Hırsıza şeker kolonya mı ikram edelim?

A -
A +
"Feridun Ağabey, ben hükümetimizin icraatlarından çok memnunum. Hatasız kul olmaz. Onların hatalarını deve yapıp "Türkiye elden gidiyor, ülke satılıyor" gibi laflara güler geçerim. Ama bana göre AK Parti hükümetinin iktidara geçtiğinden beri el atması gereken büyük bir sıkıntımız var. Buna iktidarın el atması gerekiyor. Ülke olarak hırsızlardan gına geldi, el aman diyoruz!..
Adalet Bakanımız hırsızlık suçuyla ilgili caydırıcı tedbirler alma konusunu üstlensin lütfen. Başbakanımız bu hırsızlık suçunu ağırlaştıran kanunlara imza atsın. Ne olur sizi tek başına iktidar ettik, çünkü diğerlerinden çok çektik. Ama bilmelisiniz ki siz iktidar olarak ülke insanının malını, canını namusunu korumakla mükellefsiniz. Kadınlarımız başta olmak üzere insanlarımızın, yaşlı ve çocuklarımızın evde, iş yerinde yolda sokakta canları, malları ve namusları güvende olmalı. CMUK yasası mı her ne ise buna göre yeniden ayarlansın.
Avrupa Birliği'ne girmek için belki böylesine bir anlaşma imzalandı ama Türk halkı hırsızdan canından bezdi. Üstelik hırsıza evinde müdahale edemiyorsunuz. Bu durum ne kadar saçma ve ne kadar komedi bir düşünür müsünüz? Böyle bir saçmalık olabilir mi? Ne yani, eve gelen hırsızla karşılaştığımızda kolonya ile şeker mi ikram edelim? Hırsıza müdahale yok ama işportacı veya seyyar satıcı olmak suç. İkisi de suç ise hırsızın da yakasına yapışın.
Diğer icraatlar, ekonomi, eğitim, sağlık, yollar köprüler tüneller takdire şayan. Biz de sandıkta bu hizmetlerinize memnuniyetimizi oylarımızla bildiriyoruz zaten. Ama bu hırsızlık konusunda caydırıcı tedbirlerinizi mutlaka bekliyoruz. Saygılar."
S.Ö.-İstanbul

Diş teknisyeni yanında  çalışmak istiyor
"Feridun Ağabey, 2013-2014 eğitim yılında, Simferepol Devlet Tıp Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesini bitirdim. Denklik almak için de YÖK'e müracaat ettim. Resmî prosedüre uygun olarak nasipse Nisan 2015 veya Eylül 2015'te yapılması düşünülen sınavı bekliyorum. Bu arada aileme yük olmadan mesleğime uygun bir alanda çalışmak istiyorum. Bir iki diş laboratuvarında diş teknisyenliği bölümünde öğrenme amaçlı iki üç ay kadar çalıştım ve deneyim sahibi oldum. Şimdi denkliğe kadar beni hastanesinde diş teknisyenliği bölümünde teknisyen olarak istihdam edecek, denkliğimi aldıktan sonra isterse hekim olarak polikliniğinde değerlendirebilecek bir işveren hekim veya diş laboratuvarında iş verecek biz gençlerin elinden tutacak bir diş teknisyeni işverenlerden destek bekliyorum. (GSM: 0533 771 14 60) İlginiz için şimdiden teşekkür ederim." M.Murat-İstanbul

Zamane çocukları çok akıllı öyle mi?
"Her yeni doğan bebeği görmeye gittiğimde aynı lafı duyuyorum: Zamane çocukları çok akıllı canııım. Bizim zamanımızda böyle miydi?..
E tabii akıllılığı cep telefonunu açıp konuşabilmek, bilgisayar açıp oynayabilmek olarak gördüğümüz için 2 yaşında bir çocuğun bir bilgisayar oyununda araba çalıp şehirde tur atmasına 'waaoov' diye ağzı açık bakabiliyoruz.
O çocuk o arabayı oyun ortamında çalarken, hatta oyun sırasında araba sahibini öldürüp yerine kendisi otururken fazladan iki tuşa basmasını zekâ pırıltısı olarak gören ebeveyn, oturduğu yerden 'yasa dışı olayları' oyun gibi gören bebeğinin zihninin nasıl kirlendiğinin hiç farkında mı acaba?
Zamane çocukları bizim çok geç yaşlarda ulaştığımız teknoloji ile erken tanıştı. Onun için zamane çocukları teknolojiyi bilerek doğuyor demek doğru olabilir. Ama bu onların 'aman da ne kadar akıllı' oldukları anlamına gelmiyor. Şimdi teknoloji, en cahil insanın kullanabileceği kolaylıkla üretiliyor. O nedenle bunları kullanabilmek bir meziyet değil maalesef.
Bilgi çağındayız, bilgiye ulaşmak kolay ama bunu kullanmak önemli. Tek tıkla, oturduğu yerden sanal ortamda dünyayı uzaylılardan kurtaran çocuğun, gerçek dünyada çarpım tablosunu bilmemesi ayrı bir tezat oluşturmuyor mu?.."
Lütfen çocuklarımızı bu hakikate göre takip edelim, 'çocuğum akıllı' diye kendimizi tatmin etmek yerine 'akıllıca' çocuk yetiştirelim.
Cemile Şahin Güngör-Konya

Teşekkür ediyoruz
"Hatırasının son bölümü 31.12.2014'te 'Hayatım Roman' köşesinde yayınlanan Müjgân Hanım, en son 'Türkiye Takvimi'ni Rumenceye tercüme etti ve orada basıldı. Bu Mevlid Kandilinde de Romanya'daki bütün camilerde dağıtılacak" bilgisini gazetemizle paylaşan Numan Aydoğan Ünal ağabeyimize teşekkür ediyoruz.

DERDİNİ ANLAT YAYINLANSIN
Adres: Türkiye Gazetesi, İhlas Plaza 29 Ekim Caddesi 
No: 23 34197 Yenibosna/İSTANBUL 
Faks:  0212 454 31 00
Email: birderdimvar@tg.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.