Hastane Başhekimlerine niçin ulaşılamıyor?

A -
A +
Hastane kapılarındaki uzun kuyruklar randevu sistemine geçilmesiyle kalmadı. Randevu sistemi ile hastaneye gidemeyenler bu kez acil servislerde kuyruklar oluşturuyor ve bu görünmüyor.
İstanbul'un en merkezi yerinde bulunan Cerrahpaşa, Samatya, Çapa ve Haseki semtlerinde bulunan hastanelerin kapılarına gelen hastalar; MR, röntgen vs. gibi çekimleri yapmakta zorlanıyor. Ya aylar sonrasına gün veriliyor ya diğer hastanelere gönderiliyor veya "özel hastanelerden medet umun" diyerek yönlendiriliyor.
Gözleri bozuk olan hastaların körleşme hızını ölçmeye yarayan ve görme alanı makinesi olarak bilinen cihaz yüzünden hastalar ne yapacağını şaşırmış durumdadır.
İki yıldır cihazın bozuk oluşu yüzünden göz hastalarının görme alanı çekimini yapamayan Samatya'daki İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi için bunca zamandır bir çözüm bulunamazken hastalar diğer hastanelere yönlendirilmektedir.
En yakın Haseki Eğitim ve Araştırma hastanesine yönlendirilen hastalar günde 20 kişinin bakılabildiği, saatte 3 hastanın çekiminin yapılacağı makine için 3-4 ay sonrasına randevu almak zorunda kalıyor. Tabii bu arada cihaz bozulmazsa...
Bunun dışında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi, Çapa Tıp Fakültesi Hastanesinde de bu cihazlar bozuk ya da olmadığı için buradaki hastalar da Haseki'ye ya da özel hastanelere yönlendirilmektedir.
Fatih ilçesinde sıra bulamayan hastalar bu kez diğerlerinden farkı olmayan Beyoğlu ilçesindeki Beyoğlu Kuledibi Göz ve Araştırma Hastanesine bu çekim için gittiklerinde iki makinenin mevcut olmasına rağmen bu hastaneden de yoğunluktan dolayı 3-4 ay sonrasına randevu almak zorunda kalıyor. Hastanelerde başhekimlere durumu anlatmak ise mümkün olmuyor. Kapılar duvar oluyor. Haftalar, aylar sonrasına verilen randevular yüzünden insanlar ızdırap çekiyor.
Erol Kara-İstanbul

Beylikdüzü sakinleri kar değil BEDAŞ mağduru
"Marmara Mah. İhlas Cadde 240 Sokak Yakuplu adresi ve civarında elektrik trafosu bozulduğu halde BEDAŞ ile iletişime geçilemiyor.
Bütün semt sakinleri bu kışta kıyamette elektriksiz kaldı. Bu nasıl bir hizmettir anlaşılamıyor. Sanki kar gelince elektrik gidiyor. Trafikteki aksamalara kar yağışı sebep olabilir ama BEDAŞ'a ulaşamayışımızın sebebi de mi kar? Niçin bir yetkili çıkıp da sıkıntı nedir, ne zaman çözülecektir" gibi bu konuda vatandaşa bilgi vermiyor? Vatandaşa en lazım olduğu zamanda hizmet verilmeyecekse ne zaman hizmet verilecek?"
Salih Arvas-Beylikdüzü-İstanbul

Başkent Gaz, Veysel Amcayı üzmeyin
"Ben Bağlum'da oturmaktayım. Doğalgaza abone olmak için seneler önce 300 dolar para ödedim. Bir hafta önce saatim arızalandı. Başkent Gaz'a müracaat ettim. 'Saatin değişmesi lazım' dediler. Bu arada benim tekrar abone olmam gerektiğini söylediler. Tekrar abone olmanın bedeli de 400 lira civarında imiş. Önceki ödediğim 300 dolar para da havaya gidecekmiş. Ben yetmiş yaşında bir vatandaşım. Soruyorum. Adalet bunun neresinde? Enerji Bakanlığımız nerede? Denetleme nerede? Saygılarımla."
Veysel Erol-Ankara

Hukuki yolları ısrarla takip edin
"Derdimiz çok büyük on binler olarak yardım bekliyoruz" diyerek, sayfalar dolusu belgeler ile borsaya açılan bir organik gıda şirketinin Maddi Duran Varlıklarının Usulsüz ve Kanuna Aykırı Bir Biçimde Satışı ve Şirket'in Nakit ve Benzeri Mali Varlıklarının Aktarılması gibi usulsüzlüklerden söz eden kıymetli okuyucumuz. Anlattığınız konu, köşemizin ilgi sahasının dışında olup size yapabileceğimiz tavsiye ancak hukuki yolları ısrarla takip etmeniz olacaktır."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.