Garanti Bankası Genel Müdürlüğü'ne

A -
A +
Sakarya Serdivan Şubeniz size ulaşamadığını söylediği için ben buradan size seslenmek istiyorum. Hesap işletim ücreti ile ilgili olarak tüketici Hakem Heyeti'nin aldığı 31.01.2019 tarihli ve 076620190000153 sayılı karara istinaden kesintinin şahsıma verilmesi kararına rağmen banka şubeniz "Merkeze bir soralım, telefonunuzu bırakın, biz size mesaj atarız, bir inceleyelim, önce hesap açalım" vs. vs... sözlerinden beri şu an itibarıyla bir gelişme olmamıştır. Siz Genel Müdürlükten ricam, Sakarya Serdivan şubesine şahsıma yapılması gereken iade paranın bir an önce yapılması talimatını vermenizdir. Şubat 2019 tarihinden beri bir sonuç alamadığım için sizin aracılığınızla belirtmek istedim. Saygılarımla...
Not: Aynı şekilde Akbank'tan da var olan alacağım için “masraflarla eşitleyerek herhangi bir alacağınız yok” denildi ona diyecek bir şeyim yok.
          Mehmet Yılmazer-Sakarya Serdivan
 
 
 
Bu devre mülk mağduru bir açıklama bekliyor
 
"Feridun Ağabey merhaba, 2013 yılında iki kişi Erzin İSOS termalden birer devre mülk aldık. Aldığımız zaman aslında neredeyse bize zorla sattılar neye uğradığımızı şaşırdık. Satarken 'tesis sizden birkaç yıl sonra daha yüksek bir fiyata alacak' dediler, 'siz kullanmazsanız da kiraya verir para kazanırsınız' dediler; 'hakkınızı diğer tesislerimizde kullanabilirsiniz' dediler. Kullanmak istediğimizde her seferinde engel çıkardılar... Aradan 6 yıl geçmesine rağmen devre mülkü satmak istediğimizde 'kendi aranızda satış yapamazsınız 3 bin lira komisyon ödeyeceksiniz' diyorlar. 'Çabuk satılmasını istiyorsanız döneminizi değiştirelim' dediler. Fazladan para verdik bu sefer de 'tesis size sattığı bir devre mülkü geri almaz' diye resmen dalga geçiyorlar. Emlakçılar ile konuştuğumuzda onlar da hiç olumlu şeyler söylemiyorlar. Ne alınabiliyormuş ne satılabiliyormuş ne kiraya verilebiliyormuş. Lütfen bu konunun takipçisi olunuz. Binlerce insan mağdur oluyor, maddi manevi zarar ediyor” diyen Abdullah Erdemci Yıldız Altun isimli okuyucumuz adına Erzin İSOS yetkililerden bir cevap bekliyoruz. Yanlış bilgi veya bilgilendirme veya itham varsa yine bu köşeden açıklama yapma hakkına sahipsiniz.
 
 
Elektriği bulan adamdan mektup var!
 
“Sayın yetkililer. Türkiye’nin dört milyon işsizini iş sahibi yapmak, Türkiye’nin elektrik ihtiyacını karşılamak, Türkiye’nin elektriği kadar (daha fazla da olabilir) ihraç yapmak istiyor musunuz?
Bu konularla ilgilenirseniz beni arayın! İlgilenmezseniz de 'ilgilenmiyorum' diye mesaj çekin. İlginiz için teşekkür ederim Feridun Ağabey. Yetkililere benim dileğimi iletirseniz ihya etmiş olursunuz. Teşekkürler” diyen ve iletişim numarasından başka herhangi bir bilgi, belge açıklama; tez, hipotez, analiz sentez raporu vb. göndermeyen Sayın Mehmet Koyuncu, dört milyon işsizi iş sahibi yapmayı, ülkenin elektrik ihtiyacını karşılamayı kim istemez ki? Herkes ister istemesine de nasıl? Neye göre? Kime göre? Nasıl bir çalışma ve üretmeye göre? Selam ederim... (F.A.)
 
 
Dilenciler bu işi biliyor!
 
Geçen gün arkadaşımdan bir mesaj aldım Feridun Ağabey… Sosyal medya hesabından bir vatandaş dert yanıyor ve çare arıyormuş. Diyor ki mesajında:
İstanbul’da karşı yakada önemli bir yerleşim yerinin girişinde arabaları durdurup "annemiz hasta yardım edin" diyen yaşlı teyze ve yanında iki genç kadın varmış.
Bunlar sürekli aynı yerde vicdan sömürüsü yaparak oraya gelip giden arabalı insanlardan para topluyormuş.
Onları tanıyan bir vatandaş arabasından sesleniyor: “Sizi şikâyet edeceğim!..”
Dilenci bu girişimden tırsacak öyle mi? Verdiği cevaba bakın!
“Nereye şikâyet edeceksin gerzek!”
Bunun üzerine düşünüyor vatandaş. “Sahi nereye şikâyet edeceğim?”
Bu konuyu kendine dert ediniyor. Ve arıyor sağı solu… Her yeri… Ve zabıta diyor ki:
“Biz ceza yazıyoruz, 250-300 lira. O cezayı ödüyorlar. Sonra yine aynı şekilde devam ediyorlar...”
Feridun Ağabey bu dilenciler işi biliyor abiciğim. Ne desek anlamsız!..
            Reşit Kargıç-İstanbul
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.