Birlik olursak gerisi boş

A -
A +
Suriye’nin kuzeyine yaptığımız “Barış Pınarı Harekâtı” başarıyla devam ediyor. 500’ün üzerinde terörist etkisiz hâle getirildi. Siz bu satırları okurken sayı daha da artmış olur. Türkiye gibi büyük bir askerî gücü zaten PKK ile kıyaslamak abesle iştigaldir...
Türkiye’nin bu kararlı operasyonu Batı’yı dumura uğrattı. İlk günlerde sessiz kalan Batı, Türkiye YPG’yi hallaç pamuğu gibi atınca devreye girdi. Önce açıklamalar geldi, sonra YPG’yi yedirmeyiz dediler. 
Amerika’da Cumhuriyetçiler bastırınca Trump yaptırım uygulayacağım dedi. Üç bakanımıza yaptırım geldi. Peşinden çelik tarifeleri, mayıs ayındaki indirimden önceki seviye olan yüzde 50’ye çıkarıldı. ABD aynı zamanda, Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen, Türkiye ile 100 milyar dolarlık ticaret anlaşmasına ilişkin müzakereleri de hemen durdurdu.
Bunları Amerika daha önce de denedi. Üç bakanımız herhâlde Amerika’nın yaptırım kararından sonra uyuyamıyordur (!) Amerika artık böyle kararlarla kimseyi korkutamaz. Ekonomik korku ise çoktan aşıldı. İçeride bazı sözde sanatçı, gazeteci, aydın ve gazetelerden beklemediğimiz hareketler geldi ama sorun değil.
Hep beraber içeride birlik olursak Amerika’nın, Batı’nın çabaları nafile kalır. CHP, İyi Parti, Saadet Partisi, Demokrat Parti ve diğerlerinin olumlu tavrı ve Barış Pınarı Harekâtı’na destek vermelerini es geçmemek lazım. En azından köstek olmadılar.
Bu açıdan genç bir siyasinin Barış Pınarı Harekâtı’yla ilgili mesajlarını çok önemli buluyorum. Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda 35 yaşında genç bir siyasetçi. Çok bilgili ve siyasi gelişmeleri iyi okuyor. İç siyasette hükûmeti eleştiriyor. Ama konu dış politika olunca, millî güvenlik hayati önem kazanınca Ekrem Eray Arda işte orada devletin ve milletin yanında saf tutuyor.
Twitterdan attığı mesajlar aslında milletin yanında saf tutan vatansever bir muhalifin görüşlerini yansıtıyor. Ekrem Eray Arda’nın mesajları şöyle: 
“Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekâtı, ülkenin güvenliğini sağlamak, bölgeyi DEAŞ, PKK ve YPG unsurlarından temizlemek ve Suriye’nin toprak bütünlüğüne katkı sağlamak amacındadır.
Aynı zamanda bu harekât Suriyeli mültecilerin artık kendi evlerine dönmeleri ve var olan göç risklerine karşı alternatif bir lokasyon alanı olması sebebiyle de büyük önem taşımaktadır.
Suriye’de yaşanan kaos ve iç karışıklık, sosyoekonomik yansımalarını hâlihazırda NATO ülkeleri üzerinde göstermektedir.
Türkiye’nin meşru, haklı ve uluslararası hukuka uygun terörle mücadelesi esnasında, FETÖ ve PKK terör örgütlerinin uzantısı olan lobiler fırsattan istifade ile Batı ülkelerinde türlü dezenformasyonlara sebep olmaktadır. 
Bu kirli yapıların ortaya attığı son yalan söylem ise Türkiye’nin oluşturacağı güvenli bölgede etnik temizlik yapacağı iddiasıdır. Ülke tarihimizde herhangi bir etnik veya mezhepsel temizlik söz konusu olmamıştır. 
Yakın tarihte başarıyla gerçekleşen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları bu iddianın aksini kanıtlayacak en somut örneklerimizdir. 
Sivillerin güvenliğine dair iç rahatlatan bir açıklama gelmeyen şu günlerde güvenilirliğini sorgulayabileceğimiz müttefiklerle beraber Mehmetçiğimizi savaşa gönderdik ve tek yapabildiğimiz sağ salim dönebilmeleri için dua etmek.
Şimdi bir olma, birlik olma, Mehmetçiklerimiz ve vatanımız için hep birlikte dimdik bir duruş sergileme vaktidir. Vatan sınırlarımızın terörden arındırılması ve güvenli bir bölge oluşturulması hepimizin yegane dileğidir.”
İşte bakın tam demek istediğimi, anlatmak istediğimi Demokrat Parti İstanbul İl Başkanı Ekrem Eray Arda dile getirmiş. Millî duruş budur. Vatansever olmak budur. Herkes böyle vaziyet alsa sorun kalmaz. İçeride kavga eder, tartışırız ancak konu vatan olunca akan sular durur...
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.