İnternet abonelerinin dikkatine!..

A -
A +
İnternet Servis Sağlayıcılığı (ISS) yapan bazı kuruluşlar müşteri kazanmak amacıyla "her şey mubah" diyerek sayısız kişiyi mağdur etmeye başladı.
Çağrı merkezlerinde çalışanların prim kazanma amaçlı olarak ulaştığı birçok internet servis sağlayıcısı firmalara aboneliği olan kişileri arayan şirketler binlerce insanın icralık olmasına sebep olmaktadır.
Hiç haberi yok iken kapılarında icra tebligatı gören binlerce kişi taahhüt mağduru olarak 1000 TL'ye varan borçların altına girmektedir.
Olay nasıl gelişiyor?
A firmasına taahhütlü abone olan kişiye gelen telefondaki kişi müşteriye önce nasıl temin ettikleri belli olmayan kişisel bilgilerle yaklaşıyor.  Ad Soyadı sorgulamasından sonra "A firmasına şu kadar fiyatla abonesiniz. Biz size şu fiyata daha hızlısını ve daha ucuzunu hatta sabit telefon konuşmalarınızın parasını dahi ödemediğiniz bir imkâna sahip hizmet sunuyoruz. Bize sadece evet deyip göndereceğimiz evrakları imzalamanız yeterli" demektedirler.
Müşteri her ne kadar "benim taahhüdüm var. Şu kadar sürem var, ayrılamam" dese de "siz bize kayıt olduktan sonra oradaki aboneliğiniz otomatikman bitecektir. O nedenle biz size fatura gönderdikten sonra A firması size fatura göndermeyecektir" yalanını söylemekteler.
Eğer müşteri biraz daha uyanık ise "sözleşmede ayrıldığım zaman kampanya indirimleri, kalan süreyi alacaklarına dair ibare var, bana o farkı gönderirler" sorusu ile yaklaştığında ise verilen cevap "eğer fatura gönderirlerse o faturaları biz ödüyoruz" yalanını söylemekteler.
Bu vaatlere kanarak internet servis sağlayıcısını değiştirenler yeni firmadan hizmet alırken bu kez ayrıldığı firmadan gelen faturaları umursamamaktadır. Çünkü bu faturaların yeni firma tarafından ödendiğini sanmaktadır.
Hassas olan ancak aldatılmışlığın ilk zamanlarında bulunan müşteri A firmasına "bana neden hâlâ fatura gönderiyorsunuz ben B firmasına geçtim. Faturayı oraya gönderin. Onlar ödeyecek" demeye başlıyor. Gerçek işte burada ortaya çıkmakta ve B firmasının yalan söylediği B firmasıyla yapılan görüşme sonunda çıkıyor. Zira B firmasındaki müşteri temsilcisi şu cevabı veriyor: "Sayın müşterimiz o firmanın faturasını neden biz ödeyelim. Siz aboneliğinizi erken bitirmeseydiniz. Taahhüdünüz varken neden ayrıldınız. Bize ne?"
Daha önceki konuşmalar hatırlatıldığında ise "Yok öyle bir şey. Siz yanlış anlamışsınız" diyerek müşteriyi yüzüstü bırakmaktalar.
Eski internet servis sağlayıcısı firmadan ayrılan müşteri, faturayı takip etmediğinde ya da ödemediğinde 3-4 fatura dönemi geçtikten sonra kurumca icraya verilmekte böylece faturalarına ek olarak icra masrafları ve avukat vekâlet ücreti eklenmiş bir tebligat aldığında icralık olduğunu anlamakta.
Diğer yandan internet servis sağlayıcısına abone olanlar, sabit telefon abonesi olduklarında bu telefonu kullanmadıklarında fatura gelmeyeceğini sanmaktadır. Böyle bir durum da söz konusu olmadığı gibi abonelik süresince gelen telefon faturaları da sonunda icralık olmaktadır.
İnternet kullananlar bu hizmetin sabit telefon üzerinden verildiğini, yalın internette dahi faturalara bu telefonun ücreti yansımaktadır. Bu konuda lütfen dikkatli olunsun.
       Erol Kara-İstanbul


İnsanca yaşamak istiyoruz

Feridun Ağabey, 888. Sokak Esenyurt'taki sıkıntıları biliyorsun. Geçen hafta kazı yapmışlardı. Esenyurt'taki altyapının ne durumda olduğunun özeti olan resimleri size gönderdim. Kazı anında İSKİ borularının fotoğrafını çektim. Çeşitli yerlerinde patlaklar vardı. Bu durumun Esenyurt geneli için aynı olduğunu düşünüyorum. Maalesef Sayın Başkan'ın diğer işlerle meşgul olduğu kadar bizim sokağımızla da meşgul olmasını istiyoruz. Sıkıntımız halen giderilmiş değil.
13 aydır suçu hep bize atan İSKİ, Belediye ve müteahhitten hesap sorulmasını istiyorum lütfen bizlere destek olunuz. Bu bölgede yaşayan insanlar da normal hayat şartlarında yaşamayı hak ediyoruz... Lütfen...
           Fatih Keleş- İstanbul


Teşekkür ediyoruz

İstanbul Fatih'ten önce mail gönderen, ardından mektup yazan saygıdeğer Eyüp Kayar beyefendi, Papa'nın ülkemizi ziyaretiyle kaleme aldığınız düşüncelerinizi içeren üç sayfalık değerli mektubunuz için çok teşekkür ediyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.