104’lükler cuntası ve darbeci zihniyet

A -
A +
Türkiye’nin yakın tarihi travmalarla dolu. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 27 Nisan e-Muhtırası vb...
Son olarak da 104 emekli amiralin yayımladıkları muhtıra. 
Dikkat ettiyseniz bütün darbelerin yapılış, muhtıraların veriliş saati gece karanlığının çöktüğü zaman dilimlerinde!.. Yani her türlü uğursuzluğun, kanun dışılığın, pervasızlığın rahatça hayata geçirilebildiği anlarda...
Ülkemizin köklerinde maalesef derinden filizlenmiş olan vesayet anlayışı her on yılda bir baş veriyor, milletimizde ne tat bırakıyor ne huzur. 
Hâlbuki bizim bunları geride bırakmamız gerekiyordu. 21. yüzyılın bambaşka ajandaları, gündemleri var. Eğer Türkiye olarak yeni döneme ayak uydurmak istiyorsak, artık sabah erken kalkanın darbe yapamayacağı bir ülke olduğumuzu kabullenerek işe başlayalım.
Evet, Türkiye eski Türkiye değil... Asker-siyaset ilişkilerini sivil ağırlıklı olarak yeniden dizayn eden, kahraman Silahlı Kuvvetlerimizi siyasetin içinden çekip çıkararak tamamen kendi alanında başarıyla faaliyet göstermesini temin eden bir Cumhurbaşkanımız var.
Genelkurmay Başkanımızdan erimize kadar ordumuzun tüm neferleri, Türk milletinin emrinde. Anayasamızın ve Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla üzerlerine düşen ne ise yapıyorlar. 
Silahlı Kuvvetlerimizi politikanın içine çekip sivil siyasetin alanına sokmaya çalışanlar istediklerini elde edemeyecekler. 
104 emekli amiralin muhtırasını bu yönde okumak gerekir diye düşünüyorum. Şekillendirilen, çerçevesi çizilen ve üzerinde profesyonelce çalışıldığı belli olan bu darbe metni, ordunun moralini-motivasyonunu düşürmekten başka hiçbir işe yaramaz. Yaramayacaktır. 
Bu duruma hem Cumhurbaşkanımız, hem Millî Savunma Bakanımız, hem TSK hem de millet izin vermeyecektir.
İfade özgürlüğü kisvesine büründürülen ancak bir cunta faaliyeti olduğu her satırından fışkıran hezeyan bildirisi, Türkiye’yi tekrar demode bir vesayet rejiminin tasallutuna sokamayacak.
Çünkü askerlerimizin omuzlarında parıldayan rütbe yıldızları, parlaklıklarını millet denen güneşin ışığından almaktadır. Tarihimiz boyunca bu böyle olmuştur. Türk milleti ve Türk Ordusu, birbirlerini tamamlamışlardır. Darbelere, cunta faaliyetlerine asla geçit vermeyecek bir zihin berraklığıyla ve kararlılığıyla Cumhurbaşkanımızın tavizsiz tutumuyla yolumuza devam edeceğiz...
Bazı muhalefet partilerinden, özellikle CHP’den destek alan 104 Amiral Cuntası, tarihin ve milletin vicdanında mahkûm olmuştur. Ancak anlam veremediğim bir durum var: Veryansın TV isimli internet sitesi, bildirinin yayımlandığı geceden bu yana âdeta cunta yayın organı gibi davranıyor!..
Önceden yayımladığı haberlerle TSK’nın sinir uçlarını kaşıyan, ordu içinde ikilik çıkarmaya çalışan bu internet sitesi beraberinde birçok kuşku taşıyor.
Varoluş amacı tamamen spekülasyon yapmak olan bir internet sitesine, “Habercilik yapıyorlar” diyebilir miyiz? Ve bir cuntanın internet sitesi olur mu?..  Bu konuyu da savcılarımızın takdirine bırakıyorum.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.