Turkcell Hukuk bürosu abonelerine böyle mi davranıyor?

A -
A +

"Değerli Feridun Ağabeyin dikkatine!.. Biz Akademisyen proje geliştirme Ltd. Şti. adına üç adet Turkcell sabit ücretli hat almıştık. Bir müddetten beri hatlar kullanılmıyordu. Normalde 55 TL aylık sabit ücret gelmesi gereken bir hat'a bir ayda 570 TL ücret tahakkuk ettirmişler.
'Bu nedir?' dediğimizde 'bir cihaz almışsınız' dediler. 'Biz herhangi bir cihaz almadık' dememize rağmen aylık sabit ücrete bakmaksızın hiç kullanılmayan hatlara 2.500 TL talep edilmeye başlandı.

Turkcell hukuk bürosu her gün arayıp 'eğer bugün ödenmezse yarın iki katı ödeyeceksiniz' diyerek âdeta tefeciler gibi tehdit ediyordu. 'uğraşmayalım' deyip istedikleri bedeli ödedik. 'Başka borcunuz yok' demelerine rağmen yine hukuk bürosu aynı tehditlerle başka borçlarımız olduğunu söyleyerek icraya verdiklerini söylediler.

Milyonlarca abonesi olan böyle bir kurumun bu şekilde davranışını anlamadığımız gibi bu durum bizde 'Acaba böyle başka kimselerden de haksız tahsilat yapılıyor mu?' merakı oluşturdu.

Turkcell Genel Müdürlüğüne soruyoruz. 570 TL tutarında ne gibi cihaz almışız? Cihaz kime teslim edilmiştir? Hat verirken tüm bayiler hizmet veriyor da, problem çözmek için karşımızda niçin muhatap bulamıyoruz? Turkcell Hukuk Bürosu abonelerine hep böyle mi davranıyor? Eğer gerçekten borcumuz varsa biz dürüst insanlarız, borcumuzu öderiz ama aptal yerine konulmak da istemiyoruz."
Akademisyen Proje Geliştirme Paz. Taah. Ltd. Şti. Adına Kemal Arkun
   
Sayın Bakanım, bu gencin hevesini kırmayalım
Gencimiz genel bir yardım isteğinde bulunuyor ama biz başarılı çalışmalarından ve gayretlerinden; halkımızla iç içe olmalarından dolayı bu isteği T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na iletmek üzere köşemize alıyoruz:

"Merhabalar, öncelikle sesimizi duyurduğunuz için teşekkür ederim. Çözemediğimiz bir sorunumuz var, Gebze Teknik Üniversitesinde Bilgisayar İşletmeni unvanında 3 yıllık memurum. Aslen Adanalıyım, ailem ve akrabalarım da Adana'da yaşıyor. 3 yıldır memleketinden ayrıyım, Adana'ya naklen geçiş yapmak istiyorum ancak bütün kapılar yüzümüze kapatılıyor, umutsuzluğa kapılıyorum. Adana'daki iki üniversiteye başvuru yaptım ancak bir sonuç alamadım. T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na başvuru yaptım, sonuç alamadım. Bazı Bakanlıklara başvuru yaptım, Belediyelere başvuru yaptım, olmadı, olmuyor. Eşim Tarsus Askerlik Şubesinde memur, o da Adanalı, gidiş geliş yapıyor. Biz ayrı yaşıyoruz. Tarsus Vergi Dairesinde memur açığı varmış, başvuru yaptık, kendi kurumum muvafakat yazısını gönderdi. Vergi Dairesi de Ankara'ya (Gelir İdaresi Başkanlığı'na) yazımızı gönderdi. Ancak Ankara onaylamazsa nakil durumum gene kalacak. Hâlbuki çok heveslenmiştik, 2015 yılına girdiğimizde bu sene güzel geçecek, nakil olacağım diye düşünüyordum. Ocak ayı geride kaldı, ilerleyen aylarda neler olacağını bilemiyorum.

Bu sene merkezî atama nisan ayına alındı, bütçeye göre kurumlara kadro dağıtıldı. Başvurduğumuz kurumlar bütçeyi bahane gösteriyor, atama izinlerinin az olduğunu söylüyorlar. Birileri devreye girmezse, yardımcı olmazsa bu gidişle hiç nakil olamayacağım. Aylardır eşim, babam, eniştem ve ben nakil için uğraşıyoruz. Üniversitede olduğum için nakil konusunda güçlük çıkartıyorlar. Üniversitenin diğer illerde şubesi olmadığı için eş durumu tayini bile yapamıyorum. Bakanlıklarda çalışıyor olsam eş durumundan ve isteğe bağlı tayinlerle Bakanlığın Adana ve Tarsus'taki herhangi bir kurumuna geçiş yapabilirdim.
Onlarca Bakanlığın Adana ve ilçelerinde kurumları var, mutlaka Bilgisayar İşletmeni unvanında memura ihtiyaçları vardır. Aile bütünlüğümüz açısından zor durumdayım. Siyasetle ailecek çok bir bağımız yok, sadece vatandaşlık görevimizi yapıp oyumuzu kullanıyoruz. Sendikalarla da bir bağım yok. Ancak siyasetçilerin ve sendikaların yardımı olmadan nakil işinin zor olduğunu yeni yeni anlıyorum. Bunun için Devlet Büyüklerimizden, Bürokratlarımızdan, Adana Milletvekillerimizden, Adana'daki kurum müdürlerimizden, yetkili sendikalardan yardım istiyorum.
Esin Öğüten/Memur

Her şey gönlünüzce olsun
İstanbul'dan yazan ve aslen Çankırılı olduğunu belirten değerli okuyucumuz Aydın Göktaş Beyefendi, köşemizin mahkeme süreçleriyle ve kararlarıyla ilgili kamuoyunu bilgilendirmek ve bilgi vermek gibi bir formatı yoktur. Bahsettiğiniz konuda size ancak mahkeme sürecinin gönlünüzün arzu ettiği gibi sonuçlanması dileğinde bulunabiliriz.
D-Smart'a abone şikâyeti
"D-Smart aboneliğimi haziran ayında borcumu ödeyip kapattırdığım halde bana fatura işletmişler. Abone No: 1316738 fatura miktarı: 31.65 TL olmuş."
Ekrem Soysal

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.