Bank Asya Ortağı Tacettin Negiş’i kim koruyor?

A -
A +
1 Mart 2014... FETÖ’cü teröristlerin dört bir koldan devlete ve millete saldırdığı günler... Meşhur Tuskon toplantısında Rızanur Meral isimli terörist kürsüden o dönem Başbakan olan Tayyip Erdoğan’a ağza alınmayacak küfürler ediyordu. Erdoğan’ı indirmek ve yargılamakla aleni tehdit ediyordu. FETÖ’cü Meral’i dinleyen salondakiler de elleri patlarcasına alkışlıyorlardı. Onlardan biri de Bank Asya Yönetim Kurulu Üyesi Tacettin Negiş’ti. Diğer üyeler arasında Murat Sungurlu, Cemil Özdemir, Ünal Kabaca, Salih Sarıgül ve Ahmet Çelik vardı...
Benim bugün üzerinde duracağım kişi Tacettin Negiş. 1948 Bayburt doğumlu olan Negiş, 2004 Temmuz’undan devletin el koyduğu 25 Mayıs 2015’e kadar Bank Asya’nın Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca Tuna Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı AŞ’de Yönetim Kurulu Üyesi ve Negiş Giyim İmalat ve İhracat AŞ’de Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. Çocuk giyimi denilince akla ilk o geliyordu. Negiş aynı zamanda Florya İşadamları Derneği (FIADER) Yönetim Kurulu Başkanı’ydı. Bu dernek 15 Temmuz darbe girişiminden sonra kapatıldı. Negiş’in Florya’da sayısız gayrimenkulü olduğu biliniyor. 
Bank Asya için terörist Fetullah Gülen çağrı yaptığında Tacettin Negiş 3,5 milyon TL yatırmıştı. Fetullah Gülen’e yakınlığıyla bilinen Negiş hâlâ firari ve hakkında tutuklamaya yönelik arama kararı var. Hadımköy, Esenyurt’ta bulunan firması Negiş Giyim, faaliyetlerine devam ediyor. Kira gelirlerini de çocukları alıyor. Bir iddiaya göre Negiş, Esenyurt-Beylikdüzü hattında gizleniyor!
Tuskon toplantısında Erdoğan’a edilen hakaretleri ayakta alkışlayan, Bank Asya’nın büyük ortaklarından Tacettin Negiş’in mal varlığına hâlâ tedbir kararı alınmış değil. Bunu da hakkında yürütülen bir dava dosyasından öğreniyoruz. Tacettin Negiş hakkında İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde 2017/33673 no’lu soruşturma dosyası var. Ancak yukarıda dediğim gibi mal varlığına ya da şirketlerine kayyum atanmış değil! 
Ekte bir belge göreceksiniz. İstanbul 9. Sulh Ceza Hâkimliği’nin 2018/4981 no’lu değişik iş kararı var. Bu kararda aynen şöyle yazıyor:
“İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi ele alınmakla evrakın yapılan incelemesinde, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca (FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak) suçundan yürütülen soruşturma kapsamında, İstanbul Anadolu 7. Sulh Ceza Hâkimliğinin 03.04.2017 tarih ve 2017/186 sayılı kararıyla, Ali Akbulut (FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyesi olmak suçundan hakkında açılan kamu davası İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2018/82 esas sayılı dosyasında derdest olan) adlı şahsın mal varlığına kayyum atanmasına karar verilerek kayyum heyeti atandığı, göreve başlayan kayyum heyetince yapılan tespitlerde ise, Ali Akbulut’un oğlu olan şüpheli Hakan Cem Akbulut’un TAMM İnşaat Proje ve İşletmecilik AŞ unvanlı şirketin en büyük hissedarı olduğu, şirketin diğer ortakları arasında TACETTİN NEGİŞ (büyük harf bana ait. CK) gibi (FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak) suçundan hakkında Cumhuriyet Başsavcılığımızın 2017/33673 sayılı dosyasında yürütülen soruşturma bulunan ve yakalama kararıyla aranan, örgüt içinde aktif olduğu değerlendirilen şahsın da yer aldığı...”
Gördüğünüz gibi Bank Asya’nın ve Ali Akbulut’la beraber TAMM İnşaat’ın ortağı olan Tacettin Negiş’in şirketlerine kayyum atanmamış. Ali Akbulut’un oğlu Hakan Cem Akbulut’un şirketlerine bile kayyum gelmiş ama Negiş unutulmuş. Negiş’in ailesi hâlâ büyük kira gelirlerini almaya ve şirketlerinden gelir elde etmeye devam ediyor!..
15 Temmuz’dan bu yana 2,5 sene geçti. Kimsenin aklına Tacettin Negiş gelmedi mi? Bank Asya ortakları arasında ayrım mı yapılıyor? Düşünmek bile istemiyorum ama inşallah bu ismi de koruyan biri yoktur. Ne de olsa paralı FETÖ’cüysen adliyelerde işler kolayca çözülüyor algısı artık yerleşmiş durumda. Ama ben kahraman savcı ve polislerimizin buna izin vereceğini sanmıyorum.
 
1 Mart 2014 TUSKON toplantısı
Bank Asya Ortağı Tacettin Negiş’i kim koruyor?
Bank Asya Ortağı Tacettin Negiş’i kim koruyor?
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.