Tarih öğretmeni Erdal'a kulak verir misiniz?

A -
A +
"Merhaba Feridun Ağabey. Biz yıllardır tarih öğretmenleri olarak atama sıkıntısı yaşıyoruz. Derdimizi yetkililere duyuramıyoruz.
Ülkemizde büyük bir tarih hayranlığı var. Son zamanlarda reyting kıran tarihî diziler -doğru yanlış ayrı bir konu ama- bu hayranlığın göstergesi. Maalesef toplum olarak hiçbir zaman işi ehline bırakmıyoruz. Son günlerin popüler dersi Osmanlıca için bakıyoruz bugünlerde herkes bu dersi anlatmaya merak salmış. Oysa bırakın bu dersi işinin ehli olan tarih öğretmenleri versin! Osmanlı Tarihi ders saatlerinin artırılması ile beraber verilecek Osmanlıca dersi biz tarih öğretmenleri ile daha sevimli bir hâle gelecektir. Bunda kimsenin şüphesi olmasın.
2008 yılında 12. sınıflarda okutulmak üzere Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi ismiyle bir ders müfredata eklenmiştir. Ancak dersi sadece liselerin sosyal bilimler bölümü öğrencilerinin alması büyük bir noksanlıktır. Yakın tarihimize dair bilgilerden mahrum bırakılan genç kuşakların günümüzdeki olayları anlamasının ve tarihi değerlendirmesinin güçlüğünü önümüzde durmaktadır. Tarih müfredatının yakın tarih konularını içermesi ayrıca bu müfredatın tüm lise öğrencilerine sunulması gereklidir. Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi dersi liselerde zorunlu hâle getirilmeli ve programda belirtildiği gibi 4 saat verilmelidir.
Özetle Türk toplumu tarihine ve tarih öğretmenlerine sırtını dönmesin. Tarihe olan ilginin arttığı bu dönemde tarih eğitimine daha fazla önem verilsin. Siz çok iyi doktorlar, mühendisler yetiştirebilirsiniz­ fakat toplumunu tanımayan bu insanlar ona hizmet etmekte yetersiz kalacaktır. Toplumu tanımanın en iyi yolu ise başta sosyal bilimler olmak üzere tarih biliminden geçmektedir."
Erdal Koşgin-İstanbul

Biyomedikal Cihaz Teknoloji mezunları ne diyor?
Özgür Kafa adlı mailde gelen yazıda "Gelişen ekonomi ve güçlenen Türkiye'de sağlık alanına yapılan yatırımlar şüphesiz tartışılmaz noktalarda. Artık eski köhnemiş kurumlarından arınmış, vasat problemlere çözüm üretemeyen devlet personeline maaşını vaktinde veremeyen bir Türkiye'de yaşamıyoruz. Kendisine biçilen misyonu kabul etmeyip kendi vizyonunu ve misyonunu oluşturan hedef koyan hedefinde 2023 ve 2071 vizyonları olan gündem belirleyen; AB'ye katılım sürecinde hızla yürüyen ve birliğe uyum basamaklarını tek tek sağlam ve kendinden emin adımlarla çıkan bir Türkiye var. Ülkemizde işi ehline teslim etmek ve kalifiyeli elemana yönelmek bu yeni Türkiye'de takdir buyurursunuz ki bir borç olsa gerek. Ne yazık ki bazı ön lisans programlarının hiç gündemde olmaması üzüntü vericidir. Bu sözüne ettiğim bölümlerden bir tanesi de 2013 yılında mezun olduğum son yılların popüler ve kaliteli bölümü Biyomedikal Cihaz Teknolojisi bölümüdür. Bölümümüzün çalışma ortamı açısından hastanelerde mesai harcamamıza rağmen sağlık teknikeri değiliz. 2012 KPSS puanıyla branşımızdan 16 kişi kamuya memur olarak atanmıştır. 2014 KPSS puanıyla ilk tercihlerde hiç alım yapılmadı. 2 yıl boyunca maddi ve manevi yönden emek harcayıp enerji sarf ettiğimiz bölümümüzün alımlarının artırılmasını ve biyomedikal cihaz teknolojileri bölümünden mezun olan öğrencilerin sağlık teknikeri olarak devletin tanımasını istiyorum" deniliyor. Bu gençler yeni Türkiye'de kendilerine haklı olarak yer arıyor. İmkânları değerlendirmek ise Bakanlıklarımıza düşüyor. Haydi, biraz daha gayret...

Trafik fahri müfettişi olabilirsiniz
"Bursa Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada 'Fahri Trafik Müfettişi' olmak isteyenlerden aranılan şartlar kamuoyuna açıklanmış durumda. Şartlarınız uyarsa ve arzu ederseniz konuyla ilgili detaylı bilgi almak için bulunduğunuz il valiliklerine müracaat edebiliyorsunuz." Fatih Karakılıç-Bursa

DERDİNİ ANLAT YAYINLANSIN
Adres: Türkiye Gazetesi, İhlas Plaza 29 Ekim Caddesi 
    No: 23 34197 Yenibosna/İSTANBUL 
Faks:  0212 454 31 00
Email: birderdimvar@tg.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.