İnternetten alınan sahte kontakt lenslere dikkat!

A -
A +
Meslek kuruluşları olarak senelerdir, yasa gereği kontakt lensin hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müessesesinde satıldığını, internet ve yetkisiz kişilerin kontakt lens satışının göz ve görme sağlığı açısından kalıcı görme kayıplarına varan problemler oluşturma riskini anlatıyoruz. Halkın bu konudaki bilgisizliği istismar ediliyor. Ucuz olduğu için de pazarda talep görerek, yasa dışı sahte ürünlerin satışı yapılıyor.
Tedarikçi firmalara da bir çağrıda bulunarak optisyenlik müesseseleri dışında yetkisiz kişilere (medikaller, parfümeriler, göz hekimleri vs.) kontakt lens satışı yapmamaları durumunda bu mücadelenin başarılı olacağını ümit ediyoruz. Bu konu bizim en hassas olduğumuz konudur. Buna dikkat eden her tedarikçinin çalışmasına destek veririz.
Hastalara ve kontak lens kullanacak olanlara da çağrıda bulunarak diyoruz ki kontak lens reçeteleri bir sene süre ile geçerlidir. İnternet üzerinden satın alacağınız denetimsiz sahte kontakt lensler yüzünden kalıcı görme kaybı yaşayabilirsiniz. Gözlerinizle kumar oynamayın. Her türlü kontakt lensinizi hekim reçetesi ile sadece optisyenlik müesseselerinden temin edin.
Zaten T.C. Sağlık Bakanlığı da e-ticaret yolu ile kontakt lens satışının kamu sağlığını olumsuz etkileyeceğini düşünüyor, resmî facebook hesabı üzerinden halkı bilgilendiriyor.
Güneş gözlüklerinden sonra, Konfederasyonumuzun T.C. Sağlık Bakanlığı ile gerçekleştireceği ikinci kamu spotu çalışması kontakt lensler ile ilgili olacak. Amacımız Türk halkını göz ve görme sağlığı adına bilgilendirmektir.
Taylan Küçüker/Eczacı 
Gözlükçü Gözlükçüler ve 
Optisyenler Konfederasyonu 
Yönetim Kurulu Üyesi

Borsada kimler batar?
Borsa ile ilgili olarak hiçbir şey okumadan, basını takip etmeden, uzmanların gelecekle ilgili öngörülerini öğrenmeden; çürük, iflas etmiş, hileli, manipülasyona açık hisse senetlerine para yatırarak kısa sürede köşeyi dönme hayalleri kuran kişiler eninde sonunda batar.
Açıldığı 1985 yılından bu yana 100 değerinden 75.000 değerlerine yükselen borsa 30 yılda yüzde 7.500 oranında prim yaparak çok yüksek getiriler sağlamıştır. Bu değer altın, dolar, faiz gibi enstrümanlardan çok çok fazladır.
Üç beş kişinin alıp sattığı hisse senetlerinden, fiyatı nominal değerin altında ya da ona yakın (25 kuruş ila 1.5 TL arası) değerde alınıp satılan kağıtlardan kesinlikle uzak durmalısınız.
Yatırımcısını sürekli olarak, bedelli sermaye artırımı yoluyla söğüşleyen, temettü (kâr payı) verme âdeti olmayan firmaların kâğıtlarına yaklaşmayınız.
Diyelim ki 100.000 TL birikiminiz var. Bunu sağlam, güvenilir, imajı temiz, üreten, ihracat yapan, iyi yönetilen, önü açık, tanınmış 10-20 kadar şirketin kâğıdına yatırınız. Yatırımınız günlük, haftalık, aylık olmasın. 6-12 ay beklemeyi biliniz.
Hangi hisselere yatıracağınızı tespit etmenin en kolay yolu son 10 yıllık fiyat grafiği "sürekli olarak merdiven gibi artan" şirketler olmalıdır. Deniz dalgası gibi aşırı salınım yapan şirketler kumar düşkünü kişiler içindir. Onlardan uzak durunuz. Ali Özdemir-İstanbul

Facebook'ta "kilise"  var "cami" yok
Facebook camilerden rahatsız mı? Facebook paylaşım sitesinden kişisel sayfa açanlar olduğu gibi şirket, yerel işletme, kuruluş gibi tüzel kişiliklere yer açanlarda olmaktadır.
Tüzel kişilikler için "Anaokulu"ndan "boş vakte" kadar her türlü kriteri sayan facebook nedense sayıları milyonları aşan "cami"ye yer vermeyi akıl edememiş. "Akıl edememiş" mi yoksa "rahatsızlık mı duyuyor" anlaşılmıyor. Zira kriterler arasında dini kuruluş derken yanına kilise sözcüğünü eklemekten sakınmamış. Oysa dünyada dini kuruluş denirken kiliselerin yanı sıra "cami"ler, "havra"lar, "tapınak"lar mevcuttur. Akıllarına gelen her sınıflandırmaya yer veren facebook'un "cami"ye yer vermemesi anlaşılır gibi değil. Öküz altında buzağı aramak niyetinde değiliz ancak facebook'un farkına varması gereken şu ki, verdiği hizmetten dünyadaki 72 milletin faydalandığıdır.  O halde hizmet verirken dil dışında dinlere de dikkat etmesi gerekir. Erol Kara-İstanbul
DERDİNİ ANLAT YAYINLANSIN
-Adres: Türkiye Gazetesi, İhlas Plaza 29 Ekim Caddesi 
    No: 23 34197 Yenibosna/İSTANBUL 
-Faks:  0212 454 31 00
-Email: birderdimvar@tg.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.