Suriye’deki bir uzman çavuşun babasından Superonline’a mektup

A -
A +
Suriye’de göreve giden bir uzman çavuşumuzun babasından bir mektup var… Aslında bu bir babanın çaresizlik içinde sesini bizim aracılığımızla Superonline yetkililerine duyurmak. Ama biz bu gibi durumlarda kurumlarımızın gereken hassasiyeti anında göstereceğine kendimiz gibi inandığımız için bu maili bir mektup olarak değerlendiriyoruz. Diyor ki Suriye’de uzman çavuş olarak görev yapan kahraman Mehmetçiğimizin babası:
“Feridun Ağabey, bir dükkânımız vardı. Oğlum Superonline internet aboneliği yaptırdı. 2018 Temmuz'unda askere gitti. Dükkânı kapattım. Aboneliğin iptali için aradık:
'Şu kadar faturanız var öderseniz kapanır' denildi.
Aradan birkaç ay geçiyor yine ayni. En son geçtiğimiz sonbaharda yine aynı. Gecen hafta yine 3 tane fatura çakarmışlar. Oğlum uzman çavuş olarak kaldı. Şimdi Suriye’de görev yapıyor. Ben görüşüyorum 'abone siz değilsiniz bilgi veremeyiz' diyorlar. 'Abone arasın' diyorlar. Çocuk arıyor 'ne zaman iptal ettirdiniz?' diyorlar. 'Görüşme kayıtları sizde var bakın' denildiğinde 'Bize gününü ve saatini söyleyin bakalım' diyorlar. 'Kayıtlar sizde var' denildiğinde 'Binlerce kayıt var' diyorlar. 'Yalnızca benim aboneliğime bakacaksınız' diyor. 'Kontrol edelim size dönelim' diyorlar...
Hâliyle Suriye’de telefon sürekli çekmiyor veya oğlum nöbette oluyor. Çocuk aradığında 'biz size ulaşamadığımız için sizden teyit alamadık. En yakın abone merkezine gidip iptal ettirin' diyorlar. Bu ne hâlden anlamaz durum böyle bilemiyorum? Oğlum; 'Baba bir abonelik iptali için görevi bırakıp Türkiye’ye mi döneyim?' diyor. Buna Superonline tepe yetkilileri bir çare bulsunlar...”
Biz de Superonline yetkililerinin bunu okuduklarında eminiz sizin aboneliğinizin sonlandırılması için gereken anlayışı ve Suriye’de görev yapan kahraman Mehmetçik için vatan müdafaası öznelliğini göstereceklerdir. Abonenin isim ve iletişim bilgisi bizdedir.
 
 
Öldükten sonra övmenin yararı yok…
 
“Bolu’nun çok tanınan simalarındandır. 30 yıldır aynı işi yapar. Ata mesleğini bıkmadan devam ettirir. Kendisiyle ticari bir işim yok. Ben bir eğitimciyim. O nedenle rahatça cümleler kurabilirim. Bolu’da yaşayan 175 bin insan arasında en hoşsohbet insanların seçimi yapılmış olsa ilk 10’a kesinlikle girer. Onunla 24 saat sohbet etseniz bile asla sıkılmazsınız. Okan’ı 1982 yılından beri tanırım. Aynı meslek lisesinde okuduk. Sınıfımız da aynıydı. 50. Yıl Ortaokulunu bitirmiş olduğu için İngilizceyi çok iyi bilirdi. Biz daha 'This is a book' diyemezken Okan İngilizce ile mektup yazabiliyordu...
Okan’daki meslek ahlakı son derece yüksek olup 'rol model' olacak düzeydedir. Keşke liselerimiz ve üniversitemiz onu bir gün davet edip çalışmanın, alın terinin değerini anlattırsa… Günümüzde topçu, popçu, manken tayfasının sözüm ona hayatı her gün gözümüze sokulduğundan gerçek üreticileri tanıyamadan bu dünyadan ayrılıp gidiyoruz...
Bolu’da Güven Ambarı adlı şirketi on yıllardır ustalıkla çekip çeviren Okan Gökmen benim gözümde gerçek bir değerdir. Yılda birkaç defa sırf sohbetini dinlemek için yanına uğrarım.
Ülkemizin değerli insanlarını öldükten sonra övmenin bir faydası yoktur. Önemli olan bu dünyada iken kaliteli, nitelikli, çalışkan insanları örnek göstermektir...”
             Ali Özdemir-Bolu
 
 
“Çanakkale Şehitlerini Anma" dergisine destekçi arıyoruz
 
Çanakkale şehitlerini anmak için 56 sayfalık, A4 ebatlı dergimizi hazırladık. Bu dergiye mali destek sağlamak için maalesef reklam alamadık. Yardımsever insanlarımızdan yayının 100-200-500-1000... adet basılması için destek bekliyoruz. Eğer destek bulamazsak dergiyi web üzerinden okurlara arz edeceğiz. Derginin linki: http://devrekmetal.meb.k12.tr/icerikler/canakkale-sehitlerini-anma-dergisi_9265062.html
İletişim: DEVREK MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ ÖĞRETMENLERİ
http://devrekmetal.meb.k12.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.