Karayolları Bölge Müdürü ne iş yapar?

A -
A +

"Bu başlığı atmamın iki sebebi var. Birincisi Artvin Merkez Çayağzı Mahallesinde bulunan Karayolları 102. Şube Şefliği hizmet binalarının olduğu bölgenin Artvin Çoruh Üniversitesine tahsisi resmî olarak istenirken neden alana yeni binaların yapıldığı ve ilgili yazıya neden olumsuz cevap verdiği konusu. İkincisi ise Cankurtaran Tüneli'nin hâlâ bitirilemeyişi.
Konuyu biraz açarsak ve bu iki mesele Artvin açısından hayati önem taşımaktadır. Birincisi Artvin'in gelişmesinin, eğitim kenti olmasına bağlı olduğu ortada iken Artvin'deki bazı kamu kurumlarının Artvin Çoruh Üniversitesine yardımcı olmayışı. Hep şunu dedik ve diyoruz: Çayağzı Mahallesindeki AÇÜ Kampüs yerleşkesinin sağa ve sola doğru gelişmesinin önündeki bürokratik engel ortadan kalkmalı. Genel kanaat şu ki AÇÜ'nün şehir yerleşkesindeki Kampüs eski köprübaşından, mevcut Artvin girişindeki köprübaşına kadar genişlemeli ve bu bölge bir bütün olarak AÇÜ'ye tahsis edilmeli. Üniversite karayollarının alanını AÇÜ'ye tahsisini istemiş iken bakıyoruz ki Karayolları kendi bölgesine yeni binalar inşa ediyor. Bu nasıl bir anlayıştır? Yoksa onlar için Artvin'in Eğitim kenti olmasının bir önemi yok mu? Şube Şefi ve Bölge Müdürünü bu anlamada anlamakta zorlanıyoruz. Artvin'e hizmet Artvin'in önündeki engellerin kaldırılması ile olur. Yine Karayolları şeflik binasının yanında bulunan İl Özel İdaresine ait olan yerin AÇÜ'ye tahsisi hâlâ neyi bekliyor? Hangi lobi ve lobiler buna engel? Bunu Artvinliler cevap olarak bekliyor.

İkinci konu ise Hopa CANKURTARAN Tünelinin temeli 29 Ekim 2010'da atılmışken  ve 900 gün içerisinde bitirilmesi müteahhitler tarafından taahhüt edilmişken, tam BEŞ yıldır hâlâ tünel hizmete açılamamıştır. Bunun sebebini Artvinliler hâlâ bilmiyor ve mağduriyetimiz devam ediyor. Tabii ki hayal olan bu tünelin başlaması dolayısı ile Artvinliler Hükümetimize sonsuz müteşekkirdir ancak mali sıkıntı olamamasına rağmen tünelin bitmeyişini ve bu kadar uzamasını anlamış değiliz.

Bu iki konu hususunda, ilgili kurum amirlerinden açıklama bekliyoruz. Artvin'in mağduriyete dayanacak ne gücü var ne de keyfiyeti. Selam ve dua ile..."
Yüksel Kantar-Artvin

Rica ediyorum, ismini de yaz
"Feridun Ağabey, benim sesimi duyurmanı istiyorum. Ben emekli bir insanım. 1977 senesinde emekli oldum. Benim iş gücüm düşük olduğu için intibak yasasından yararlanamadım. Ben serbest çalıştım, primlerimi kendim ödedim. İnsanlar devlet dairelerinde çalıştılar ceplerinden prim ödemediler. Çok prim ödedi diye onlara 250-300 lira arasında zam yapıldı.
Burada haksızlıklar var. Bizim gibi emekliler 1070 liraya talim ediyor ama devletten emekli olanlar 1700-2000 lira arasında maaş alıyorlar.

Bu emekliler hiç cebinden prim ödemişler mi?
Bakıyorum şimdi de boş gezene para veriliyor. Yok anne izinli olunca para, yok süt parası vb. gibi uygulamalarla insanlara para veriliyor. Bizim gibi 1070 lira aylık alan emekli ise sürünüyor.
Sizin sayenizde emekli aylıkları 1070 lira olan emeklilerin de aylıklarının aynı oranlarda yükseltilmesini istiyoruz. Rica ediyorum" diyerek derdini faks çeken değerli okuyucumuz lütfen bir dahaki yazışmalarınızda ismini de yazarsanız seviniriz...

Mescitlerdeki plastik parkeler
TEM Otoyolu 157. Km Hamitli Mevkii Hendek-Sakarya adresinde bulunan PARKSHOP Outlet Center'e İstanbul'dan giderken de, İstanbul'a gelirken de gerek seyahat ettiğimiz otobüs firmasıyla gerek özel aracımızla mutlaka uğruyoruz. Çünkü PARKSHOP müşterilerine iyi ve kaliteli hizmet sunabilen gerçekten güzel bir dinlenme tesisi. Kendilerinden bir ricada bulunacağım.

Tesisin, mescit kısmında abdest alınacak bölümlerde ayak basmak üzere plastik parkeler döşenmiş durumda. Birkaç mescitte daha gördüm. Yolculara da ayakkabıyla basmayıp çoraplarını çıkartarak o plastik parkelere basıp abdest almaları önerilmekte. Bu uygulama yıllardan beri devam etmekte. Belki temiz tutulması amacıyla yapılmış olsa da abdest için çıplak ayakla oraya basan her insanın ayağı sağlıklı olmayabilir. Mantar ve benzeri enfeksiyon kapma riski vardır. Dolayısıyla bu plastik parkelerin oradan kaldırılıp yolcuların normal şekilde ayakkabılarıyla oraya gelip oturarak abdest alabileceği bir düzenleme hijyen açısından çok önemlidir. Parkshop yetkililerin bu ve benzeri bir düzenleme yapacağına inanıyor, kendilerine verdikleri güzel hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyoruz.
Mehmet Çınaroğlu-İstanbul

***

Çanakkale Zaferinin 100. yıl dönümü münasebetiyle tüm şehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.