Türk Telekom bankacılık yapıyor da haberimiz mi yok?

A -
A +

"İki buçuk yıl önce bir iş yeri açtım. 6-7 ay sonra da kapattım. Ofise üç telefon hattı bağlattım. Ofisi kapattıktan birkaç ay sonra biriken birkaç faturayı ödedim. Bu tarihten sonra da bu telefon hatlarını hiç kullanmadım. Aradan bir veya bir buçuk yıl geçti. Türk Telekom avukat aracılığıyla yıllar önce terk ettiğim ve birkaç ay önce de sattığım eski evime bir icra mektubu göndermiş. O evde eski kiracım hâlâ oturuyor olmasa yine haberim olmayacak. Ayrıca Türk Telekom'un hukuk işlerini takip eden avukat bana ulaşmak için -nereden bulduysa- yengemi falan aramış.
Bu arada ben Türk Telekom'dan hâlâ evime üçlü paket (telefon, internet-tivibu) hizmeti alıyorum. Yani Türk Telekom istese bana zaten ulaşır. Adı üstünde Türk Telekom, yani telekomünikasyon şirketi. Yengeme ulaşan bir iletişim şirketi bana ulaşamıyor (!) enteresan bir durum. Biliyorsunuz telefon kullanılmasa bile sabit bir ödemesi var. İşte bu sabit ödemeler birikmiş ve 192 TL borca dönüşmüş. Dava masraflarıyla beraber her bir telefonun ücreti yaklaşık 500'er liraya, yani toplamda 1500 TL'ye çıkmış.
Şimdi Türk Telekom'a soruyorum:
Türk Telekom neden 1 ila 1.5 yıldır bana ulaşıp faturalardan haberdar etmedi? "Borçlar biriksin, faiz bindirelim de daha çok kazanalım" diye mi düşünüyor?
Türk Telekom hâlâ hizmet verdiği bir aboneye ulaşabilecekken neden abonenin yengesini arıyor ve icra mektubunu da yıllar önce terk ettiği eve gönderiyor?
Türk Telekom neden bazı şirketlerin yaptığı gibi borcunu uzun süre ödememiş olan abonesine ulaşıp "borcunuzu ödemezseniz mevcut aldığınız hizmeti kesmek zorundayız" demiyor? "İyice borçlansın da daha çok kazanalım" diye mi düşünüyor?
Türk Telekom, abonesinin borçlarını mevcut aldığı hizmetin faturasına eklese bizim için de kolaylık olmaz mı? Bazı şirketler bu yöntemi kullanıyor? Yani daha önce aldığım üç hattın sahibi ile benim aynı kişi olduğumu TC kimlik numaramdan tespit etmesi bu kadar mı zor?
Müşteri memnuniyetini esas alan bir şirket müşterisini mağdur etmek için neden elinden gelen her şeyi yapar? Birkaç kuruş daha fazla kazanmak için mi?
Türk Telekom, verdiği hizmetten para kazanması gerekirken, biriken borçlara faiz bindirip bekletip geç haber vererek, üstelik aradan 1-1.5 yıl geçtikten sonra ilgisiz kişileri aramakla ne yapmaya çalışıyor?
Size yazmadan önce Türk Telekom yetkililerinden açıklama istedim ve kendilerine bazı önerilerde bulundum. Kendileri sanırım müşteri memnuniyetini de bir çözüm ortağı üzerinden sağlıyor. Çünkü ilgisizlik had safhada. Beni arayan müşteri hizmetleri yetkilisi bana sürekli "haklısınız" deyip duruyor. Haklıysam bu mağduriyetin sebebi ne? Eh, müşteri memnuniyetini, şikâyet yönetimini -aman yük olmasın diye- çözüm ortağına havale edersen müşterinin mağdur olması da normal değil mi? Saygılarımla..."
Ömer Faruk Birpınar-İstanbul



İnsanlığımızı çöpe mi attık?
Feridun Ağabey, burası İstanbul Bahçelievler İncirli Metrobüs durağının hemen yan sokağı. Ömür AVM'nin yanı. Mevsim Kış. Aylardan Şubat 2015. Hava bu sene oldukça soğuk. Ve binlerce insan Metrobüse binmek için bu sokaktan geçiyor. Bir baba ve yanında evladı, belediyenin çöp konteynerinden bulduklarını yiyor. Manzara kimsenin dikkatini çekmiyor. Onlar da dikkat çekmek peşinde değil. Sadece yaşama mücadelesi veren insanlar...
Sormadan edemiyorum. "Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir" diyen bir dinin mensupları olarak çöp konteynerlerimiz yiyecek artıklarıyla dolu olacak kadar israf içinde olmamıza rağmen kimseyle lokma paylaşmayı aklımızdan geçirmeyecek derecede duygu ve düşünceden nasıl uzaklaşabildik? Nasıl oldu da insanlığımızı çöpe atabildik?
Gazete365'in muhabiri Sadullah Dervişoğlu'nun objektiflerine takılan bu kare toplum olarak geldiğimiz noktanın resmi değil midir sizce?
Melek Bayhan-Bayram Kırtaş/İstanbul

Özgür, yazını takip etmelisin
Sevgili Özgür, 01.02.2015 Paz 15:39 tarihli mailinizde isminizi "Özgür Kafa" olarak göndermiştiniz. Yazınızı 4.2.2015 tarihinde "Biyomedikal Cihaz Teknoloji mezunları ne diyor?" başlığıyla yayınlamıştık. Şimdi 06.02.2015 tarihli mailinizde "Özgür Kaka" ismiyle aynı maili tekrar göndermişsiniz. Hem yazını takip etmeye hem yazdıklarınızı gözden geçirmeye biraz daha dikkat Özgür. Selamlar.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.