“Oğlumu askere gönderirken boynum bükük kalmasın”

A -
A +
Merhaba Feridun Ağabey, 1958 Erzurum doğumluyum. Birkaç ulusal gazetede sabit kameramanlık görevlerinde bulundum. Son olarak Erzurum’da Yeni Doğu isimli mahalli gazete çıkardım. 1994 yılında ağır bir kaza geçirdim. Tabii sigortam da olmadığı için çok mağdur oldum. %65 raporluyum. Dışarıdan emekliyim, kendi evim yok kirada oturuyorum.
İki oğlum var. Bir tanesi evli ve iki çocuğu var. Diğer oğlum da yakında nasip olursa askere gidecek. Askere gidecek oğluma da söz kestik.
Ağabey derdimi kimselere anlatamıyorum. Köşende bana da yer ayırırsan memnun olurum. Eğer bana bir imkân sağlayan hayır sahibi olursa bastonumla da olsa bulunduğum çevrede bir iş yapıp geçimimi sağlamaya çalışırım. Hanımım benim her şeyim. Elim ayağım, Allah kendisinden razı olsun. Sakat ayağımı çorabımı o giydiriyor kendisine nasıl teşekkür edeceğimi bilemiyorum. Ama bütün bu hayatın zorluklarını sadece emekli aylığım 1500 lira ile göğüslemeye çalışıyorum. Başaramıyorum. Şu anda faizleriyle birlikte kırk bin lirayı bulan borçlarım var. Bunları ödemekte zorlanıyorum. Bu sebeple gelen telefonlar bizi canımızdan usandırdı. Sizden ricam benim bu civarda çalışabileceğim bir iş imkânı olursa bir de borçlarımı kapatmada bana yardım edecek hayır sahipleri olursa; oğlumu askere gönderirken boynumuz bükük kalmaz. Adres ve telefonumu da yazıyorum abi. Saygılarımla.
           Ünal Kara-Erzurum
 
 
“Sesimizi duyurmak için yardım istirham ediyorum”
 
“İzmir Gaziemir Sarnıç'tan yazıyorum. Dört mahallesi bulunan bir belde belediye iken Büyükşehir yasası ile Gaziemir ilçesine bağlandık. İki dönem de Gaziemir ilçesinin mahalleleri olduk. Yıllardan beri çözülemeyen bir tapu problemimiz var. Sarnıç Bölgesi yaklaşık 45 bin nüfusa sahiptir, hazine, millî emlak, 2B gibi, %80 tapu sorunu var. Her seçim döneminde bu sorunumuz istismar ediliyor. Siyasi ranta dönüştürme gayreti yüzünden hep mağdur ediliyoruz. Mahallemize gelen 2B tebligatları ile ilgili sizleri rahatsız ediyorum. Gelen fiyatlar bizlere çok yüksek ve ağır. Bizler bu fiyatların altında perişan oluruz. Metrekaresi 807 lira, indirimli 403 lira. Bir de bizlere TÜFE eklendi diyorlar. Çevre ve Şehircilik Bakanlığına vardık bu fiyat yeni yılda yükselir aşağı inmez diyorlar. Yasal süresi içinde müracaat etmezseniz hakkınızı kaybedersiniz deniyor. Devlet gereğini yapar diyorlar. Yaptığınız gayretli çalışmaları takdir ediyorum, sorunların çözülmesinde gayretlerinizin olduğunu biliyorum. Doğalgaz geldi evin önüne alamıyoruz, elektrik-su abonesi olmamız lazım olamıyoruz, imar barışı müracaatı yaptık daha ödeyemedik; şimdi de 2B satışı tebligatları geldi tam oldu. Bu zorlu ekonomik şartlarda bizlere Allah rızası için sesimizi devlet büyüklerine duyurmamıza yardımcı olun. Nasıl olacak bizim hâlimiz? Bizlerin bu ağır mali yükün altından kalkacak durumumuz yok. Devlet büyüklerinden ricamız bu yüksek fiyatlarda indirim yapılması veya Gaziemir Belediyesi aracılığı ile emlak vergisi beyannamesi rayiç bedeli üzerinden bizlere verilmesi. Ocak ayında süremiz doluyor. Bu bölgede bulunan tapu sorununun en kısa zamanda çözüme kavuşturulması için sizlerden sesimizi duyurmak için yardım istirham ediyorum. Saygılarımla.
            Fikret Kekeloğlu-İzmir
 
 
Parayı düşündüğümüz kadar “insani" durumu düşünemiyoruz
 
Feridun Ağabey, hem çok yaşlı hem Alzheimer hastası olan hastamla Samsun Otogarına sabahleyin indiğimizde tuvalet ihtiyacı için otogar tuvaletine yöneldik. Zar zor yürüyen hastamızın karşısına metal para atılarak çalışan metal kollardan oluşan muhkem bir turnike geldi. Bu hastam bayan olarak o turnikeden nasıl geçecek sonra nasıl geri gelecekti? Zaten nerede olduğunu anlayacak bilecek olmasını bile bilemiyorduk. Biraz ileride güvenlik görevlilerini gördüm. Orada bir bayan güvenlik görevlisine durumumuzu anlattım. O görevliye buradan çok çok teşekkür ediyorum. Nasıl ilgilendi inanın çok duygulandım… Çünkü hastamızı kendi hastası gibi aldı, iltifat dolu kelimelerle koluna girerek anahtarla görevliler için kullanılan yan kapıyı açıp içeriye götürdü ve tekrar alıp getirdi. O bayan görevlinin orada olması bir büyük şanstı. Allah kendisinden razı olsun. Ama bu arada dikkatimi çekti. Bu tür sosyal alanlarda tuvalet parasını turnikelerle murnikelerle düşündüğümüz kadar insanların çocuk, yaşlı, hasta gibi durumlarına göre de bir düşünce içinde neden olmuyoruz. Ya o bayan görevli orada olmasaydı benim erkek olarak bayan yaşlı yakınımla düşeceğim zorluğu tahmin edebiliyor musunuz?
           K.Y-Samsun
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.