FETÖ-PKK/YPG ilişkisine en net delil

A -
A +

Malum ordumuz Gara’ya girdi ve sözde efsane hâline gelen bu yerde terörün beli kırıldı. Evet şehitler veriyoruz ama PKK’ya da dünyayı dar ediyoruz.
Zamanında PKK ile FETÖ’nün ilişkisine çok değinilmişti ama hep delil var mı deniyordu. Çok delil var ama iki hafta MİT’in yurt dışından (Özbekistan) getirdiği iki FETÖ’cüden biri çok önemli.
Savunma sanayinde faaliyet gösteren Gürbüz Sevilay'ın, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında KHK ile devletten ihraç edilen FETÖ mahrem imamlarına şirketinde görev verdiği tespit ediliyor. Söz konusu şahıslar vasıtasıyla 2017 yılında PKK/KCK mensupları ile irtibat kuruyor.
Gürbüz Sevilay Irak ve Suriye’deki PKK/YPG mensuplarının füze, anti-drone, radar sistemi ve termal üniforma ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla 2019 yılında ilk olarak Irak Kuzeyi’ne gidiyor. Gürbüz Sevilay, PKK/KCK’nın organize etmesiyle illegal yollardan Suriye’ye gidiyor. Haseke’de örgütün silah, mühimmat, araç üretim ve geliştirme tesislerini ziyaret ediyor. PKK/KCK yetkilileriyle örgüte ait karargâhlarda görüşüyor.
Sevilay, söz konusu görüşmelerde PKK/KCK tarafından kendisine iletilen ihtiyaçları karşılamak amacıyla savunma sanayindeki uluslararası bağlantılarını devreye sokuyor. Yabancı menşeli firma sorumluları ile PYD/YPG’nin Suriye’deki İHA/Drone ile mücadele sürecini bizzat yönlendiren Mazlum Kobani ve diğer üst düzey PKK mensuplarını Suriye’de bir araya getiriyor.
Gürbüz Sevilay ayrıca FETÖ’ye Özbekistan’da maddi yardımda bulunuyor. Devlet Kurumları’na sızan FETÖ mensuplarının iltiması ile yurt dışında usulsüz ihaleler alarak maddi kazanç sağlamış. Kırgızistan ve Ukrayna’da şirketler açmış.
Bakın bir FETÖ’cü, yurt içi ve yurt dışında şirketleri var. KHK’lı FETÖ’cüleri işe alıyor. Uluslararası bağlantılarıyla YPG’ye silah ve mühimmat sağlıyor. Nasıl bir ihanet olduğunu varın siz hesap edin...
Gürbüz Sevilay, Özbekistan’da yakalandı ve Türkiye’ye getirildi... Aslında geçen haftaların en önemli olaylarından biri buydu ama nedense medyada çok geniş yer bulmadı.
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISI İÇİN TIKLAYIN

Sistem ve hukuk eleştirisi yapan iki film

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.