Babama saygı duyuyorum ama onun gibi olamam ki?

A -
A +
"Feridun Ağabey, babam evde aile büyüğümüz ama ben hayatımı yaşarken babama benzemek zorunda mıyım? Babam dedemden gördüğü birçok alışkanlığı bizim üzerimizden sürdürme çabasında. Bu bize haksızlık değil mi? Dedem akşam sofraya oturmadan kimse sofraya oturmazmış. Akşam oldu mu vakitlice herkes evine gelirmiş. Büyüklerin yanında öyle zırt pırt konuşulmazmış. Gülmek eğlenmek şaka yapmak zaten ayıp ötesiymiş. Sofrada yemek ayırt edilmezmiş. Daha neler neler…
Babam dışarıda birisiyle görüşüp konuşurken kibar olacağım diye iki büklüm davranıyor yani ezik. Ama evde hiç de kibar değil. Bana göre babam eski alışkanlıkları başkalarına karşı yaşatmak konusunda kendisinden rol çalıyor. Ben babam gibi nasıl yaşayayım? Babam hâliyle yeniliklerden uzak bir insan… Chip deyince patates cipsi anlayan biri. Twitter deyince 'nevittir?' diye soruyor... Trip atmak nedir bilmez. Bugün ne yaptın bakalım dediğinde ona göre hiçbir iş yapmamışımdır. İki lafın birinde 'bizim zamanımızda gençlik böyle değildi', 'Çok bozuldunuz çok!', 'Bir bana benzemedin', 'Biraz efendi ol, o ne biçim hâl ve hareket öyle?' yani neredeyse direksiyon olsam şoför olup çevirecek beni… Ya ben babama saygı duyuyorum ama ben babam gibi olamam ki? Babam gibi ezik yaşayamam. Babam gibi sabah işine akşam evine hayat geçer mi?.. Benim hiçbir arkadaş çevrem öyle değil. Yani ben babam gibi olmak zorunda mıyım?” diyen İstanbul’dan "Mehmet" rumuzlu genç okuyucumuza, bayrak yarışı diye bir deyim vardır bilirsin. Hiçbir bayrak yarışçısı birbirine benzemek zorunda değildir. Ama aldığı bayrağı bir sonraki arkadaşına devretmek ile sorumludur. Sen baban gibi yaşamak zorunda değilsin evet ama babanın dedenden aldığı kültürü, geleneği kendi bilgi ve teknolojinle de harmanlayıp senden sonrakine aktarmakla sorumlusun. O zaman asıl başarıyı yakalamış sayılırsın. Aksi takdirde babana benzemeyi bırak baban kadar bile hayatta kalamazsın. Birkaç sene sonra hayat seni limon sıkar gibi sıkar posa kaldığını bile anlamazsın. Nasıl ki insanlar birbirinden olup çoğalırsa birbirine hayatı devrederek yaşadıkları zaman hayatta kalıcı olurlar. Günümüzde kendinden öncekinden kopup kendinden sonrakine karşı hiçbir sorumluluğu olmayan bir ara nesil var… Sen akıllı birisin. Sorgulamayı biliyorsun. O zaman söyleyeyim, yeter ki hayatı spontane yaşayan kimselerden olma, fark etmez babana benzemesen de olur… Lakin baban yaşına geldiğinde babana yeniden bir bak! Bugünden farklı düşüneceğine eminim… Selamlar. (F.A.)
 
 
Met Global-TATİL.COM ile yaşanan rezervasyon problemi!
 
“Merhaba Feridun Ağabey, köşenizi takip ediyorum ve buradaki yayın sayesinde atılan taşın yerini bulduğuna şahit olduğum için birkaç aydır yaşadığımız sıkıntıyı sizlerle paylaşmaya karar verdim. Umarım yayınlarsınız ve umarım sizin vesilenizle sıkıntımıza çözüm bulunur...
Met Global-TATİL.COM ismiyle satış yapan firmayla ilgili bir şikâyetim olacak. Firma tarafından gerçekten mağdur edildik...
17.02.2020 tarihinde bu firma üzerinden 2 aile olarak bir otel için rezervasyon yaptırdık. Pandemi döneminin olumsuz etkileri sebebiyle iptal sigortasını da yaptırdığımız tatil paketimizi iptal ettirmek için, 08.04 tarihinde firmaya başvurduğumuzda, anlaşmaya hiç uygun olmayan bir şekilde 'tatil tarihine 1 hafta kala iptal ettirebilirsiniz' gibi tuhaf bir cevapla dönüldü. Hâlbuki tatil sigortası yaptırmamızın sebebi şartsız iptal hakkı! 08.04.2020'de başlayan iptal talebimiz defalarca mailleşme ve görüşmenin ardından nihayet maille 12.04.2020'de iptal edildiğine dair bir bilgi maili ile bizce çözüme ulaşmıştı. Ancak firma iptal edilen rezervasyonumuzun her taksitini hiç aksatmadan çekti ve hâlâ çekmeye devam ediyor. Yine kendilerine güç bela ulaşarak durumu sorduğumuzda, haziran ayında daha çekim yapılmayıp iadelerin başlayacağı bilgisi verilmesine rağmen bu ay yine çekim yapıldığını gördük. Bu bir çocuk oyalamaca mı anlamadık? Resmen kandırılıyoruz. Bu da kul hakkı değil mi, vermediğin-iptal ederek vermeyeceğin kesinleşmiş bir hizmetin ödemelerini, aldıklarını geri vermek bir yana, nasıl hâlâ çekim yapmaya devam edebilirsin!.. 
Desteğinizi rica ediyoruz. Hayırlı günler dileriz... Rezervasyon numaralarımız: TB-43339627 ve TI-47967016" diyen bayan okuyucumuzun bu isteği, Met Global-TATİL.COM yetkililerine ulaştığında umarız bir iletişim hatası sebebiyle çözümlenemeyen mesele en kısa zamanda çözümlenecektir. Biz de buradan bu firmamıza gösterdiği hassasiyet üzerine siz ve okuyucularımız adına bu defa teşekkür yazısı yayınlarız. Güzel haberlerinizi bekliyoruz… (F.A.)
 
 
Üniversiteli işçilerin derdi devam ediyor
 
“Merhabalar. Üniversiteli İşçiler Platformu olarak Kamu Kurum, Kuruluşlarında, Belediyeler ve KİT'lerde 4857 sayılı yasaya tabi daimî işçi statüsünde çalışan üniversite mezunu (Ön Lisans, Lisans ve Yüksek Lisans) işçilerin yasal düzenleme ile çalışanların isteklerine bağlı olarak eğitimlerine (diplomalarına) uygun memur kadrolarına geçirilmesi talebimizin yetkililer ve kamuoyu tarafından duyulması için sizlerden yeni ve güncel haber talep etmekteyiz. Kaynak olarak, aşağıda paylaştığım internet sitemizi inceleyebilir ve haberi oluşturmak için yararlanabilirsiniz... Selam eder, destek beklerim... Saygılarımla...  http://www.universiteliisciler.com”
        Kenan Akbaş
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.