CHP’li belediye başkanının işkence yaptığı gazeteci

A -
A +
Dün, medyaradar.com sitesinde gördüm. Önce doğru mu dedim kendi kendime. Biraz araştırdım, doğru olduğu ortaya çıktı. Haberi okuyunca Sabah gazetesinin de olayı dün manşete çektiğini gördüm.
Medya özgürlüğü konusu gündeme gelince mangalda kül bırakmayan CHP’liler nedense bu olayı görmezden geliyorlar. Peki olay ne? Anlatalım... 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan 15 Temmuz gecesi FETÖ darbe girişimini kutlayıp kadeh kaldırmıştı. Yani darbeyi onaylamıştı. Sevinci her hâlinden belli oluyordu. Gürkan’ın görüntülerini yayınlayan bir gazeteci Şükrü Benli’ydi. 
Sonra olanlar ise ancak üçüncü dünyada olur!.. Gazeteci Şükrü Benli Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın adamları tarafından kaçırılıyor ve işkence görüyor. Evet evet, yanlış okumadınız. Gazeteciye işkence yapıyorlar! 
Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan o çok övdüğü darbeciler gibi gazeteci Şükrü Benli'ye çeşitli işkence yöntemleri uygulamış. Cinsel organına elektrik vermek, kadın kıyafeti giydirmek ve daha neler neler... 
Gazeteci Şükrü Benli bakın o anları nasıl anlatıyor: 
“Gözümü bir köy evinde açtım. 'Belediye başkanının görüntülerini nasıl çekersin?' denilerek darbedildim. Filistin askısına asıldım ve cinsel organıma elektrik verdiler. Bazı cisimlerle cinsel saldırıda bulundular. Kadın elbiseleri giydirip ruj sürerek görüntülerim çekildi. 'Öldürün beni' diye bağırdım ama dinlemediler. Bu onur meselemdir. Şu an yargılama devam ediyor. Vazgeçmem için para teklif ettiler. Hayati tehlikem var ama hak ettikleri cezayı alana kadar peşlerini bırakmayacağım..."
Bakın bunu yapan CHP’li bir belediye başkanı. Hem de Edirne gibi tarihî öneme sahip bir ilimizin belediye başkanı yapıyor bunu. Akıl alır gibi değil ama yapıyor. İnsan kaçırmak demek ne demek? Dağ başı mı burası?
Akılalmaz işkencelere maruz kalan Şükrü Benli'nin şikâyeti üzerine Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı işkenceler hakkında soruşturma başlatıyor. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başta olmak üzere toplam 6 kişi hakkında "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, birden fazla kişi tarafından gece vakti birlikte yağma, nitelikli cinsel saldırı ve azmettirme" suçlamalarından 50 yıla varan hapis istemiyle 2019 yılında iddianame hazırlandı.
Edirne 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, sanıklardan M.T. firari olarak yargılanırken, O.K., Ş.G., S.A ve S.Y. 21 ay tutuklu kaldı. Recep Gürkan ise 75 bin lira karşılığı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Gürkan darbe gecesi yaptığı "suçu ve suçluyu övmek" suçundan ise 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılmıştı. 
Şimdi buradan Freedom House ve bilumum düşünce ve özgürlük platformlarına sesleniyorum: Bunu da raporlarınıza yazdınız mı? CHP’li belediye başkanı bir gazeteciye nasıl işkence yapar dediniz mi?.. 
Hadi dünyadakileri geçtim, Türkiye’deki Gazeteciler Cemiyeti, belediye başkanını kınadı mı? Tek kelime etti mi? Bu insanlık suçudur dediler mi? 
Sözcü, Cumhuriyet haber yaptı mı? Muhalif siteler bu ne rezillik dediler mi? Ve bakın mahkeme safhasında hepsi suçunu kabul etti. Yani olayı inkâr eden bir kişi bile yok!.. 
AK Partili belediye başkanlarından biri bunu yapsa ne olurdu acaba?
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.