Sayın Cumhurbaşkanım; ailemizi perişan eden bu cezadan kurtarın bizi

A -
A +
Feridun Ağabey, ben emekli iken 2002'de bir ticari taksi aldım. 2010 yılında hastalığım sebebi ile taksiyi satılığa çıkarttım. O anki değeri 15.000.00 TL. Alan olmayınca 31 Aralık 2010 günü fabrika işçisi olan, kirada oturan, 4 nüfus sahibi küçük oğlum Burhan'a “bana bir şey olursa oğluma kalsın” dedim ve ona karşılıksız devrettim.
2011 yılı Ocak ayında maliye memurları ile görüştüm. Resmî taksi ile çalışan kişilerin ödemesi gerekenleri ve gerekli evraklar tamamlandı. Her yıl nizama uygun olanlara uydum. 2014 yılında “şikâyet var” gerekçesi ile Kırklareli SGK tarafından oğlum işveren gösterilip birincisinde 3.000,00 TL, ikincisinde 530 TL “kaçak işçi çalıştırıyor” diye ceza geldi.
Bu ceza, aracı satmama sebep oldu. 2 yıl sonra 2017 yılında ilk seferde 47.503,00 TL ve 2. seferde 48.810,00 TL oğlum adına ceza geldi.
Gelirimize ve mal varlığımıza göre bu ceza oğlum ile aramıza girdi. Torunlarım küstü: Eşimin sağlığı bozuldu. Tüm sülalemizin üzülmesine sebep oldu.
Bu vesileyle sizin aracılığınızla sayın halkımıza danışmak isterim:
1- Böyle bir işlemin suç olacağını ve bu kadar bedel olacağını kim bilebilirdi?
2- Ödediğim bedel ile cezalar neden bir işe yaramadı?
3- Vize maliye memurları ile SGK müdürü ve memurlarının bilgisi var iken neden Kırklareli SGK işe karıştı?
Sayın Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum. Sayın Başkanımız, Allah biliyor ki oğlumun tek suçu benim isteğimi kabul edip imza atması. Bu yaşımdan sonra ailemin parçalanmasını hak etmiyorum. “Şikâyet var” gerekçesi ile sanki bir tuzak kurup yargısız infaz ile torunlarım olan iki kız çocuğumun istikbali ile oynanması için elini vicdanıma koyup cezayı uygun görenin adaletli olduğunu düşünemiyorum.
Sayın Cumhurbaşkanım sizin adaletinize ve hamiyetinize sunuyorum. Yapılan suç ise tamamen bana aittir. Ne af ne de yardım istiyorum. Kanun neyi emrederse kabulüm. Yeter ki oğlumdan kesilen bedel geri ödensin. Kasıt olduğunu düşündüğüm bu iş suç değil ise nasıl bir tazminat ailemin eski hâle gelmesini sağlar? Sizden yardım istiyorum Efendim. Saygılarımla.
          Ethem Okan-Vize /Kırklareli
 
 
Diğer derneklere örnek olması dileği ile
 
Sevgili Feridun Ağabeyciğim. Malkara’nın Ballısüle köyüne iftar davetlisi olarak katıldık. Davet ile müşerref olduk. Seneye ramazanda sizleri de aramızda görmek ümit ve dileği ile.
Ağabey köy derneğimizin düzenlediği bir iftardı. Köyde yaklaşık 70 kişi yaşıyor, fakat iftarda ortalama 1000 kişi var idi. Saat 19.00’da iftar programı başladı. Kur'ân-ı kerim tilaveti ile gençlerin servisi muhteşemdi. Ezan okunuşu ile servis bitti. Dernek yetkilileri ile görüştüm. Çoğunun mezarda yatanlarından başka kimseleri yoktu. 5 yıldır iftar programı yapıyorlarmış. Kişi sayısında azalma olmamış. Dediler ki biz komşularımızla, tanıdıklarımızla senede bir gün 3 saat beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. “3-5 yıl sonra iftar kışa geleceği için nasıl yaparız?” diye düşünüyorlar. Ağabey köylerini ağaçlandırmışlar, mezarlıklarını temizlemişler. Ben daha çok çevreye dikkat ettim. “Yardım aldınız mı?” diye sordum "Hayır, üyelerimiz imkânları ölçüsünde katkıda bulundu" dediler.
Malkara Belediye Başkanı da gelmiş. Ona da teşekkür edildi. Belediye katkısı olarak çöp aracı temin etmiş, 90 masa ve 700 sandalye vermiş. Her yer pırıl pırıl. Böyle bir ahenk, gelip görmek lazımdı. Ağabey bu paylaşımı diğer derneklere örnek olması dileği ile yazdım. Yayınlarsanız sevinirim. Şimdiden iyi bayramlar dileklerimizle Saygılar...
           Z.K./Süleymanpaşa-Tekirdağ
 
 
Hayırseverlere davet
 
 “Türkiye genelindeki cezaevlerindeki binlerce mahkûma yardım kolisi gönderen derneğimiz Mahkûmlara ve Muhtaçlara Yardım Derneği, bizden istenen kıyafetleri hayırseverlerden düzenli toplayabilmek için “Giysi Kumbaraları” yaptırmaktadır.
Bölgemizdeki site, AVM ve okullara konulmak üzere 20 adet giysi kumbarasının imalatı için siparişi verilmiştir. Tanesinin maliyeti 680 lira olan bu kumbaraların yapımına sponsor olacak hayırseverler aranmaktadır. Herkes imkânına göre bir veya birkaç tanesine sponsor olabilir. Hatta sadece çorbada tuzumuz olsun, hayır listesinde adımız olsun kabilinden gönlünce bir meblağ ile de katılabilir. Seçim kampanyası için bile yardım toplandığı bir ülkede biz de gönül verdiğimiz bu hizmet için hayırseverlere çağrı yapıyoruz. Sizlerin yarın ahirette kazançlı çıkacağınız yere yatırım yapacağınıza inanıyoruz. İletişim: www.mahkumder.org / mail: mahkumder@gmail.com Adres: Yakuplu Merkez Mah. 46. Sk. No: 40 Beylikdüzü-İstanbul
            Mahkûmlara ve Muhtaçlara Yardım Derneği
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.