Türkiye’de saklanan FETÖ’cüler

A -
A +
Hatırlarsanız daha önce bazı FETÖ’cüler evlerde yakalanmışlardı... 7 Şubat’ın avukatı Sadrettin Sarıkaya Başakşehir’de yakalanmıştı. 
Güvenlik bürokrasisinin dediğine göre hâlâ "gaybûbet evleri"nde saklanan FETÖ’cüler var. Onlardan biri de Orhan Karakuş’tu. Kimdi bu Karakuş? 
Fetullahçı Terör Örgütü soruşturması kapsamında aranan Bank Asya ile firari emniyet imamı Osman Hilmi Özdil'in avukatlığını yapan Orhan Karakuş FETÖ’nün kritik imamlarından biriydi. Osman Hilmi Özdil’le çok iş çevirdiler... 
Osman Hilmi Özdil hâlâ firari... Orhan Karakuş Ankara’da saklandığı evde yakalandı. 19 bin 125 dolar, 19 bin 250 avro, 100'er gramlık 3 külçe altın, 3 altın bilezik, 1 küçük altın, 1 cumhuriyet altını ve 25 tane 1 dolar da evden çıktı.  Yaklaşık iki yıldır aranan Karakuş'un ayrıca Bank Asya'da 3 milyon 769 bin 810 liralık hesabı, Ankara'da 2 dairesi, 1 çalışma ofisi, Antalya'da arsa, araba ve eşinin adına 2 kooperatif hissesi olduğu tespit edildi...
FETÖ elebaşının talimatıyla 2014'te özel bir bankadaki 2,5 milyon lirasını bir kalemde Bank Asya'ya yatıran Karakuş, bankanın TMSF'ye geçmesiyle bütün parasını çekti. Karakuş'un aile bireylerinin de Bank Asya'da yüklü miktarda hesaplarının bulunduğu MASAK raporuna da yansıdı.
Örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock'u 11 Temmuz 2015'e kadar kullanan Karakuş, şifre olarak avukatlık bürosunun sabit hat numarasını tercih etti.
Kendisi dışında KHK ile kamudan ihraç edilen eşi ve kardeşi hakkında da FETÖ'den işlem yapılan Karakuş'un çok sayıda örgüt mensubu ile telefon irtibatı tespit edildi.
Emniyet ve savcılık sorgusunda hakkında yakalama kararı olduğunu bildiğini ancak tutuklanacağını düşündüğü için teslim olmadığını söylemiş Karakuş. 
Orhan Karakuş hakkında bu kadar bilgi vermemin sebebi, kritik önemde biri olması. Ne ilginçtir kaçmamış. Bazı isimlerin neden kaçmadığını anlamıyorum. Ya örgütle sorunları var ya da kendi tercihleri. Mesela Zaman gazetesinin sahibi Alaattin Kaya da Edremit'te yakalandı. İstese kaçardı. 
Orhan Karakuş’ta çok bilgi var. FETÖ’ye dair önemli bilgiler elde edilebilir. Bu isimleri unutturmamak lazım. Medyada pek haber olmuyor ama Karakuş’un önemini sürekli hatırlatmak lazım... 
Güvenlik bürokrasisinden öğrendiğime göre Türkiye’de saklanan birçok FETÖ’cü varmış. Yakında böyle başka FETÖ’cüler de yakalanabilir. Emniyet, MİT gelen her bilgiyi değerlendiriyor. Artık hiçbir FETÖ’cüye göz açtırmıyorlar. Saklanan her FETÖ’cü er ya da geç ortaya çıkarılacak...
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
İSTANBUL YENİ EMNİYET MÜDÜRÜ ZAFER AKTAŞ
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.