Sayın Meral Akşener, gazeteci arkadaşımıza yapılan saldırının hesabını soracak mısınız?

A -
A +
Haberi enkocaeli.com’dan okuyalım: 
 
“Kocaeli’nin milyarder iş adamı ve milletvekili Lütfü Türkkan’ın Dilovası’na bağlı Köseler köyündeki kaçak evi ve çiftliği bir süredir kamuoyunun gündeminde. Devasa fabrikaları ve milyon dolarları bulunan bir siyasetçinin böyle küçük şeylere neden tevessül ettiğine bir türlü anlam verilemezken, Türkkan’ın İmar Barışından yararlanmak için dahi hiçbir girişimde bulunmadığı anlaşılmıştı.
 
Türkkan ailesine ait Nezir Ağa Et Entegre Besicilik Limited Şirketine önce yüklü miktarda ceza kesildi, ardından yıkım için girişimde bulunuldu. Ancak bu girişimler iki kez yargıdan döndü. Eksikleri tamamlayan Dilovası Belediyesi en son yıkım için 20 günlük süre vermiş, o süre 11 Haziran 2021 itibarıyla dolmuş, ancak şirket adına idare mahkemesinden yeni bir yürütmeyi durdurma kararı çıkmıştı.
Dilovası Belediyesi bu karara itiraz etti, yıkım işleminin dayanağı olan tüm bilgi ve belgeleri eksiksiz olarak mahkemeye gönderdi ve Kocaeli 2. İdare Mahkemesi belediyeyi haklı bularak yürütmeyi durdurma kararını kaldırdı. Ve yıkım işleminin önündeki yasal engel bir kez daha kaldırılmış oldu.
 
Öte yandan Nezir Ağa Et Entegre Besicilik Limited Şirketinin yıkım sürecini durdurmak adına 29 ayrı dava açtığı gelen bilgiler arasında. Bu davalar önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.
Bu arada yıkım işlemleri için en kısa sürede plan yapılması ve belediye ekipleri tarafından harekete geçilmesi bekleniyor. Türkkan ailesinin, yıkım öncesinde besi çiftliğinde bulunan hayvanları tahliye edip etmeyeceği de merak ediliyor.”
 
Lütfü Türkkan. İyi Parti Kocaeli Milletvekili.
Parası çok. Fabrikaları var. Zengin. Gitmiş devletin TOKİ arazisine çökmüş. İçine 15 tane yapı kurmuş. Bildiğiniz kamu arazisine çökmüş. 
Sonra devreye yargı girmiş. Gerekeni yapmış ve yıkım kararı çıkmış. Darıca belediye ekipleri de gerekeni hukuken yapmış. Buraya kadar normal. 
Sürekli hak hukuk diyenlerin kamu malına nasıl çöktükleri görülüyor. Lütfü Türkkan da onlardan biri. 
 
Olayı haber yapan ve yıkımı görüntüleyen İhlas Haber Ajansı Muhabiri Mustafa Uslu, Lütfü Türkkan’ın 4 koruması tarafından saldırıya uğradı ve darp edildi. Kamera ve drone saldırganlar tarafından kırıldı. Uslu'nun yüzü ve giyisileri kanlar içinde kaldı. Arkadaşımız maalesef ağır bir saldırıya uğradı. 
Sürekli basın özgürlüğünden dem vuran İyi Partililer acaba bu dayak işine ne diyorlar? Tek derdi haber yapmak olan Mustafa Uslu kardeşimizin başına gelenler için ne diyecekler acaba? 
 
Sayın Meral Akşener, olan bitene ne diyorsunuz? Lütfü Türkkan’a söyleyecek tek sözünüz yok mu? İşini yapan bir gazeteciyi kanlar içinde bırakacak şekilde dövmek de nedir? 
Ayıptır ayıp. Bakalım muhalefet ve İyi Partililer nasıl bir tavır alacaklar? Meral Hanım'ın tavrını da merak ediyoruz. Muhalefetteyken böyle yapanlar iktidardayken neler yapmazlar... 
Halkımız bunları görsün. Bu işin takipçisiyiz. Bu saldırının failleri hukuken bu işin bedelini ödeyecekler.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.