Sağlık Bakanı'mıza teşekkürlerimizi sunuyoruz

A -
A +
 
Feridun Ağabey, pandemi süresince çocuklarımızın evde kalma sınırlandırılmasının kaldırılması ile birlikte çocuklar açık havada aktivitelere teşvik edilmelidir. Ebeveynler çocuklarının tablet, bilgisayar, televizyon, akıllı telefon, sosyal medya, kullanımına kısıtlama getirmeli kullanırken düzenli molalar verdirmelidir.
Öğrendiklerimizin %83'ünü gözlerimizle sağlarız. Eğitim materyallerinin %80'i de görsel malzemedir. Her üç çocuktan birisinin gözü bozuk… Gözlerimiz vücudumuzun dünyaya açılan pencereleridir. Gözlük çocuğunuzun gözlerini dünyaya açabilir. Görmeyen çocuk öğrenemez. Görme kusurları az bir masrafla restore edilebilir. Gözlük öğrencilerin ders başarısını performansını yükseltir. Öğrencilerin okul başarısını artırır. Görmeyen çocuk öğrenemez.
Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca “Bu yıl çocuklarımız için okullarımızda yeni bir tarama programı başlatıyoruz. İlköğretim birinci sınıf öğrencilerimizde görme taraması yapacağız” ifadesini kullandı. Tarama süreci devam ediyor. Meslektaşlarımız ve öğrencilerimiz adına geleceğimiz olan çocuklarımızın göz ve görme sağlığına verdiği yüksek önem ve değerden dolayı Sayın Bakanımız Fahrettin Koca’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz. Her türlü desteği ve katkıyı vermeye hazırız.
Periyodik göz muayeneleri genel sağlık bakımınızın bir parçasıdır. Düzenli göz muayenesi, körlüğe sebep olan hastalıkların erken teşhisine ve tedavisine imkân verir. Trafik kazlarında can ve mal kayıplarını azaltır, üretim iş verimliliğini artırır. Periyodik göz muayenesi ve gözlük çağdaş bir toplum inşa etmenin anahtarıdır.
          Taylan Küçüker-Eczacı Gözlükçü
 
 
Bunca insanın ölümü beklenmesin!
 
“Sayın Feridun Ağabey, Türkiye’mizin muhtelif yerlerinde sıkça depremler olmaktadır. Maalesef yetkililer bunu bildiği hâlde gereken zamanda ve gereken hızda dönüşüm yapmamaktadır. İstanbul’da beklenen deprem olursa çok kişi ölecek, yazık değil mi? Örneğin Etiler’de 40-50 senelik eski apartmanlar var. Demiri çimentosu gitmiş. Depremde yıkılacak şekilde depremi bekliyorlar. Kimsenin dönüşüm yaptığı yok. Belediye bir şey yapmıyorsa o zaman hükûmet bu işe el atmalı. Bu kadar insanın ölümü beklenmemelidir. Başka belediyeler dönüşüm yapıyor da Beşiktaş Belediyesi niçin yapmıyor? Bu konuda niçin kimse bir araştırmada bulunmuyor? Bu konuyu Sayın Cumhurbaşkanımıza iletmenizi diliyorum. Saygılarımla.”
         “Bir vatandaş”
 
 
Mahkûmder ile iletişime geçebilirsiniz
 
“Selamlar ve de hayırlı günler derken Feridun Ağabey biz 65'i geçmiş 81 yaşında annesi olan yaşlı kişileriz. Evde birçok kitabımız var hatta Osman Ünlü Hoca'mızın da tavsiye ettiği İslam ahlakı ve diğer benzeri kitaplar var. Ders kitapları var romanlar var vs. sizin bu 19 Haziran’daki yazınız bizi çok mütehassis etti, duygulandırdı. Ahmet Çimen adlı kişiye kitapları yollamak istiyoruz. Anlaştığınız bir kargo şirketi varsa rica ediyoruz. Annem de evden çıkamıyor. Ben de bu şirket eve gelip tüm kitapları alsın biz de yardım yapalım. Teşekkürler."
“Emekli öğretmen” diye mesaj gönderen okuyucumuz herhangi bir kargo ile anlaşmamız söz konusu değildir. Ancak söz konusu kitap yardımlarınız ve diğer yardımla ilgili konularda Yakuplu Mah. 46 Sok. No. 40 Beylikdüzü-İstanbul 0212 715 2423 mahkumder@gmail.com ile iletişim kurabilirsiniz. Mahkûmlara yardımcı olan hayır kurumlarından bir tanesidir. Selamlar. (F.A.)
 
 
Çok ucuz elektronik eşyaları almayın!..
 
“Son 20 yılda birçok tanıdığım "X zincir marketten emsallerinden yüzde 20-30 daha ucuza TV aldım. Garantisi bittikten sonra arıza yapmaya başladı" diye söylendi...
Onlara hep şunları söyledim:
- Daha ucuza satılan her elektronik eşyanın ömrü daha kısadır.
- Ucuz eşyalarda "koruma, ısı engelleme, manyetik alanı bastırma, gerilimi ayarlama devreleri" yoktur.
- Ucuz cihazlar yüzde 10-40 daha fazla elektrik enerjisi harcar
- Ucuz cihazların her yerde yetkili teknik servisi yoktur.
- Ucuz makinelerin TSE, CE, ISO kalite belgeleri yoktur.
- Elektronik devrelerde kullanılan parçaları üreten 100 kadar büyük küresel firma vardır. Bunların her biri ayrı kalite seviyesinde üretim yapar.
- Ucuz etin yahnisi olmaz. Ucuz mal alacak kadar zengin değilsiniz.
- Kampanya var, indirim var, şok fiyat, promosyon gibi sözlerin cazibesine hemen aldanmayın. Çok iyi inceleyin. Karar vermeden önce güvendiğiniz bir bilirkişiye sorun. Konunun uzmanlarından fikir alın.
İkide bir "marka" değiştiren şirketlerin ürettiği elektrikli-elektronik eşyalardan kesinlikle uzak durun. Bunların çoğu Uzak Doğu ülkelerinde 5. kalite malzemelerle ürettirilmektedir.
           Ali Özdemir
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.