Erzurumlu Murat'tan Sayın Cumhurbaşkanımıza arz

A -
A +
"Feridun Ağabey, biz 2004 yılında üç arkadaş dükkân açmıştık. İki sene işlerimiz çok iyiydi. Çekimizi senedimizi ödüyorduk. 2006 yılında dönemin Belediye Başkanı Ahmet Başkan,  bizlere bilgi vermeden kapımızın önüne otopark inşaatı başlattı. 18 ay boyunca bizleri müşteri yönünden mağdur etti. Bizim gibi birkaç esnaf daha var. Sesimizi kimseye duyuramadık. Kendi kredi kartlarımızdan POS cihazımıza para çektirip borcumuzu ödemeye çalıştık. Bu kısır döngüde kredi kartlarımız da tıkandı ve takibe düştü.
Kredi almak istediğimizde kredi çıkmıyor. BİMER'e derdimizi anlattık. Bize Halk Bankasına gitmemizi öneriyor. Bankalar kredi kartı borcumuzun ödenmediğini gösteriyor. Tıkandık kaldık.
Konuyu anlatmak için Başbakanımızla görüşmek istedik görüştürmediler. Mektup yazdım. PR 02952706788 numara posta koduyla gönderdim, cevap gelmedi. Geçtiğimiz Mart ayında Başbakanımız Erzurum'a geldi. Mektup verdim, yakın koruması Abdullah Bey aldı, yine cevap gelmedi. Cumhurbaşkanımıza faks çektim yine cevap gelmedi. Erzurum Milletvekili Cengiz Vekilime derdimi anlattım, o da yardımcı olamadı.
Feridun Ağabey sizden ricam Allah rızası için derdimizi Sayın Cumhurbaşkanı'mıza iletmenizdir. Onun haberi olsa bize yardımcı olur. Hibe istemiyoruz, bir yıl ödemesiz kredi istiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın "insanı yaşat ki devlet yaşasın" vecizesini gözlerimiz dolu dolu izliyoruz. Biz hayatta kalmak, çoluk çocuğumuzun rızkını temin etmek istiyoruz. Tek derdimiz kendimizi toparlayıp borçlarımızı ödemek. Salgılarımla."
        Huzur Oto Döşeme-Murat Çubukçuoğlu/Erzurum



Metrobüs merdiven basamakları

İstanbul'u esir alan kar erimeye başladı ve her taraf sele-suya gark oldu. Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını eleştirenler olsa da ben yine de takdir ediyorum. Böylesi bir kışta böylesi koca bir kentte bu kadar kontrol bence başarıdır.
Ben İETT genel müdürlüğüne duyarlı ve sorumlu bir vatandaş olarak bilgi vermek istiyorum. Metrobüs istasyonlarının üst geçitlerindeki merdiven basamakları yağmur yağdığında kar eridiğinde minik gölcükler oluşacak kadar aşınmış durumdadır. Zaman içinde eriyen doğal yıpranmayı takip ederek merdiven basamaklarını onarır ve halkın rahat inip çıkmasını sağlarsanız seviniriz. Saygılarımla."
          Hülya Tığ Küpeli-İstanbul


Bir mahalle etmeyen dört mahalle ve Turkcell vericisi

 "1952 doğumlu Aydın'da yaşayan aslen Antalya'nın Akseki ilçesi Büyükalan Mahallesi doğumlu bir Türk vatandaşı olarak düşüncelerimi paylaşıyorum. Akseki ilçesine bağlı mahallelerden 1-Büyükalan, 2-Bucakalan, 3-Belenalan, 4-Sarıhacılar isimli dört mahalle hem birbirine yakın hem de bu dört mahallenin hane sayısı 50'yi, nüfusu da 100'ü geçmez. Hal böyle olunca taşıma usulü okul servisi her mahalleye bir imam ve bir muhtar olayından vatandaş da devlet de zararlı çıkıyor. Büyük devletimizin güçlü hükümetimizin bunu daha iyi göreceğini ümit ediyorum.
Ayrıca Büyükalan Mahallesi içerisinde yerleşim alanına çok yakın kurulan Türkcell'e ait verici mahallemizde kış aylarında şimşekten dolayı yangın çıkartmaktadır. Muhtarlığımız ve yetkililer bunun için çaba sarf etmiş olmasına rağmen dört yıldan beri sonuç alınamamıştır. Elektronik aletlerin büyük hasar gördüğü mahallemizde insan kaybına neden olmadan yetkililerin köşeniz aracılığıyla çare olacağını tahmin ediyorum. Saygılarımla."
          Mustafa Erdoğan-Efeler/Aydın


Define arama dedektörleri işe yarar mı?

Yaklaşık 30 yıldır elektronik devreli cihazların yapısı, çalışması, özellikleri, bakımı, onarımı konusunda araştırma, kaynak kitap oluşturma üzerine çalışıyorum. Son yıllarda kısa yoldan "köşeyi dönme" hayalleri kuran bazı tanıdıklarım benden "define arama dedektörü" yapmamı talep ediyorlar. Onlara şu düşüncelerimi ifade ediyorum:
Define arama işlemi yasal izinler olmadan yapıldığı zaman suçtur. Çeşitli gazetelerde reklamları yayınlanan detektörlerin doğru çalıştığına pek inanmıyorum. Toprak altından çıkarılması amaçlanan hazineler kamunun/halkın malıdır. O nedenle devlet tarafından çıkarılması daha doğrudur. Bireysel kazılar tarihî eserlerin tahrip olmasına sebep olabilir. Dedektörlerle define bularak kısa sürede aşırı düzeyde zengin olan insanlarla ilgili hikâye ve efsaneler gerçeği yansıtmamaktadır. Aşırı zenginlik insana mutluluk getirici bir durum değildir. 1000-3000 TL arası bedellerle satılan çeşitli markalı dedektörlerin hemen hemen tümü Uzak Doğu ülkelerinde yapılmakta ve yaptırılmaktadır. İyi bir dedektör 50-100 bin ABD doları gibi fiyatlara yapılabilir. Define arayıp zengin olmayı değil, düşünerek, çalışarak, üreterek para kazanmayı tercih etmeliyiz.
            Ali Özdemir-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.