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu Beyefendiye sesleniyorum. Bu vahim maddenin değişmesi için sizden yardım istiyorum.
Cemil Öğürtay-Ağrı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.