Sahilde böyle bir ilgisizlik olur mu?

A -
A +
Feridun Ağabey, Antalya çok güzel bir yer. Kıyıları eşsiz. Ne var ki bazı yerler bakımsız...
Hafta sonu ailecek Kemer yolu üzerindeki Büyük Çaltıcak sahiline gittik. Burası ormanın kıyısı… Hem piknik yapılacak hem de denize girilecek bir yer.
Beydağları Sahil Millî Parkı içinde kalan Çaltıcak, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı.
Araçla giriş ücreti 22 lira. Ne var ki, hizmet yok. Sahil kıyısına bir bina kondurulmuş ama boş.
Ben hayatımda böyle rezil, pis, bakımsız bir tuvalet görmedim. Midem bulandı, çıktım… Öte yandan her yer çöp dolu, bebek bezi dolu, midem kalktı. Çöp konteyneri var ama neden insanlar sağa sola atıyorlar onu da anlamış değilim. Şurada biraz ileride konteyner var ise gidip oraya çöp atmak yerine sağa sola atıp gidiyorlar. Bu bölgeye bir turist gelse medeniyetten sınıfta kaldığımızın resmidir. Hoş, temizlik turist için değil ki temizlik imandandır. Biz önce kendimize saygılı olmak durumunda değil miyiz? Durumun berbat hâlini anlatmak için Beydağları Sahil Millî Parkı Müdürlüğünü aradım, kimseye ulaşamadım. Bu da beni ayrıca çok üzdü. Bir konuda hiyerarşik olarak kimseye ulaşılmaz mı? Çaresiz sizin vasıtanızla Orman Bakanlığımıza bu yerlerle ilgili derdimi iletmek istiyorum. Milletin duyarsızlığı ayrı bir konu ayrı bir kültür politikası ama öte yandan araç giriş parası alınırken gösterilen hassasiyetin hiç olmazsa yarısı kadar bu yerlerin temiz ve yaşanabilir olması konusunda da bir hassasiyet gösterilmesini ve denetim başlatılmasını arz ediyorum. Saygılarımla...
             Rumuz: “Bir Vatandaş”-İstanbul
 
 
Kargo gönderileriyle ilgili bir hatırlatma
 
Para, çek, senet, altın, döviz, hazır kart, kontur gibi kıymetli kâğıt ve nesneler, kargo şirketleri ile taşınması yasak. Çek senet dediğinizde kargo firmasının zaten kabul etmemesi gerekiyor. Kaybolursa kargo şirketine tazminat için dava açamıyorsunuz. Çek iptal davası keşideci açamıyor. Çek hamili çek iptal davası açabiliyor ki çok sıkıntılı bir süreç. Bu konuda PTT’nin değer konulmuş ya da sigortalı özel hizmeti mevcut. Sigorta ettirerek çek senet para tahvil hisse senedi gönderebiliyorsunuz. Yaygın olarak hepimiz çek ve senetlerimizi kargo şirketleri ile gönderiyoruz. Sayın meslektaşlarım kargo şirketi ile göndermeye devam ederseniz lütfen kargonuzun teslim adresine ulaşıp ulaşmadığını takip ediniz.
PTT üzerinden “değer konulmuş veya sigortalı gönderi ücreti" uygulaması biraz pahalı ama güvenli. PTT üzerinden “değer konulmuş veya sigortalı gönderi ücreti" uygulaması ile senet ya da çek göndermek isterseniz, göndereceğiniz evrakı memura göstermek zorundasınız. Memur evraktaki tutarı gördükten sonra sigorta ücreti olarak evraktaki bedelin %0,3’ünü (binde üç) tahsil ediyor. Ayrıca bu işleme özel 1,25 TL ödemeniz gerekli. Bu ücretler gönderi ücretinden haricen tahsil ediliyor.
       Taylan Küçüker/Eczacı-Gözlükçü
 
 
Yüce dinimizi Protestanlaştırmak isteyenlere kim dur diyecek!..
 
15 Temmuz 2019 gecesi İzmit demokrasi meydanında KBB tarafından organize edilen 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma Programına katıldım. Fakat meydana ulaşır ulaşmaz gördüklerim ve duyduklarım beni sükût-u hayale uğrattı. Tören alanında kurulan platformda cübbe giydirilmiş sarıklı onlarca Kur'ân-ı kerim talebesi eşliğinde Peygamber efendimize (aleyhisselâm) okunan salevat-ı şerife, opera tarzında bestelenerek koro hâlinde kız ve erkek sesleri karışık olarak okundu. Yüce dinimizi bozup Protestanlaştırmak için yapılan sapkınlıklar hâlâ tüm hızıyla devam etmektedir. Önce dinimizi bozup paralel bir din kurmaya çalışan FETÖ, bunda başarılı olunca, paralel devlet kurup ülkemizi bölmek istemiştir. Dinini kıyamete kadar koruyacak olan Allahü teâlâ bu millete o gece bahşettiği cesaretle bu din ve vatan hainlerini hezimete uğratmıştır. Fakat içimizdeki kripto hainler hâlâ boş durmayıp sinsice hain projelerini devam ettirmekteler. "Vatan sevgisi imandandır" hadis-i şerifi gereğince bu din tahribatı millete anlatılmadıkça ve bu sapkınlıkları önlenmedikçe ve yine Ehl-i sünnet itikadına uygun doğru İslam öğretilmediği sürece bu ve buna benzer sapık örgütlerin önüne geçilemez, yapılanlar pansuman çözüm olmaktan ileri gidemez...
           Süleyman Türk
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.