Yararlanılmayan ferdî kaza sigortası mı yapılıyor?

A -
A +
Yararlanılmayan ferdî kaza sigortası mı yapılıyor?
 
Feridun Ağabey, bir yıl önce Vakıfbank’tan 116 bin lira konut kredisi kullandım. Bana hayat sigortası yaptılar bir de ferdî kaza sigortası yaptılar. Ferdî kaza sigortası için benden 2 bin lira aldılar. 116 bin lira kredi kullandığım hâlde beni 166 bin lira üzerinden ferdî kaza sigortası göstermişler. Banka benden usulsüz para almış gözüküyor. Mobil bankacılıktan girdiğimde de "iş yerinde kaza geçiren kişi ferdî kaza sigortası teminatından yararlanamaz" yazıyor. Banka beni bir de evraklar üzerinde “işçi” olarak göstermiş. Bu işlemleri hangi kurum denetliyor bilemiyorum. Herhâlde bunlar denetlenmiyor. Bu şekilde kim bilir başka insanlardan da ferdî kaza sigortası adı altında ama uygulamada kredi kullananlara faydası olmayan para alınıyor!
Bu konuda bankalardan bir cevap bir açıklama gelebilir mi? Sizin aracılığınızla eğer bu bir haksızlık ise durdurulmasını eğer mantıklı bir açıklaması varsa söylenmesini talep ediyorum. İki adet de evrak gönderdim (ferdî kaza ve konut kredisi kullandığım evrakları) Saygılarımla...
      Ahmet Sarıyar
 
 
Program çok güzel ama saati çok geç
 
Feridun Ağabey, sen de bilirsin televizyonlarda faydalı programlar hep gecenin bir yarısı yayınlanır. Yarışma programı olsun tarih programı olsun bu hep böyle. Hadi gündüz herkes evde olmuyor o yüzden izleyemiyor ama gece de uyuyor insanlar, yine izleyemiyor. Programları bu saatte yayınlayıp izlenme oranı az olduktan sonra neye yarar ki? Bir kanalda yarışma programı saat 23.00'ten sonra, yine aynı kanaldaki çeşitli konuları içermekle birlikte daha çok tarih konularını içeren başka bir program ise gece 00.15'te başlıyor. Gece uykusunun önemi bilindiği hâlde amaçları insanlara bir şeyler öğretmek olan bu programların yapımcıları bunu düşünemiyor mu acaba? Programlarınızda insanlara faydalı olma amacı güderken ve bunda başarılı olurken bari saatlerini de herkes için daha uygun olabilecek şekilde ayarlayın ki herkes izleyebilsin. Reklamını gördüğümüzde "program çok güzel ama saati çok geç" demeyelim. Bununla birlikte kanal yönetimlerinden de ricam var: Her akşama bir dizi yayınlamak zorunda değilsiniz. Haftada 1-2 akşam dizi yerine insanlara faydalı olabilecek programlar yayınlayın.
        Ahmet Miraç Kaytan
 
 
Biraz anlayış biraz empati...
 
Feridun Ağabey, İstanbul, Bayrampaşa, Kartaltepe Mahallesi sakini olarak kaldırımların işgal edilmesinden şikâyetçiyim. Köşeniz aracılığıyla Bayrampaşa Belediye Başkanı Sayın Atilla Aydıner’e sesleniyorum: “Sayın Başkanım, yaya kaldırımları sadece yayalar için ve esnafın kaldırıma tezgâh açması belediye kanununca yasak. Ancak, Cicozyolu Caddesi üzerindeki kimi esnaf yaya kaldırıma tezgâh açıyor, malzemelerini kaldırıma diziyor. Kaldırımların işgali yüzünden engelli vatandaşların da kaldırımları kullanması zorlaşmaktadır. Mahalle sakinleri tarafından Belediye Zabıta Müdürlüğü’ne yapılan şikâyetler ise dikkate alınmamaktadır. Mahalle sakinleri olarak bir çözüm üretilmesini sabırsızlıkla bekliyoruz" diyen “Kartaltepe'de bir mahalle sakini” rumuzlu okuyucumuza;
Esnafımız pandemi sebebiyle zaten sıkıntılı günler geçirmektedir. Şu sıkıntılı günlerde herkes birbirine anlayış göstermelidir. Esnaf yayayı düşünerek yaya da esnafı düşünerek hareket ederse iş tamam olur… Lütfen biraz anlayış, biraz empati… (F.A.)
 
 
Şimdi 36 ay vade var ve yetmiyor
 
Feridun Ağabey kolay gelsin. Bu seneki BAĞ-KUR ihyaları için tanınan ve yapılan banka protokollerinin, 2018 yılındaki ihya ödemeleri ve emekli olabilme şartlarına denk getirilmesini gündeme getirirseniz çok memnun oluruz. Şimdi en fazla 36 ay vade var. 2018 de 70 ay vade ve de daha düşük faiz oranları vardı, 36 ay vade yetmiyor. Saygılarımla.
       Nihat Çavdar
 
 
Peynir etle yarışıyor!
 
“Feridun Ağabey, Manisalıyım. Bir tanıdığım Akhisarlı. Peynir almak için ünlü meşhur iki peynir dükkânına uğramış tulum peyniri 75 lira!.. Devlet sadece belli başlı yerleri mi denetliyor? Peynir etle yarışıyor…”
          Rumuz: "Saruhan Beyliği"
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.