Kadıköy İSKİ, hâlâ cevap vermiyor!

A -
A +
İstanbul'dan Eski Senatörlerden Osman Salihoğlu Beyefendinin gönderdiği mektubunu 22.10.2014 tarihinde "40 yıl önceki su borcu başkasından istenir mi?" başlığıyla bu köşeden yayınlamış ve "İstanbul Kadıköy İSKİ Müdürlüğünün bana göre keyfi ve hukuka aykırı uygulaması dolayısıyla şikâyetçiyim. Bu müdürlük su talebinde bulunan yerlere su vermeleri için talep sahibi ile bir sözleşme yapar, depozito alır, suyu ve sayacı bağlar. Benim kiraya verdiğim Kadıköy Osmanağa Mah. Söğütlüçeşme Cad. Bayramyeri Sk. 18/7 daire kiracısı o yere su bağlatmak için, dairede ona aynı dairenin 1977 yılındaki su parası borcu bulunduğundan onu ödemesi istenir. Dikkatinizi çekerim. İstenen borç 40 sene evvelki kiracı adına. Bu zaman içerisinde aynı dairede belki onlarca kiracı değişmiş olduğu bir tarafa, yasalarımıza göre bu gibi borçlar şahsi borç değil midir? Bundan dolayı ne kiraya vereni ne de kimseyi cezalandıramazsınız. Ama İSKİ kırk sene önceki Ş.A. isimli bir vatandaşa ait borcu, yeni kiracıdan aldıktan sonra binaya suyu bağladı" diyerek konuyla ilgili İSKİ yetkililerinden bir açıklama beklemiştik. Geçtiğimiz hafta gelen 3. mektubunda okuyucumuz ne İSKİ'nin ne bağlı bulunduğu Büyükşehir Belediyesinin bu şikâyeti kaale (dikkate) almadığını belirten yeni bir mektup göndermiş. Diyor ki mektubunun sonunda: "Burada para, kira söz konusu değil, ben onu bu kuruma bağışladım. Benim amacım herhangi bir abonmanın bir daha böylesi bir durumla karşılaşmaması için birilerinin bu konuda uyarılmasıdır."
Biz de Beyefendiye diyoruz ki: İSKİ abonmanına değer vermeyip cevap vermezse Feridun Ağabeyin yapacağı bir şey yok. Ama gerçekten kurumsallığını tamamladığına inandığımız bir kurumun hem de 40 küsur seneden beri tahsil edilmemiş bir borcu tutup hiç alakası olmayan kimseden hem de abonelik mecburiyetini koz olarak kullanmak suretiyle tahsil etme güç yeterliliği İSKİ'ye kazanç sağlar gibi gözükse de acaba itibar da kazandırır mı? Bence böyle bir uygulama ibretlik bir yönetim anlayışıdır.


"Aylardır internetimi bağlamıyorlar!"
"Feridun Ağabey, ben V... net abonesiyim. Yeni adresime Şubat 2014'te taşındım, 3 ay sonra V... net firması bana şebeke olmadığından internet bağlantısının olamayacağını söyledi. Ama daha sonra şebeke bağlandı ve ben bu durumu firmaya bildirdim. Fakat bana, 17 TL'lik tek bir faturam yüzünden kampanyamın iptal olduğunu ve yeniden 24 ay taahhütname yapmak zorunda olduğumu söylediler. Yani Temmuz 2015'te bitecek olan taahhütnamemi 2 sene daha uzattılar. Ertesi gün de hemen abonelik sözleşmesi yapmaya geldiler. Sözleşmeyi Kasım 2014'te imzaladım. O gün bana "1 ila 3 hafta içerisinde açılacağını" söylediler. Ama Kasım-Aralık-Ocak geldi. Neredeyse 1 buçuk aydır internetimi bağlamadılar. Defalarca aramama rağmen da bana dönüş yapılmadı. Abone yapmak için bir günde eleman gönderen V...net aylardır internetimi bağlayamıyor. Diğer operatörler binadaki herkese bağladı. "Bağlayamıyoruz" deyip aboneliğimi iptal de etmiyorlar. Kendim iptal etmeye kalkarsam, kendi hataları olmasına rağmen ben tek taraflı sözleşmeyi iptal ettiğim gerekçesiyle bana cezai bedel uygulayacaklarını söylüyorlar. Buradan sesleniyorum:
Sevgili V...net firma yetkilileri, müşterilerinizi abone yaparken çalışanlarınız çok güzel ilgileniyorlar. Fakat imzayı attırdıktan sonra internet aboneliği yapmak durumunda olan bölümünüz bırakın ilgilenmeyi cevap verme lütfunda bile bulunmuyorlar. Lütfen internetimi bağlayacak olan çalışanlarınıza söyleyin de benim internetimi bir an önce açsınlar. Bu konudaki şikâyetimi ciddiye alın ve lütfen ilgilenin. Özellikle rica ediyorum. Derdiniz sadece para kazanmak değil, biraz da müşteri memnuniyeti olsun. Saygılarımla."
Emine İnan-İstanbul

Ekmek paramızı kazanırken sağlığımızı kaybetmek istemiyoruz
"Adalet Arayan İşçi Aileleri olarak 'iş cinayetlerine dur' diyebilmek için vicdan ve adalet nöbeti tutmaya başladık, devam ediyoruz. Biz en çok canı yananlar, geride kalanlar için ve başka canlar yanmasın diye, çalışırken ölmek, yaralanmak, hastalanmak istemiyoruz! Yetkililer görevlerini yapsın: iş yerleri ölüm-hastalık mahalli olmaktan çıksın! Dünyanın diğer ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de 28 Nisan'ın İş Cinayetlerinde Hayatını Kaybedenleri anma günü ilan edilmesi için desteklerinizi bekliyoruz."
Ali Topuz-İstanbul

DERDİNİ ANLAT YAYINLANSIN
¥ Adres: Türkiye Gazetesi, İhlas Plaza 29 Ekim Caddesi 
    No: 23 34197 Yenibosna/İSTANBUL 
¥ Faks:  0212 454 31 00
¥ Email: birderdimvar@tg.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.