Biz bize yeteriz Türkiye’m

A -
A +

WhatsApp'ı silelim mi? Ne yaparsak yapalım bilgilerimizi ele geçirirler, zira internetin merkezi ABD'dedir. İnterneti kullandığımız sürece, her bilgimiz ABD üzerinden yayılıyor. Buna komplo teorisi diyenlere sadece acırım. Maalesef 200 civarında üniversitemiz var ve hâlâ uykudalar…

30 yıldır günde 5-14 saat bilgisayar ile çalışıyorum. 35 kadar yazılıma (yazı, çizim, kodlama, yükleme, mizanpaj, grafik, endüstri, iletişim vb.) işim düşüyor. Şu an bilgisayarımda bunların hepsi kurulu. Yazılımları çalıştırmak için çok pahalı makineye de gerek yok. 10 yıllık olan cihaz her işimi görüyor. 5-20 bin TL ödeyip bilgisayar alanları da pek makul görmüyorum. Ortalama bir insanın tüm işlerini 1500-3000 TL'lik bir cihaz görür.  Tablete boşuna para vermeyin. Bunlar sadece sizi oyalar. Klavyesi olmayan cihazları elinizden çıkarın. 10-11-13-14-15 inch ekranlı bir makine her işinizi görür. Reklamlara, bilgisayar dergilerine pek inanmayın. Onlar sizin yönlenmenize aracılık ederler. WhatsApp, Telegram, Viber, Messenger vb. gibi uygulamaların hepsi Harvard mezunu beyaz Amerikalıların yani elit çocuklarının kontrolü altındadır. Yalan, hurafe, uydurma, masal diyenler olabilir ama önde gelen internet sitelerinin tümü onların elindedir. Geri kalmış ülkeler birbirini yemekle meşgul olduğundan gelişme yarışından koptular. Asırlardır sadece laf üretmekle meşguller. 57 İslam ülkesinin yıllık makale, patent, buluş sayısı 6,5-7 milyonluk İsrail’den azdır. Tüm Müslüman ülkelerin yıllık üretimi İtalya veya Almanya kadar değildir. Peki o hâlde ne yapalım? İletişim yazılımları üzerinden kimlik bilgilerinizi, annenizin kızlık soyadını, parmak izinizi, göz resminizi iletmeyin. Bunu yaptığınız zaman sıradan vatandaşa bir şey olmaz. İstihbarat örgütleri sıradan, önemsiz, sade vatandaşı neden takip etsin ki? Çocuklarınızın yazılım, kod, kodlama, bilgisayar dillerini öğrenmesini sağlayınız. Hiçbir şekilde Türk malı olmayan eşya almamaya çalışınız. Bu kuralı her sektörde uygulayınız. İğneden ipliğe yerli malı kullanmaya özen gösteriniz. Hemen her ürünün yerlisi var artık.    Ali Özdemir-Öğretmen
      Optisyenlerin çaresiz bekleyişine bir çare   “Çok değerli Feridun Ağabey, nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Ben Optisyen Atama Platformu isimli sosyal medya oluşumunun kurucusuyum. 30 yaşında işsiz bir optisyenim. Size mesleğim ile ilgili detaylı bilgi paylaşımı yapacağım. Üniversitelerin optisyenlik bölümlerinin kontenjanları her geçen yıl katlanarak artmaktadır. Ancak Sağlık Bakanlığı alımlarında maalesef biz optisyenlere kadro verilmemektedir. Optisyenlerin %60 oranında işsiz %20 oranında ise farklı mesleklerde geçici süreyle çalıştığını tahmin etmekteyiz... Özet geçmem gerekirse optisyenlerin; üniversitede aldıkları eğitim doğrultusunda göz polikliniği bulunan tüm özel ve kamu hastanelerinde istihdam edilmesi gerekmektedir. Optisyenlerin hastanelerde istihdam edilmesi gerekirken maalesef sadece gözlükçü dükkânında çalışacak şekilde kısıtlanmaktadır. Ayrıca ataması ve kadrosu bulunmayan tek sağlık mesleği optisyenlerdir. Bu konuyu kapsayan bir yazı hazırladım sizler için. Bu yazıyı değerlendirmenizi, köşenizde yer vermenizi çok isteriz. Bizi çok sevindirirsiniz. Çünkü sesimizi duyurabileceğimiz bir alan bulunmamaktadır. Eğer ek olarak gönderdiğim yazıdan daha fazla bilgi talep ederseniz seve seve paylaşacağız. Çalışmalarınızda kolaylıklar diliyor ve sağlıklı bir 2021 diliyorum. Sosyal Paylaşım hesaplarımız şöyle: İnternet Sitesi: www.optisyenatama.com İnstagram: www.instagram.com/optisyenatama Twitter: twitter.com/optisyenatama. Saygılarımla.” Hüsamettin Akgül (OPTİSYEN ATAMA PLATFORMU)
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.