FETÖ'nün iş dünyası davalarını umursayan var mı?

A -
A +

15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra FETÖ'cü teröristlere karşı geniş çaplı haklı operasyonlar yapıldı. Emniyet, yargı, TSK, millî eğitim ve ilgili bütün kurumlardaki FETÖ'cüler ayıklanmaya ve yargı önüne çıkarılmaya başlandı. Birçok davalar açıldı. Çoğu yargılama bitti. İstinaf ve Yargıtay aşamaları kaldı...

Kamuoyu genelde askerî, emniyet ve yargı davalarına odaklanmış durumda. Darbe girişiminde bulunanlar müebbet ya da ağır hapis cezaları aldılar. Polis şefleri, emniyet ve yargıdaki FETÖ'cüler de ciddi cezalar aldılar. Ne var ki FETÖ davaları sadece bunlardan ibaret değil. Millî eğitim, esnaf, dışişleri, maliye, iş dünyası yapılanmalarındaki davalar da önemli. 
Özellikle iş dünyasındaki yapılanmaya dikkat çekmek lazım. Orada bakılacak olan da TUSKON davası ve büyük FETÖ'cü iş adamlarının dosyası. 1 Mart 2014'te Cumhurbaşkanımızı aleni tehdit eden Rızanur Meral ve onu ayakta alkışlayan FETÖ'cü iş adamları davalarının gidişi hiç iç açıcı değil.
24 Haziran'da TUSKON davası vardı. Başlangıçta 86 sanıklı davada bazı iş adamları firar etmişti. 67 civarında tutuklu vardı. Son duruşmada üç tutuklu daha serbest bırakıldı ve duruşma 7 Ekim'e ertelendi. TUSKON davasında sadece 4 kişi tutuklu kaldı, diğer herkes serbest. Muhtemelen 7 Ekim'de bu tutuklular da bırakılır ve dava öylece biter. İstinaf ve Yargıtay aşaması derken birkaç yıl da öyle geçer.
1 Mart 2014'te Başkan Erdoğan'a hakaretler havada uçuşurken deli gibi alkışlayanların hepsi masum olduğunu söylüyor. TUSKON davası emin olun ordudaki FETÖ'cü askerlerin davası kadar hayatidir. Kimse bu davayı nedense önemsemiyor gibi bir hava var. İş dünyasındaki FETÖ'cüler, finans sağlayan insanlardır. Daha önce Konya'daki Ali Egemen hem beraat etti hem de mallarını geri aldı. İzmir'de Ahmet Küçükbay mallarının yüzde 13'ü hariç hepsini geri aldı ve yattığı süre göz önüne alınarak serbest kaldı. 
Sahi ya, 1.5 yıldır dosyası İstinaf'ta bekleyen Ahmet Küçükbay dosyası ne oldu? Geçen sene temmuz ortasında biten Kayseri'deki Boydakların dosyası İstinaf'a geldi ama hâlâ karar çıkmadı. Dumankaya, Naksan, Aynes ne durumda bilen var mı? Bu davalar neden bu kadar uzun sürdü, bilen anlatsın. 
Ayrıca AKFA Holding davası ne durumda? Çin'e kaçtığı söylenen İhsan Kalkavan'a dava açıldı mı? Mallarına el konuldu mu? Konulmadıysa kontrolü kimde?.. Bu sorular çoğaltılabilir? Anadolu'da haklarında dava açılan başka iş insanları da var. Onların akıbetlerini bilmiyoruz bile. Bu davaları unutmamak ve unutturmamak lazım. 
17-25 Aralık başladığında devlete meydan okuyan, Başkanımız Erdoğan'ı ve ailesini yok etmek için her şeyi yapan, Erdoğan'a, "Kim kimin inine girecek, göreceksin" diyenler, sosyal medyada bu hükûmetin günleri sayılı diye keyif çatanlar şimdi mahkemelerde masumuz diyorlar. Hükûmet yıkılsa neler yapacaklarını, neler diyeceklerini biliyoruz.
Bunlar affedilirse, gereken cezaları almazlarsa millete bu izah edilemez. 251 şehit ve binlerce yaralımıza, ailelerine söyleyecek söz bulamayız. Terör suçu işleyenler, teröre bulaşan, yardım ve yataklık edenlerin alacakları cezalar bellidir.
Medya bu konuda daha aktif davranmalı. Başta TUSKON olmak üzere bu davaları unutmayalım. Darbenin üzerinden çok zaman geçmedi. Hepi topu üç yıl oldu. Bu ülkede darbe girişiminde bulunanlar yeri geldiğinde ve fırsatını bulduğunda başka şeyler de yaparlar. İnsan hafızası unutur derler ama unutmasak iyi ederiz...
 
Cem Küçük'ün diğer yazısı
MİT tırları ihanetini yapanları serbest bıraksanız(!) daha iyi değil miydi?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.