Yeter ki herkes vergisini hakkıyla versin

A -
A +
Sayın Feridun Ağabey, köşenizi her zaman büyük bir ilgiyle izliyorum. Herkes düşüncesini problemini açıkça anlatıyor. Benim de bu konuda bir iki fikrim var.
1-Türkiye ekonomik açıdan ne durumda? Bu konuda herkes fikrini söylüyor. Fakat halk bu konuda düşüncesini söyleyecek bir ortam bulamıyor. Benim sizden isteğim acaba köşenizi bu konuda halka açabilir misiniz? Herkes düşüncesini açıklasın. Çok enteresan şeyler ortaya çıkabilir.
2- Mesela ben Almanya’da yaşıyorum. Dünyada bütün insanlar Almanya’ya gelmek istiyor. Çünkü burada “sosyal yardım” denen bir kuruluş var. Herhangi bir geliri olmayan herkese asgari ücret veriyorlar. Her çocuk için 200 avro, anne baba için 400’er avro+kira tutarı. Bu şekilde kimse güçlük çekmiyor. Benim ülkemde de niye böyle karar alınmaz. Kimse Türkiye’nin parası yok demesin. Devlet bu parayı isterse bulur yeter ki herkes vergisini hakkıyla versin.
Ayrıca Türkiye’de hâli vakti yerinde olan binlerce aile var. Bu aileler de artık bir şeyler yapsınlar. Komşularına bakıp güç durumda olanlara yardım etsinler. Şimdi tam zamanı… Biz “komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir” diyen bir dinin mensuplarıyız. Lüks yaşamak marifet değil unutmayalım. Olan olmayana vermeli. Yardımlaşmayı unutmamalı...
           Ali Hüryaşar-Giessen/Almanya
 
 
Her muhtara dört eleman kolay ama…
 
“Merhaba Feridun Ağabey bir fikir öneri ve şikâyet seklinde yazı yazmak istedim size. Bugün ülkemizde en büyük sorun şüphesiz işsizlik. Gençler üniversite sonrası iş bulamıyor. Devlet bugün en büyük geliri halktan aldığı vergilerle sistemi yürütmeye çalışıyor lakin vergi olayında da ciddi anlamda kayıp yaşıyor. Vatandaşın çoğu istisnalar hariç vergisini tam ödemiyor kaçırıyor, bugün birçok ev ve iş yeri kirasını resmiyette düşük tutuyor. Çünkü ekstra vergi gelecek ve esnafın kirası artacak stopajla...
Benim düşüncem şu, muhtarlar eskiden ikametgâh verirlerdi artık her şey e-Devlet üzerinden alınıyor yani muhtarlara fazla iş düşmüyor. Her muhtarın yanına büyük şehirlerde üniversite mezunu 4 eleman konulsa, binlerce insan iş sahibi olur. Yapacakları iş gayet basit, kiralama satış işlemlerini resmî olarak bunlar yapacak.
Kimse iş yerini dairesini kafasına göre kiraya veremeyecek. Emlakçılar yine emlak işini yapar ama sözleşmeyi bu memurlar yaparsa kimse vergi kaçıramaz. Kimse 1000 liralık evine 1500 isteyemez kafasına göre fiyat verme olmaz. Rayiç bedeller sonuçta her yerde belli. Binlerce insan bu sistem sayesinde iş sahibi olur. Bugün herkes biliyor ki çoğu insan vergi kaçırıyor. Bu şekilde devlet kasasına hem daha çok para koyar hem de binlerce genç memur olup devlet ve ayrıca sosyal düzene katkısı olur. İyi çalışmalar dilerim, saygılarımla” diyen Ahmet Kaya isimli okuyucumuza;
Bu her bir muhtara verilecek olan dört elemanın ücretini kimin vereceğini belirtmemişsiniz. Eleman kolay da bu elemanların ücretini kim ödeyecek o biraz zor… (F.A.)
 
 
Size Aura Cebilon Su Arıtma Cihazını önerebiliriz
 
"Merhabalar Feridun Ağabey... Yakın zamanda kampanyası yapılan bir su arıtma cihazı aldım. Fakat kullanmıyorum. Bilerek isteyerek kullanmıyorum. Çünkü bir litre arıtılmış su için litrelerce suyu dışarı atıyor. Bunu nereden mi biliyorum? Çünkü atık suyu pet şişelerde biriktiriyor ve çiçek sulamak, temizlik vs. için kullanıyordum. Fakat çok uğraştırıcı, kaynat iç daha iyi! Bu arada üretici firmadan da bir ricam var. Suyu hiç dışarı atmayıp sadece filtreden geçirip süzen bir cihaz üretsinler lütfen. Teşekkürler, iyi günler” diyen Rumuz: “Bir okuyucu”muza:
Size Aura Cebilon Su Arıtma Cihazı'nı öneririz. Ailenizin sağlığı için, 7/24 taze, güvenilir ve sağlıklı sudur. Bütün parçaları hijyenik özelliğe sahiptir. Zengin mineral takviyesi ile suyun ph oranını düzenleyerek musluk suyunu lezzetli ve kaliteli içme suyuna dönüştürür. Aura Cebilon, kolay kullanımı ve pratik bakımı ile evinizin vazgeçilmezidir. 444 49 49
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.