“Sizler sıradan kimseler değilsiniz, sorumluluğunuzu bilin!”

A -
A +
 
TRT1 de; 7. KOĞUŞTAKİ -hâşâ- MUCİZE(!) diye bir filmin tanıtımı yapılıyor.
"MUCİZE" ne demektir?
MUCİZENİN kelime anlamını bilmeyenler devletin kanalını nasıl yönetirler. Bu yöneticilerin işgal ettiği masaların ne anlama geldiğini bilmeyecek kadar ya cahildirler ya da vurdumduymazdırlar...
MUCİZE; Allahü teâlânın peygamberlerine ihsan ettiği olağanüstü hâllere denir. Mucizeyi Allahü teâlâdan başka hiç kimse yaratamaz! Örneğin: Musa aleyhisselamın asası... Kızıldeniz’in ikiye bölünüp Firavun ve askerlerinin helâk olması... İsa aleyhisselamın ölüleri diriltmesi ve göğe kaldırılması... Sevgili Peygamberimizin (sallallahü aleyhi ve sellem) çok var, iki tanesini söyleyelim. Biri Ay’ın ikiye bölünmesi diğeri Miraç ve Miraç’ta Allahü teâlâ ile görüşmesi.
Demek oluyor ki MUCİZE kelimesi yaratan Allahü teâlânın indinde ve kendine elçi olarak seçtiği kullarının yani Peygamberlerinin (aleyhisselavatü vetteslimat) kutsalıdır.
İnsanlar için “MUCİZELER YARATTI” demek -hâşâ- Allahü teâlâya şirk yani ortak koşmak olur ki Allahü teâlâ muhafaza eylesin...
Gelelim TRT yöneticilerine... O makamları işgal ediyorsanız konuştuğunuz kelimelerin anlamını, nereden gelip nereye gittiğini bilmek zorundasınız. Sizler sıradan kişiler değilsiniz ve olmamalısınız. Bu yanlışlar birçok Müslümanın zihninde yer eder ve onların dinine, inancına zarar vermiş olursunuz. Bu yanlıştan döneceğinizi zannetmiyorum. Bu fragman vurdumduymazlık değilse, düpedüz dine ihanettir...
Diyanetin ayaklanması lâzım ama nerede!.. Otuz küsur yıldır namaz vakitlerini düzeltmeyen ve ramazan ayında millete sabah ezanına kadar yemek yedirten ve akşam ezanlarını iki-üç dakika önceden okutup namazları ve oruçları sıkıntıya sokanlardan yanlış düzeltmek beklemek ne derece olumlu olur takdirlerinize arz olunur... Sevgi ve saygılarımla...
            Metin Kayacan
 
 
 
Aras Kargo bu fiyatlandırmadan haberdar mı?
 
Feridun Abi selamünaleyküm. Aras Kargo ile İstanbul’a bana ve Bodrum'da kızıma, Tokat Turhal’dan “alıcı ödemeli” gönderi geldi. Ancak tahmin ediyorum koronavirüs bahane edilerek fiyatlar yükselmiştir. Normalde 50-60 ₺ gelmesi gereken kargo için benden 148 ₺ kızımdan da 170 küsur ₺ ücret aldılar. Böylesi bir zamanda herkesin birbirine yardımcı olması gerekirken böyle %200-300 fiyat artışı normal midir? Bu fiyatlandırmadan Aras Kargo Yetkilileri haberdar mıdır? Eğer böyle olmasından yetkililer de haberdar ise bu tür fahiş fiyat artışlarını kontrol eden fiyat belirleyen bir devlet kurumu yok mudur? Takip No: 337959384896 -337959383514.
Bir başka konu ise 23 Nisan’da alıcıya teslim edilmek üzere acenteden çıkan kargo, 24 Nisan’da bir gün sonra Turgut Reis Şubesinde teslim edildi.
           Sezai Hancı-İstanbul
 
 
Virüsün faturasını çocuklar ödemesin
 
Feridun Ağabey, koronavirüs sebebiyle “Evde Kal Türkiye” çağrısına uyup evde kalmaya çalıştık. Ama ekmek almak için, ilaç almak için, acil bir durum için vb. diyerek günde bir kere iki günde bir kere filan sokağa veya evden dışarı çıkma durumumuz oldu. Ama 65 yaş ve üstü için bir de 20 yaş ve altı için sokağa çıkma konusunda hiçbir şekilde imkân verilmedi. 65 yaş üzerindekiler yaşlı olduğu için evde kalmaya sabrederek kendilerine bir uğraş bulabilseler de kanı kaynayan 18 yaş ve altındaki çocuklar, gençler bu kadar süre evde hapsolup kaldılar. Bunun hiç insani yönü düşünüldü mü? Bu çocukların psikolojik durumu hiç düşünülmüyor mu? Bir çocuk bir ay boyunca bir apartman dairesinde gün yüzü görmeden böyle beklemeli mi? Lütfen çocuklar için de rahatlatıcı bir çözüm bekliyoruz. Hiç olmazsa haftada bir gün velilerinin yanında parkta bahçede temiz hava alıp evlerine dönmeleri çok mu tehlikeli? Okula gitmediler, sokağa çıkmadılar, virüsün faturasını çocuklara kesmeyelim.
          Rumuz: “Onlar da insan”
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.