İki yavrum için yardım istiyorum

A -
A +

Samsun'da yaşıyorum. İki evladım var. Köşenizi okudum. Derdim o kadar çok ki... Kendim özürlüyüm. Çalmadığım kapı kalmadı. Sayın Başbakanımız iki sene önce Samsun'da mitingde konuşma yaparken kendisine ulaşmak için "canlı bombayım" dedim. Beni buldular, bir ay hapis cezası aldım yine kendimi dinletemedim. Benim iki evladım var. Kendim için değil evlatlarım için yaptım başaramadım ama yine de Allah'ın izniyle pes etmiyorum.

Oğlum ilkokul dördüncü sınıfta kızım ise beş yaşında. Eşimden ayrıyım. Evim ise kira. Oğlumu servise veriyorum, kendim ise belediyenin yardımlarıyla kıt kanaat geçiniyorum. Ev kirasını veremedim, başka eve taşındım. Kömür geldi ama odun yok. Devletimiz kömürü verirken odunsuz kömürü yakamayacağımızı düşünmüyor mu? Gerçi kim kimi düşünüyor? Derdim o kadar çok ki ama kısaca anlatmak istedim.

Ben değerli iş adamlarımızdan ve duyarlı sanatçılarımızdan rica ediyorum. Bana sahip çıksınlar. Çaresizlik çok zordur. Dünya bir yana çocuklarım bir yana. Evlatlarım için sizlerden yardım istiyorum. Ben anneyim. Son çarem size yazıyorum Feridun Ağabey, iletişim bilgilerimi size yazdım. Sesimi duyur ne olur. Belki bir duyan olur. İnsanlık öldü mü?"
Yeter Aycan-Samsun

 

HGS'de para varken niçin OGS borcu çıkıyor?

İstanbul'dan Hasret Aydemir isimli okuyucumuz: "Hayırlı günler Feridun Ağabey, size danışmam gereken bir konu var. Bizim arabamızın HGS'si var. Ancak köprüden geçerken HGS'si yüklü olmasına rağmen sistem OGS'den çekmiş. Biz de HGS olduğu için hiç OGS'yi kontrol etmedik. Şimdi bize 1.300 TL OGS borcu geldi. Bu durumda nereye nasıl başvurmalıyız? Bizim HGS'miz olmasa anlarım ama bu sistem birbirine bağlı olamaz mı? Devlet HGS'miz var iken ondan çekmiyor OGS borcu yazıyor. Bu konuda yardımınızı istirham ederim" diyor. Okuyucumuz geçişlerde OGS yolunu kullanmış da mı böyle bir ödeme gelmiş, belirtmemiş ama yine de bir kimsenin HGS'si var iken oradan para tahsil etmeyip OGS'ye borç çıkartmak pek mantıklı gelmiyor. Yetkililerin konuyla ilgileneceğini ve bu şekilde mağdur olanların mağduriyetini gidereceklerini ümit ediyoruz.

Biyomedikal cihaz teknolojisi mezunları da atama bekliyor

"İyi günler Feridun Ağabey, Türkiye Gazetesinin genelde Bizim Sayfa bölümünü takip ederim ama birkaç defa size de denk geldim. Derdimi sizin aracılığınız ile duyurmak istedim. Biz biyomedikal cihaz teknolojisi mezunlarıyız. Kasım ayında memur alımlarında bizim bölümden 1 kişinin bile alınmaması bizi üzdü. Çünkü önceki yıllarda çok olmasa da alım yapılıyordu. Lütfen yetkili kişilerden alımlarımızın göz dolduracak kadar olmasa da yine de yapılmasını istiyoruz. 14 yıllık emeklerimizin karşılığını istemeye hakkımız  olduğunu düşünüyorum.
Sadece kendimin değil diğer bölümde okuyup da hiçbir alım yapılmayan arkadaşların da seslerini duymalarını istiyorum. Yetkililerimiz kadro açarken bizim bu emeklerimizi göz önünde bulundursunlar bizim de kurmamız gereken bir hayat var. Yetkililerimiz vicdanen rahat ediyorlar mı bilemiyorum ama biz hiç rahat değiliz. Biz sadece emeğimizi istiyoruz. Feridun Ağabey size de şimdiden çok teşekkür ederim."
Ahmet Erdoğan-İstanbul

İşitme cihazı alamıyorum

"Sayın Feridun Bey, ben işitme engelliyim. İki kulağım da duymuyor. Duymam için de işitme cihazı gerekiyor. Ayrıca depresyon hastasıyım ve depresyon ilaçları kullanıyorum. Okuyuculardan yardım bekliyorum. Yardım etmek isteyenler için iletişim bilgimi size yazıyorum."
Çetin Osmankocaoğlu-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.