TEDAŞ 186, bu vatandaşa niçin cevap vermiyor?

A -
A +

Mersin Bozyazı ilçesinden bu mesajı yazıyorum. Kendim Bozyazı ilçesinde ikamet etmekteyim. Ailem ise Bozyazı ilçesinin Lenger Mahallesi 23. No'lu hanesinde ikamet etmekte. 10 gün önce çıkan aşırı rüzgâr sebebiyle  babamların evinin yanındaki elektrik direği kökten kırılarak telleri havada asılı beklemeye başladı. Gün geçtikçe de elektrik telleri yere yaklaşıyor yere 5 metre falan kaldı. Bu teller birbirine değdiği zaman çok büyük yangın çıkaracaktır. Başta evde yaşayan annem, babam ve yaşlı dedem Allah korusun ölümle karşı karşıya gelecektir. Ve yine bu tellerin yere değmesiyle altında yer alan en az 10 dönüm bahçe kül olacaktır. Daha da korkuncu ise hemen yanında yer alan çok büyük orman ateş altında kalacaktır. Bu durumu TEDAŞ'a 186 ihbar hattına defalarca bildirmemize rağmen yetkilerce hiçbir tedbir alınmadığı gibi direk de onarılmadı. Müşteri hizmetlerine bildiriyoruz "kayıt altına alalım" diyorlar ancak çözüm yok. Her defasında aynı şeyler oluyor. TEDAŞ durumla ilgilenmemektedir. Özelleştiği için karşımızda muhatap da bulamıyoruz. İnsanların canı bu kadar mı ucuz? Devletin ormanı, vatandaşın bahçesi bu kadar mı değersiz?!. Çıldırmak üzereyiz doğrusu! TEDAŞ köyümüzde hiçbir probleme çözüm bulmuyor. Bu konunun tarafınızca haber yapılmasını ve sizin sesinizle bari kendilerine iletilmesini bekliyoruz. Bizim sesimizi duyan yok. Bari siz duyurun. Ne olursunuz konu ile ilgilenirseniz seviniriz.
Ahmet Bal-Bozyazı/Mersin

Esenyurt Belediyesinden de bir açıklama bekliyoruz
28 Kasım 2014 tarihli köşemizde yayınlanan "Yok mu bu işe dur diyecek bir makam?" başlıklı yazımız üzerine İSKİ Basın Müdürlüğünden gönderilen bilgilendirme şöyledir:
"Söz konusu köşenizde bir okuyucu şikâyetine yer verilmiş, Esenyurt İlçesi Fatih Mahallesi, 888. Sokakta bulunan bir dairede yağışlı havalarda su baskını yaşandığı ifade edilerek, ilgili makamlara müracaat edildiği halde kimsenin kendileriyle ilgilenmediği belirtilmektedir. Bahse konu olan bölgede yağmur suyu kanalları bulunmadığından, sokak sakinleri bilinçsizce binaların yağmur suyu hatlarını, kanalizasyon sistemine bağlamışlardır. Yağışlı havalarda hem yağmur suyu hem de atık su yükünü çeken hatlar, kapasitesinin üzerindeki suyu taşıyamaz hale gelmekte ve bu nedenle taşmaktadır. Sorunun nihai çözümü için; ilçe belediyesinin sorumluluğu altında bulunan  yağmur suyu kanallarının yapılması, yağmur sularının kanalizasyon ile bağlantılarının kesilerek, ayrıştırılması gerekmektedir. Ayrıca, kanalizasyona bağlı olan yağmur suyu giderlerinin iptali için sokak sakinleri kurumumuzca da uyarılmış ve bilgilendirilmiştir. Bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz."
İSKİ'ye duyarlılığı için teşekkür ediyor, vatandaşımızın mağduriyetinin giderilmesi için Esenyurt Belediyesinden de bir açıklama bekliyoruz.

İçler acısı hâldeki bu iki mezarlık Kırklareli'ye yakışıyor mu?

"Kırklareli'den yazıyorum. Size Kırklarelimizde bulunan ve durumu içler acısı olan iki mezarlıktan bahsetmek istiyorum. Biri Kırklareli şehir merkezimizde, rektörlük binası ile otobüs terminali arasında yer alan ilgiye muhtaç tarihî bir mezarlıktır. Nasıl olur da Kırklareli protokolü, rektörlük  ziyaretlerinde rektörlüğün yanı başında  bulunan bu ata yadigârı tarihî mezarlığı  görmezden gelir. Mezarlığımızın uluslararası Kırklareli Otobüs Terminali yanında oluşu, eminim şehre ilk defa gelen ziyaretçilerimizi  şoke ederken, şehirden ayrılanlar için de kötü bir hatıra olmaktadır.

Aynı durum Lüleburgaz ilçemizde yine otobüs terminali ile eski itfaiye binası arasındaki tarihî özellik gösteren mezarlığımız için de geçerlidir. Bu mezarlığımızın durumu da diğerinden farklı değildir. Sayın Kaymakamımızın ve Belediye Başkanımızın protokol yolları üzerinde ilgiye muhtaç bu iki mezarlığı görememeleri çok ilginçtir. Durumu aylar önce BİMER'e yazmam da herhangi bir sonuç getirmedi. Durumu size anlatıyorum."
Mehmet Tanrıverdi-Kırklareli

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.