​İstiyorum ki anneme sigortalı bir iş verilsin

A -
A +
Feridun Ağabey, hasret ve özlemle ellerinizden öpüyorum. Efendim ben Büyükdağ Bayburtluyum. 20 yaşındayım. 5 senedir cezaevindeyim. Ne yaptınız diye soracak olursanız, annem ve babam 2012 yılında ayrıldılar. Ben de sahipsiz kaldım. Sokaklarda “abi” dediğimiz insanlar bana hırsızlık yaptırdılar, beni alıştırdılar ve 2010 ve 2012’ye kadar hırsızlık yaptım. Tövbe ettim cezalarım onandı ve şu an 7 yıl 3 ay 6 gün ictimalı cezam var. Ben daha 12 yaşındayken beni Gaziantep Koruma Bakım ve Rehabilitasyon merkezine koydular. Ben de orada durmayıp kaçmıştım. Şu an benim dört kardeşim var babam hepsini yurda verdi. Annemin de işi yok. Ben de cezaevindeyim. Babam bize bakmıyor. 5 sene cezaevi hayatımda bir kere olsun görüşmeye gelmedi, bir kuruş olsun para göndermedi. Babam 1972 doğumlu, 1994 doğumlu eş aldı kendine. Üçüncü evliliğini yaptı ama bize hiç bakmıyor...
Benim sizden istediğim güzel insanlarımızdan devlet yetkililerimizden bize yardımcı olmaları. Ben para istemiyorum Ağabey, istiyorum ki anneme sigortalı bir iş verilsin. Şu an annemin parası da yok kalacak yeri de yok. Benim de beş kuruş param yok inanın. Annemde de olmayınca ne kendine bakabiliyor ne de bana. Eğer ize ulaşmak isteyen olursa adresim:
       Habip Büyükdağ/M Tipi Kapalı Cezaevi-Bayburt
 
 
Biz de bir an önce atama beklemekteyiz
 
“Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk'un TBMM Genel Kurulunda 2019 Ocak başında engelli öğretmen ataması yapacağını söylemesi, biz engelli öğretmenleri sevince boğmuştur. Fakat üç bin engelli öğretmenden ancak 500 kontenjana cevap verilebilmiştir. Geriye kalan 2500 engelli öğretmenler olarak kolumuz kanadımız kırılmıştır. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 53. Maddesine istinaden yapılacak engelli personel atamalarının bütçe sınırlamasına tabi olmadan yapılacağı belirtilmekteydi ve biz buna göre ümitlenmiştik.
Tek isteği mesleğini icra ederek kimseye muhtaç olmadan yaşamak olan engelli öğretmenler olarak bizler de bir an önce atama müjdesi beklemekteyiz.
Bu konuda sesimizi duyurmak için her yolu denedik. Basın açıklamaları yaptık, tweet etkinlikleri yaptık, meclis toplantılarına katıldık ama sonuç alabilmiş değiliz. Engelli öğretmenlerin peyderpey atanacağını söyleyen Sayın Bakanım, bu konuda hastalığı olup hayatın kendilerine gelecek tanımadığı engelli öğretmenlerimizi önceleyebilir misiniz? Engelli olmanın ötesinde bir de hastalıkla boğuşan bu engelli öğretmenlerimize Anayasamızın sosyal devlet anlayışı kapsamında pozitif ayrımcılık bekliyor branş ayrımı gözetmeden öğretmen yeterliliğine sahip olan başvurusu alınan biz diğer engelli öğretmenlerin atanmasını da ümit ediyoruz. Saygılarımızla...
          Veyis Altay/Konya
 
 
Adıyaman Fatih Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Öğrencilerinden Çiçek Buketi
 
 “Adıyaman Fatih Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Öğrencileri, Mesleki Teknik Okulların eğitimdeki yeri ve önemini anlatmak için dil döküyorlar.
Bu konuda Saygıdeğer Ece Öğretmenleriyle birlikte gazetemize gönderdikleri yazılarda meslek liselerinin, toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda insan gücü yetiştirilmesini sağlayan eğitim-öğretim kurumları olduğuna dikkat çekiyorlar.
Millî Eğitimin, sahada ve pratik eğitim ağırlıklı tek liseleri olduğunu belirterek meslek liselerinin, devlet politikalarına göre şu an ve gelecekte ihtiyaç duyulacak alanlarda insan gücünü yetiştirmekle yükümlü olduğunu; bu yükümlülüğünü yerine getirirken öğrencilerin yetenekleri ve istekleri doğrultusunda meslek seçimi yapmalarına fırsat verdiğini dile getiriyorlar. Biz de gazetemiz olarak bu öğrencilerimizin sesi olmaya çalışıyoruz.
Adıyaman Fatih Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Genç Kalemler Topluluğu, gazetemizin bu vefasına, kendilerine yakışır nezaket ve letafetle 10 Ocak Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla gönderdikleri çiçek buketiyle “Tüm gazetecilerimizin ve sizin Dünya Gazeteciler Gününüzü kutlar, hayatlarınızda sağlık ve başarılar dileriz” jestinde bulunmuşlar.
Biz de kendilerine şahsımız ve gazetemiz adına teşekkür ediyor her bakımdan örnek öğrencilikleri vesilesiyle kendileriyle gurur duyduğumuzu belirtmek istiyoruz. (F. A.)
​İstiyorum ki anneme sigortalı bir iş verilsin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.