Muhterem Cumhurbaşkanı’m R. Tayyip Erdoğan Beyefendiye...

A -
A +
Ben Afganistan “Saadat”ından Seyyid Kemaleddin Hamidi’yim. Ülkemizdeki savaşlar ve sosyal sıkıntılardan dolayı Türkiye’ye hicret ettik. Şimdi İstanbul’da huzur içerisinde yaşıyor, devletimize ve Zat-ı âlinize devamlı dua ediyoruz.
Yalnız ailecek bizi çok üzen ciddi bir problemimiz de var. Hiçbir kimse veya makam buna bir çare bulamıyor. Afganistan’da harp şartlarında doğan bir çocuğumuz %100 engellidir. Türkiye’ye hicret ettikten sonra eşim ve bütün çocuklarım Türk vatandaşı olduk. Ancak mevzuat dolayısıyla bu yavrumuzu Türk vatandaşı yapamıyoruz. Zira vatandaş olmak için sağlık raporu ve diğer bazı şartlar gerekiyor. %100 özürlü bir kimse için bunları temin etmek mümkün değil. Hiçbir sosyal ve hukuki statüye sahip olmayan bu evladımızın durumu maddi ve manevi olarak bizi büyük üzüntüye gark ediyor. Bu müşkülatımızın ancak Zat-ı âlinizin yetkililere vereceği bir talimatla hallolacağını ümit ediyoruz.
Muhterem Cumhurbaşkanım,
Bütün ailecek gece-gündüz selamet, afiyet ve muvaffakiyetiniz için dua ediyor, hürmet ve muhabbetlerimizi arz ediyoruz.
Kemaleddin Hamidi
Adres: Marmara Mah. İhlas Marmara Evleri 1. Kısım
B 23 Daire: 4 Beylikdüzü-İstanbul/Telefon: 0544 240 93 31
 
 
Bu köşe sizin köşenizdir, sesinize ses verilir
 
"Gazetenizin bu köşesinde öğretmenleri eleştiren hatta fazlasıyla yeren bir yazı paylaşılmış. Bilmiyorum gerçekten bunu bir okur mu gönderdi yoksa bir çalışanınız mı yazdı!? Ama kim yazmış olursa olsun bu yazıyı paylaşan ve izin veren sizlersiniz. Yani hakiki öğretmenlerin hayatları, çalışmaları, emekleri hakkında zerre kadar fikriyatınız olmadan bu yazıyı paylaşmak hoş olmasa gerek. Bir kişinin, yerin, durumun mutfağını bilmeden acımasızca eleştiri yapmak çok nahoş. Gerçek manada bilmediğinize çok eminim. Zira bilseniz bu gibi çirkin yazıların paylaşılmasına asla müsaade etmezsiniz. Ki öğretmenlik sıradan memurluk değildir. Bu durumun sözcüklerle de anlatılması gerçekten zordur. Tabii anlayana bilene anlatması pek hoştur ve kolaydır. Tipe-kılık kıyafete bakmaz. Fikriyata bakar. Vicdan meselesidir öğretmenlik. Hak meselesidir öğretmenlik. En ince düşüncedir öğretmenlik. Şöyle düşünelim; sizlerin bir çocuğu var ve öğretmenini seçeceksiniz. Kıyafetine-tipine mi bakarsınız yoksa çocuğunuzu nasıl yetiştirdiğine mi!? Madden yorum bayağıdır ve yanıltıcıdır. Manen yorum asıl olandır. Saygılar ve sevgiler. İyi çalışmalar” diye yazan Ömer Faruk Karagöl isimli okuyucumuz, bu köşe siz değerli okuyucularımızın dert ve dileklerini, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığı köşedir. O okuyucunun düşüncesine katılmayabilirsiniz ama bir öğretmen aydınlığıyla başkasının fikirlerini yayınlamasına bu derece tepki göstermeyi de anlamış değiliz. Bakın şu an sizin gönderdiğiniz duygu ve düşüncelerinizi de yayınladığımız gibi diğer öğretmen okurlarımızın da fikirleri yer bulmuştur bu köşede. Ne der Hürriyet Kasidesinde Namık Kemal:  
“Durup ahkâm-ı nusret ittihad-ı kalb-i millette/Çıkar asar-ı rahmet ihtilaf-ı rey-i ümmetten” Yani “Başarılı hükümler, değerler milletin kalbinde durup. Milletin farklı fikirlerinden hayırlı eserler ortaya çıkar” demektedir. Selamlar. (F. A.)
  
 
Termikel fırın arızası altı aydır giderilemedi
 
"Feridun Ağabey, 31.01.2017 tarihinde aldığımız 3110 WDZF fırın, 16.05.2018 tarihinde arızalandı. 444 0 493 telefondan ulaşabileceğimiz bilgisi vardı. Bu telefon hattını aramamız üzerine ismimi ve iletişim bilgilerini size gönderdiğim teknik servisten üç defa servis elemanları gelmesine rağmen arıza onarılamadı. Termikel Şirket Merkezi 0312 589 .. .. Telefonlarını aramamıza rağmen müracaatımız da sonuç vermedi. İletişim bilgim sizde mevcuttur. Yardımınıza ihtiyacımız var.” 
          Mehmet Bacaksız
 
 
 
Levhalar doğru, işaretleri yanlış!
 
Sevgili Feridun Ağabeyciğim, huzurlu ve sağlıklı günler diliyorum. Evvela sizin köşeden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesine teşekkür etmek istiyorum. Çocuk Sevgi Evlerine giden yolu asfalt yaptıkları için. Bildiğiniz gibi ben kamunun sağlıklı çalışması için yazıyorum. Yanlış olan trafik işaretlerinden bahsedersem doğru bir iş yapmış olacağım kanaatindeyim. Süleymanpaşa Hürriyet Mahallesi Kayı Yolu Caddesinde bulunan trafik işaret ve levhaları doğru, Şehit Serkan Tuğba Caddesindeki trafik işaretleri yanlış. Şöyle yokuş yukarı çıkan araçlar duruyor, düz giden araçlar devam ediyor. Bu yanlışlığın bir an evvel giderilmesini yetkililerden rica ederim. Ayrıca bu caddeye kışın tuzlama çalışması yapılmıyor. Selam ve hürmetlerimle:”
            Z.K. Süleymanpaşa-Tekirdağ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.