Virüs televizyonlara çıkarak mı bitecek?

A -
A +
 
"Feridun Ağabey, Türkiye Acil Tıp Derneği (TATD), Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi, Gazi Üniversitesi Acil Tıp Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ahmet Demircan'ın koronavirüse yakalandığını duyurdu. Ağabey, bu bilim kurulu üyeleri sabahtan akşama kadar vatandaşlara “maske tak!” deyip duruyorlar. Kendileri maske mi takmıyorlar, ya da maske taktıkları hâlde mi virüse yakalandılar? Bilim kurulu üyelerinin görevlerini merak ediyorum, sabahtan akşama kadar o televizyon benim şu televizyon senin dolaşıyorlar. Batılı bilim adamları laboratuvarlardan çıkmıyor. Virüs televizyonlara çıkarak mı bitecek? Maske taktıkları hâlde virüse yakalanan vefat eden nice doktorlar sağlık görevlisi var. Hepsine Allahtan rahmet diliyorum ve soruyorum; maske işe yaramıyor mu?” diyen “Deliormanlı” rumuzlu okuyucumuz, maske takmak virüsten korunmak için yüzde yüz çözüm olsaydı bunun çözümü maske denirdi. Maskenin korunma amaçlı tedbirlerden biri olduğunu söylüyorlar. Evet, Avrupa’da bazı ülkelerin açık havada maske takmak zorunluluğunu kaldırdığını da öğreniyoruz umarız en kısa zamanda bizim sağlık yetkililerimiz de maskenin yararı kadar zararını da hesap eder ve bir an önce bu konuda sağlıklı bir karar alırlar.
 
 
“Teşekkür edeceğin yerde laf sokmaya çalışmışsın!”
 
Feridun Ağabey, Marmaray ile ilgili yazı yazdım. Sağ olsun Ahmet Miraç Kaytan isimli okuyucumuz cevap vermiş. Ancak kendisi de şunu unutmuş. Yazımda da dediğim gibi “ben sürekli binen biri değilim” dedim. Benim derdim değil bu tabii ki. Ben yapılan hizmette eksikliği dile getirdim ve insanlara daha iyi hizmet verilmesi gerektiğini savundum. Ayrıca eskiden istasyonlarda kapalı bekleme yerleri vardı şu an yok. Siz hiç trene binmediniz sanırım. Otobüs duraklarına kapalı yer olsun. Biz “olmasın” mı dedik? Sen de o eksikliği dile getirmeliydin. Ben onu gördüm onu söyledim. Burası dert yeri değil, ayrıca sen bu mantıkla köyde yaşamalısın. Teşekkür edeceğin yerde bana laf sokmaya çalışmışsınız. Yaptığınız inanın komiklik. Marmaray’ın banliyö treninden farkı ne, her yer açık. Sadece yer altında kapalı, orayı da kapatmaya gerek yok. Az mantık çalıştırsan dediğimi anlardın. “İstasyonların her yeri kapalı olsun” demedim. Trenler 20 dakikada geliyor. Metro gibi 5 dakikada gelmez. Metro kapalı alanda yağmur yağmaz. Bu çok mantıksız oldu Sayın Ahmet Miraç Kaytan!”
          Ahmet Kaya
 
 
Artvin’imize alternatif yol talebimiz var
 
Feridun Ağabey, bilindiği üzere Artvin il merkezimiz Çoruh Nehri'nin yamacına kurulmuş ve şehir merkezine ulaşım Çoruh Nehri üzerine inşa edilmiş tek köprü ile sağlanmaktadır. Yani şehrimize giriş de çıkış da bu köprüden yapılmaktadır. Bu tek giriş-çıkış, şehrimize ulaşım açısından çok büyük sorunlar yaşatmaktadır. Çünkü Giriş köprüsünden başlayan yerleşim Artvin Merkeze (5 km) tek yol ile sağlanmaktadır. Ayrıca şehir içine alternatif yol olmadığı için artan araç sayısı şehir içi ulaşımda büyük oranda trafik sıkışıklığı oluşturmaktadır.
Özellikle bugünlerde doğalgaz altyapısı çalışmaları bu yol güzergâhı üzerinde olunca yolda araç trafiği tek yönlü verilmeye başlanması ile trafik çilesi artmaya başladı.
En önemlisi, şehrimize girişi sağlayan köprü kullanılamaz bir hâl alırsa, ilimize giriş-çıkış olmayacaktır. İlimiz mahsur kalacak mağdur olacaktır. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan talebimiz, çok değer verdiğini bildiğimiz Artvin’e alternatif bir giriş yolu ve köprüsü ile vilayetimizi rahatlatmasıdır. Cankurtaran tüneli, havalimanı gibi Artvin’in bir hayalini daha gerçekleştirmeniz bizleri çok memnun edecektir. Şimdiden Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyor Mevlâ’mdan güç, kuvvet ve yardım diliyorum.
         Yüksel Kantar-Artvin
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.