Karayolları Genel Müdürlüğümüze teşekkür ederiz

A -
A +
T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Biriminden açıklama geldi.
“Türkiye gazetesinin dikkatine: Gazetenizin 2 Temmuz 2021 tarihli nüshasında, ‘Anlat Derdini Feridun Ağabey’e köşenizde ‘HGS ile ilgili Karayolları yetkilileri sesimizi duyar mı?’ başlığıyla yer verdiğiniz Sayın Ahmet Kaya’ya ait talep incelenmiş olup söz konusu sorunun ücret toplama sistemleri ile Sayın Kaya’nın HGS hesabının bulunduğu banka sistemleri arasındaki iletişim gecikmesinden kaynaklandığı ve kısa sürede düzeltildiği tespit edilmiştir. Çok istisna da olsa zaman zaman sistem teyidi gerektiren durumlarda değişiklikler yaşanmakta ve çok kısa sürede gerekli düzeltmeler gerçekleştirilmektedir. Konu ile ilgili Sayın Kaya ile de iletişime geçilerek gerekli bilgilendirme yapılmıştır.
Karayolları Genel Müdürlüğü olarak; görev, yetki ve sorumluluklarımız kapsamında ülkemizin ulaşım standartlarını en iyiye taşımak amacıyla çalışmalarımızı sürdürürken, vatandaşlarımıza her konuda yardımcı olma gayretindeyiz. Konunun çözüme ulaşması için gösterdiğiniz duyarlılığa teşekkür eder, iyi günler dileriz… Basın ve Halkla İlişkiler Birimi
Biz de Karayolları Genel Müdürlüğümüze ve ilgili birim çalışanlarına gösterdikleri hassasiyet ve geribildirim sebebiyle okuyucularımız ve gazetemiz adına teşekkür ediyoruz. (F.A.)
 
 
“Öğretmenimize cevabımızdır”
 
Merhaba Feridun Ağabey...
“Öğretmen” rumuzlu okuyucunun “aynı eziyeti 35 yıl sonra yine yaşadık” başlıklı yazısına cevabımızdır. Bir belediyenin imar müdürlüğünde görevli olarak işin en basit çözüm yolunu yazalım ve daha fazla vakitte kaybettirmeden öğretmenimizi mutlu sonuca ulaştıralım. 236 metre arsayı tapuda dört hisseye ayırmayınız ki o yüzden denilen sıkıntıları yaşamışsınız ve vakit 35 yıl öncesi değil bugün devlet arsaların bölünüp de bölük pörçük olmasını istemiyor... Noter huzurunda 4 hisseli payı bir kişiye emanet etmelisiniz ve o kimse ya bu arsayı satsın ve parasını 4 eşit paya bölersiniz ya da müteahhide verilirse 236 metre arsanın 106,2 metre oturum alanlı kaç kat yükseklik verirse belediyesi bir bina yapılır katta tek dairelik... Tercihinizi de bu iki çözüm yolu üzerine yaparsınız sevgili öğretmenim...
          Mimar Ömer Faruk Yıldız
 
 
Bunu sadece sizinle paylaştım
 
Feridun Ağabey, bunu sadece sizinle paylaşıyorum. Nasıl bir Türkiye? Enflasyon %0 Faiz: %1-2 Kalkınma hızı: %25 Ülkemiz üzerindeki kötü emellerin finansal ayağının kırılması ve iç dengelerin daha sağlam hâle getirilmesi için “DEVLET TAHVİLİ” kozu kullanılabilir. Yirmi milyon TL'den fazla birikimi olan vatandaşlarımızın, fazla kısmının %10’u kadar 10 yıl vadeli devlet tahvili almaları ve bunun karşılığı olarak bazı avantajlar kanunla sağlanırsa arzu ettiğimiz Türkiye’ye daha hızlı kavuşabiliriz.
Adı konmamış 3. Dünya Savaşının sürdüğü her alanda görülmektedir. Her şey geri dönülemez hâle gelmeden önce yukarıdaki tedbir ülkemizi dünyanın ilk üçü arasına sokabilir. Devlet tahvili karşılığı yaklaşık 15.000 ton altın hazine kasasında stoklanırsa dünyada Müslüman avı sona erer, İslam düşmanlığına kimse cesaret edemez, İslam ülkeleri gerçekten kardeş olurlar, İslam dünyasındaki savaşlar sona erer; ülkemizde sanayi ve ekonomi alanlarında tahmin edilemez hızda ilerlemeler sağlanabilir, faiz aracılığı ile ülkemizin soyulması sona erer.
Medya aracılığı ile insanlarımız bilgilendirilir, hazırlanır ve cesaretlendirilirse hükûmetimiz ancak o zaman belirtilen devlet tahvili hareketini yapabilir. Saygılarımla…
            Ahmet Toptaş
 
 
Meslek liseleriyle ilgili karalamalara aldanmayın
 
Feridun Ağabey, herkes masabaşı memuru olursa üretim söz konusu olmaz. Almanya'nın sanayi devi olmasını sağlayan unsur mesleki-teknik eğitime çok önem vermesidir.
Gardner adlı bilim insanına göre 8 farklı "zekâya" sahip insan vardır. Akademik açıklamalar yaparak sizi sıkmak istemem. Ortaokulu bitiren evladınızın kişisel, bilimsel, duygusal durumunu iyi analiz ederek lise seçimi yapınız.  Evladınızın özelliklerini ortaya çıkarmak için rehber öğretmenlerden, ilk-ortaokul öğretmenlerinden, çevrenizdeki bilgili insanlardan veri toplayabilirsiniz. Çocuğunuzu zorlayarak başarılı olamayacağı okullara, sevmediği mesleklere yönlendirmeyiniz. 
Herkes yavrusunun hukukçu, hekim, diplomat, vali, sanatçı, sporcu olmasını ister. Ama bu mümkün değildir. İlk 13-14 yıl evladınıza ne verdiyseniz onu alacaksınız. Bir çocuk için ilk 7 yıl çok önemlidir. “Saldım çayıra, Mevlâ’m kayıra” şeklinde yetiştirme yaparsanız topluma faydası olmayan nesli çoğaltırsınız.
Meslek liseleri kabuk değiştirmiştir. Evladınıza bu okulları da tanıtınız. Ön yargılarla karalama yapmayınız. Türkiye’deki 3 milyon işverenin/girişimcinin yüzde 90'ı meslek lisesi mezunudur.  Sadece memur olmak için öğrenim görme dönemi artık kapanmıştır. Bize tükettiğinden çok üreten nesiller gereklidir.
         Teknik Meslek Dersleri Öğretmeni
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.