Biri sahnenin diğeri pistin tozunu attıracak

A -
A +

Uludağ’da eşim Fatih Mehmet Bucak vesilesiyle tanıştığım Veysel Mutlu ve Mahir Düz ile keyifli bir pazar röportajı yaptık. Hatta Instagram fenomeni Mahir Düz ile bir de pistte, trafiğe kapalı alanda drift düeti çektik. Mahir Düz’ün “İnsanların ilk başlardaki eleştirilerinde haklılık payları var. İlk başta çektiğim videolarda bakış açılarına göre trafikte tehlikeli hareketler vardı. Ama zamanla kendimizi bu tarz hareketlerden arındırdık” sözü, Veysel Mutlu’nun ise “Pazarda mandalina satmak bana hayat tecrübesi oldu. Hayatın acımasızlığını, hayatın tadını tuzunu, esnaflığı, insanlara yaklaşmayı öğretti. Yaşı benden küçük olanlara hep söylüyorum. Hiçbir mesleği hor görmesinler, alın terine saygı duysunlar” sözleri benim için ön plana çıkanlardı. Mandalinacılıktan sahnelere devam eden Veysel Mutlu’ya ve pistlere doğru rotayı çeviren Mahir Düz’e çok teşekkür ediyorum.

¥ Mahir Düz kimdir, ne iş yapar?
1998 yılından itibaren baba mesleği olan havalandırma, iklimlendirme ve soğutma işleri yapar.

¥ Sosyal medyada ne zaman var olmaya başladınız?
Sosyal medya var olduğundan beri ben de varım.

¥ Takipçi kitleniz ile buluşuyor musunuz?
Takipçi kitlemle gittiğim şehirlerde, ülkelerde bir saat erken plan yaparak da olsa mutlaka buluşuyorum. Bildirim paylaşıyorum, selamlaşıp tanışmak istiyorum bu da beni mutlu ediyor.

¥ Hayranlarınız kadar eleştirenleriniz de var, özellikle trafikte tehlike içeren hareketler için, bu konuda ne söylemek istersiniz? Zamanla bakış açınız değişti mi?
Trafikte bazılarına göre tehlikeli hareketler yaptık. Bunları videolarla paylaşmıştık. İnsanların ilk baştaki eleştirileri haklıydı. Zamanla kendimi tehlikeli hareketlerden arındırdım. Bakış açım tamamen değişti.

¥ Birçok ünlü isimle beraber videolarınız var, hatta belki de ünlü ettikleriniz, burada beraber röportaj yaptığımız, son zamanların yükselen ismi Veysel Mutlu’yu da sormak istiyorum?
Sanatçıların parçalarını sosyal medyada araba kullanırken paylaştım. Onlar da beni incelediler. Samimi olduğumu gördükten sonra takipleşmeye başladık. Özellikle Veysel Mutlu benim çok değer verdiğim bir kardeşim. Samimiyeti, doğru ve dürüst oluşuna özel paylaşımlarında şahit oldum. Çok severim kendisini.

¥ Gelecekle ilgili farklı planlarınız var mı?
Film, sinema, dizi teklifleri var. Olumlu bakabileceğim birşey denk gelirse “neden olmasın” derim. Bugüne kadar gelenler, işimle çakıştı.

¥ Sizi yarış pistlerinde de görecek miyiz?
Yarış pistlerinde organizasyonlar olursa görünebilirim. Trafikte yapılanları ben de artık doğru bulmuyorum. ‘Pistlere geçebilirim’ diye düşünüyorum.

¥ Sosyal medya sizin için gerçek mi sahte mi?
Sosyal medyanın gerçek olan bölümleri de, sahte olan bölümleri de var. Kişiler doğru ama bazı kişilerin yaptıkları sahte. Doğru olanların tarafında olmaya çalışıyorum. Benim için sosyal medya eğlence demek. Hepsi bu….

¥ Mahir Düz ismi sizin için ne ifade ediyor?
Mahir Abi, insanın kanından, canından olmasa da sevdiği abileri vardır ya, benim için öyle bir insan. Sözü benim için senettir. Allah razı olsun ilk ünlü olmamdaki vesile de odur zaten.

¥ Pazarda mandalina satmanın size öğrettikleri, kattıkları neler?
Tecrübe oldu. Hayatın acımasızlığını, tadını tuzunu, esnaflığı, insanlara yaklaşmayı öğretti. Farklı bir serüvendi. Yaşı benden küçük olanlara hep söylüyorum. Hiçbir mesleği hor görmesinler, alın terine saygı duysunlar...

¥ Bugün geldiğiniz noktada büyüyen hayran kitleniz sizi nasıl etkiliyor?
Hayran kitlesi demeyelim, sevenlerim diyelim. Halkın sayesinde, buralara gelebildim. Şarkımı sevip tutan onlar oldu. Hiçbir zaman insanlara yukarıdan bakmadım. Olduğu gibi seviyorum herkesi.

¥ Geleceğe dair hayalleriniz neler?
Çok şükür hem Türkiye’de hem de yabancı ülkelerde çok ciddi bir hayran kitlesine sahip oldum. Büyük konserler vermek. Milyonlara hitap edebilmek istiyorum.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.