Ahmetçe'nin çöp problemini kim çözecek?

A -
A +

Feridun Ağabey, doktorumun tavsiyesiyle 2009 yılından beri senelik izinlerimi genellikle Kazdağları’nda geçiririm. Balıkesir’den Çanakkale'ye kadar hemen her ilçede kaldım...

Bu sene yine ağustos ayının son günlerinde Kazdağları’ndaydık... Ayvacık'ın şirin köyü Ahmetçe'nin Yalı Mevkii Mah. İskele Sokak sahilinde konakladık...

Ancak yerli turistlerin rağbet ettiği ve nezih sakinlerinin bulunduğu bu sahilde çöp problemi yaşandığını gördüm... Doğrusu çok da garipsedim. Çöpler bazen bir haftada, bazen iki haftada alınıyor. Mahalle sakinlerine sorduğumda ise enteresan cevaplar aldım:

"Ayvacık Belediyesine, Kaymakamlığa, Özel İdare'ye... Dilekçe vermediğimiz yer kalmadı. Ne yapacağımızı, nereye müracaat edeceğimizi bilmiyoruz..."

Ahmetçe'nin çöp problemini kim çözecek?

Caddeden sahile döner dönmez sizi ilk karşılayan bu kokan çöpler oluyor!

Dedeleri Osmanlının kuruluş yıllarında bu bölgeye yerleştirilen evlad-ı fatihanın bu çöp problemini sahi kim çözecek? Bu sahipsizliği ve görüntü kirliliğini ben de sizlerin aracılığıyla değerli Ayvacık Belediyesi’ne Ayvacık Kaymakamlığımıza ve Özel İdare’deki değerli yetkililere yapacakları olumlu çalışmalara şimdiden teşekkür ederek iletmiş olayım...

          Rumuz: "Ahmetçe Misafiri"

 

Mağdur erkeklerin sesini duyurun ne olur!

“Feridun Ağabey, Mersin’de 39 yaşında fiziksel engelli bir memurum. Uyku Apnesi hastasıyım. Ömrümün sonuna dek solunum cihazıyla uyumak zorundayım. Bir maaşımdan başka bir şeyim yok. Evimi satmak zorunda kaldım, arabam yok. Ekim 2019'da evlenmiştim. Bir yılım dolmadan kayınvalidem ile avukat baldızımın yüzünden eşim boşanma davası açtı. Eşimin ailesinin kışlık evi, yayla evi, 5 katlı apartmanı, 2 tarlası, arabası, 2 maaşı varken; çocuk dahi olmadığı hâlde benim gibi bir zavallıdan 30 bin lira manevi, 7 bin lira maddi tazminat, ömür boyu 1000 TL nafaka isteniyor. Karımın avukatı olan bacısının dava dilekçesi ekte size sunuyorum. Karıma yedirdiğim içirdiğim 'badem sütü, ejder meyvesi' gibi şeyler dünyanın en sıradan şeyiymiş. Lütfen kimlik bilgilerim gizli tutulsun. Allah rızası için kısa çocuksuz evliliğe dahi ömür boyu nafaka ödeme cezasına çarptırılan asgari ücretli, işsiz, engelli, yeniden kurduğu yuvayı geçindiremeyen mağdur erkeklerin sesini duyurun.”

  Rumuz: "Engelli"

 

Bayrampaşa'da park yenilendi ama tabelası yok!

Feridun Ağabey, İstanbul'da Bayrampaşa Belediyesi, Muratpaşa Mahallesinde bulunan “Ahmet Sarıoğlu Engelsiz Yaşam Parkı”nı yenileyerek mahalle sakinlerinin hizmetine sundu. Belediye Başkanımız Sayın Atila Aydıner'e parkı yenilediği için teşekkür ederiz. Ancak Cicozyolu Caddesi'nden parka girişi olan kapıda parkın adının yazılı olduğu bir tabelası yok. Park yenilendi ama adının olmaması adres açısından önemli bir noksanlık. Bu bahse konu giriş kapısına parkı tanımayanlar ve adını bilmeyenler için bir tabela konulmasını istiyor, değerli Başkanımıza park için tekrar teşekkür ediyoruz.

         Mahalle sakinlerinden Halis Kahraman-Bayrampaşa/İstanbul

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.