Aşı olmayanları idam edelim(!)

A -
A +
Koronavirüs belası 1,5 yıldır hayatımızı mahvetti. İnsanlar ticari olarak iflas etti, fakirleşti. Perakende sektörü çöktü. İnsanlar işlerini, aşlarını kaybetti. Psikolojik olarak çökme yaşadık. 
Evde iki saat kalmayacak insanlar aylarca evde kaldı. Hemen her sektör durdu. İleride bugünlerin filmleri çekilip kitapları yazıldığında ne psikolojik hikâyeler okuyacağız Allah bilir. 
Hemen her pandemide olduğu gibi bu virüsün çaresi aşı. Bu beladan kurtulacaksak aşıyla mümkün. Nitekim pandemiden 1 sene sonra aşı bulundu. Hem de birden fazla aşı. 
Kategorik olarak evde kapanmaya karşı olanlar var. Bu yanlış düşünce. Eğer virüs durmaz ve yoğun bakımdaki hasta sayısı artarsa bu sağlık sektörünün çökmesi demek. Kapanmanın manası da bu zaten. Yoksa bunca devlet kapanmak istemez. İktidarlar seçimleri kaybettiler. Çekya’da geçen hafta dördüncü sağlık bakanı da istifa etti. 
Geçen seneyi hatırlayın, hastaneler acil olmayan ameliyatları ertelediler. Hastanelerin birçok bölümü Covid-19 servisi oldu. Yani yasak koymayın, kapanmayın demenin mantığı yoktu. Kapanmayalım, maske takmayalım ne zaman denir? Toplumun çoğu aşılandığında. 
Aşıya karşı olanlar da var. Komplo teorisine fazla bel bağlayanlar; aşı olursak kalp krizi geçiririz, kısır kalırız, gibi saçma düşüncelere kapılıyorlar. Bilimsel hiçbir temelleri yok. Tıp insanlarına bile rağbet etmiyorlar. Ben aşı taraftarı biriyim. İlk dozu oldum. İkinciyi de olacağım. Herkese önerim aşı olmaları. Ama bu ikna ile olur, zorla değil. 
Bir de aşı olmak istemeyenler var. Aşı olmama hakkı aşı olma hakkı kadar doğal. Hasta hakları maddeleri çok net. Tedaviyi reddetme hakkınız var. Kimse zorla istemediği tedaviye maruz kalamaz. Bu suçtur. 
Hele hele aşı olmayanlara hapis cezası gibi öneriler insan haklarına aykırıdır. Bana göre aşı pasaportu bile insan haklarına aykırı bir durum. Adam aşı olmadı diye ülkeme almıyorum diyemezsin. Sinemaya, tiyatroya sokmam da diyemezsin. İsteyen aşı olur isteyen olmaz. Siz konuşarak insanları ikna etmeye bakın.
Aşı yoksa hayat da yok, aşı yoksa hayat hakkı tanımam demek, faşizmdir! Başkasının iradesine ipotek koymak demektir. Zaten biri aşı konusunda AİHM’ye gitse mahkemeler zorla kanun koyanların aleyhine karar verir. Doğal olan da budur. Yakında böyle giderse "aşı olmayanları idam edelim" de diyecekler. 
Siz gene de aşı olun. Bakın Avrupa, İsrail, İngiltere, ABD bu işi bitirdi gibi. Biz de aşıda iyiyiz. Aşı olunca yoğun bakımda hasta sayısı azalıyor. Vakalar düşüyor. Gerçek bu... 
 
CEM KÜÇÜK'ÜN DİĞER YAZISINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYIN
BABACAN KENDİNİ TÜKETİRKEN...
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.