KGM, önceki araç sahibinin HGS borcunu niye benden tahsil ediyor?

A -
A +

Feridun Ağabey, ikinci el olarak satın aldığım araçta plaka değişikliği yapmadım. Aracın noter satışı sonrası da HGS etiketi aldım. Ancak bir süre sonra aracın eski sahibinin geçmişte yaptığı geçişlerin ücretinin adıma kayıtlı HGS'den tahsil edindiğini fark ettim. Konuyla ilgili HGS etiketini aldığım PTT’ye irtibata geçtiğimde görüştüğüm görevli sorumluluğun kendilerinde olmadığını Karayolları olduğunu söyledi...

Sorumluluk aranıyorsa birincisi, sorumlu olan HGS aldığım PTT’dir, Karayolları olamaz. Ama öte yandan madem bu aracın önceki sahibinin adına kayıtlı HGS borcu var ise borcu olan aracın noterden satışı yapılamaz, nasıl yapılıyor? İkincisi başkasının borcu üçüncü şahıslardan tahsil edilemez iken nasıl tahsil ediliyor? Bir üçüncüsü borçlu bilgilerini noterle paylaşmayan KGM, HGS etiketi alındıktan bir saat sonra PTT'nin verdiği etikete nasıl hemen ulaşıp bana ait olmayan borcu benim HGS’mden tahsilat yapıyor? KGM'nin bu uygulaması için konuştuğum bir görevlisinin “aracı satın aldığınız kişiyle konuşup sizden kesilen geçiş ücretlerini isteyin” şeklindeki tavsiyeleri ise kurumsallık adına akla ziyan bir durum değil midir? Bu görevlinin görevi orada bana bu şekilde akıl vermek midir? Devletin tahsil etmek durumunda olduğu parayı ben şahıs olarak nasıl tahsil edebilirim? Neden etmeliyim? Bu benim görevim mi? Bu sebeple sizin aracılığınızla devir olarak üzerime aldığım aracımın önceki sahibinin HGS borçlarının, kendi adıma aldığım HGS’den yapılan tahsilinin iptali ve benden kesilen paranın iadesi için gerekenin yapılmasını KGM yetkililerinden arz ediyorum. Saygılarımla...

      İsmi mahfuz

  KGM, önceki araç sahibinin HGS borcunu niye benden tahsil ediyor?

Şimdi üzerinden iki sene geçti 

Feridun Ağabey, bir sene önce sizin aracılığınız ile İBB yetkililerine çağrıda bulunmuştuk. “Kaynak mı yok, çocuklar gözden mi çıkarıldı?” diye merakımızı iletmiştik. Bir sene sonra aynı isteğimizi yine gönderiyorum. Bu seneyle isteğimizin üzerinden iki sene geçmiş oluyor.

“Sayın Yetkili, Yenibosna Basın Ekspres yolunda bulunan 15 Temmuz İmam Hatip güzergâhına Kuyumcukent tarafından okul tarafına üst geçit için nisan mayıs gibi zemin etüdü yapıldığı fakat hâlen herhangi bir çalışma olmadığını görmekteyiz. Biz öğrenci velileri olarak sizden konu ile ilgili bu dönem bir çaba bir hareket bekliyoruz. Yapılacak olan bu üst geçit bizlerin olduğu kadar asıl öğrencilerin can güvenliği için çok önemli. Bu konuda birkaç defa yetkili mercilere yazdık. Birkaç defa CİMER’e yazdım. Örnek olarak 07.09.2018 tarihinde saat 17.32.59’da CİMER tarafından konu 'İSTANBUL VALİLİĞİ’ne sevk edildi' bilgisi geldi. Bir müddet sonra tekrar yazıp durumu özetleyip 'konuyla ilgili hiçbir bilgilendirme yapılmadı. Bir veli olarak konuya istinaden bilgilerinizi bekliyor kolaylıklar diliyorum' diye CİMER’e gönderdim. CİMER’den 07.08.2019 tarihli cevapta şöyle deniliyordu:

'Başvurunuzda yer alan konu ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Altyapı Hizmetleri Müdürlüğü ile görüşülmüştür. Görüşme neticesinde tarafımıza verilen bilgi aşağıdaki gibidir: "

(Söz konusu 'Çobançeşme Kartaltepe Arası Üst Geçit Düzenleme Projesi' hazırlanmış olup projenin uygulanabilirliğinin tespiti ve mali detaylarının incelenmesinin ardından, yeni yapılacak ihale paketinde değerlendirilecektir.) 

Bu yazışmanın üzerinden bir yıl geçti hâlen herhangi bir gelişme yok.

Feridun Ağabey konuyu sizin aracılığınızla bir daha gündeme getirmek istiyorum. Buraya yapılacak köprü için ihale mi açılmadı, köprüden vaz mı geçildi? Kaynak mı yok, ya da biz veliler ve çocuklarımız gözden mi çıkarıldı? Bu hususta gerekli gayretlerinizi istirham ediyor konu ile ilgili biz velilere bir bilgi verilmesini istiyoruz. Bilgilerinize arz eder kolaylıklar dilerim...

          İsmail Salih Sert-İstanbul

 

 

Denetim her kuruluşa yapılıyor

 

“Feridun Ağabey devletimiz hükûmetimiz niye neden fiyatlara  %50-100-200 zam olduğunda sadece küçük esnafla uğraşıyor ceza yağmuruna tutuyor.  Zincir marketleri olan şirketlerle uğraşmıyor, onları ceza yağmuruna tutmuyor. Küçük esnaf avukat tutarak kendini koruyamaz binlerce marketi olan firmalar binlerce avukat tutup hakkını arayacağı için mi uğraşılmaz” diye yazan “İsimsiz” rumuzlu okuyucumuz galiba bakanlık ekiplerinin marketlerdeki denetimlerinden habersizsiniz. Market sahipleri de aynı şekilde “niye biz?” diye şikâyet ediyor. “Marketteki fiyatları, etiketleri döverek terbiye edemezsiniz" diye dert yanıyor. Yani Ticaret Bakanlığı denetlemesi her kurum ve kuruluşa yapılıyor. Küçük esnaf ile uğraşılmıyor. F.A.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.